Podpořte oběti války na Ukrajině koupí This War of Mine
This War of Mine Novinka Podpořte oběti války na Ukrajině koupí This War of Mine

Podpořte oběti války na Ukrajině koupí This War of Mine

Jan Urbančík

Jan Urbančík

116
Platformy PlayStation PlayStation 4 Nintendo Switch Switch Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC Xbox Xbox One Apple iOS Android Android

Vývojáři všechny výdělky z následujícího týdne pošlou Ukrajinskému červenému kříži.

Reklama

Válka na Ukrajině je téma, které momentálně postihuje celý svět, a nevyhneme se mu bohužel ani v tom herním. V napadeném státě ostatně sídlí známá studia jako Frogwares (autoři série Sherlock Holmes) či GSC Game World, které pracuje na akčním titulu S.T.A.L.K.E.R. 2. Obě studia už se k situaci na sociálních sítích vyjádřila a vyzvala k ukončení ruské agrese.

Reakce už však přichází také od zahraničních herních studií a jedním z nich je polský tým 11 bit studios, který se kromě vyjádření solidarity rozhodl i konat. Včera večer studio na Twitteru oznámilo, že veškeré výdělky prodejů jejich hry This War of Mine z následujících 7 dní pošlou Ukrajinskému červenému kříži na přímou podporu obětí války. Nejde samozřejmě o žádnou náhodu, This War of Mine je hra pojednávající o válce z pohledu civilistů, kteří se snaží přežít. Vyšla už v roce 2014 a rychle z ní byl obrovský hit. Polsko ji v loňském školním roce dokonce zařadilo na seznam doporučenné četby pro žáky starší 18 let.

Pokud byste chtěli koupí hry přispět na dobrou věc, můžete tak učinit například na Steamu, kde ji najdete za 4,74 €, případně můžete sáhnout po kompletní edici za 5,82 €. Hra je kromě PC dostupná také na konzolích Xbox One, PlayStation 4 a Nintendo Switch a dokonce i na mobilních zařízeních s operačním systémem Android či iOS. Vybrat si tedy může skutečně každý.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama