Podrobnosti o čtveřici hrdinů z Quake Champions
Quake Champions Novinka Podrobnosti o čtveřici hrdinů z Quake Champions

Podrobnosti o čtveřici hrdinů z Quake Champions

Martin Cvrček

Martin Cvrček

2

Přivítejte zpět Rangera a Visora a seznamte se s Nyx a Scale Bearerem. Hru navíc uvidíme na srpnovém QuakeConu.

Reklama

Před několika dny došlo na vydání videa, v němž se kreativní ředitel id Software Tim Willits rozpovídal o hrdinech v Quake Champions.

V traileru, který si odbyl premiéru na E3, jsme mohli vidět čtyři různé postavy, které mají odlišné schopnosti. Jedním z nich je Ranger, tedy hrdina vůbec prvního Quaka. Jeho schopností je Dire Orb, který stačí hodit a následně se teleportujete do místa, kde se Orb zrovna nachází.

Tato schopnost je přitom inspirovaná finálním soubojem v Quakovi, v němž jste museli porazit bosse jménem Shub-Niggurath tak, že jste se teleportovali přímo do něj. Vlastně do ní. Telefrag, tedy zabití protivníka tím, že se teleportujete na místo, kde se zrovna nachází, je koneckonců klasika známá nejen ze série Quake. Jak se ale zdá, Dire Orb neumožní samotný telefrag, půjde zkrátka jen o možnost přesunu z jednoho místa na jiné.

Další starý známý je Visor, kterého můžete pro změnu znát z Quake 3 Areny. Tenhle sympatický chlapík má schopnost Piercing Sight, která mu umožňuje vidět nepřítele skrz zdi a další překážky. Právě tato schopnost je v tuto chvíli trnem v oku mnoha hráčů, implementace takové možnosti do multiplayerové hry totiž většinou nedopadá moc dobře.

Pak tu máme dva nováčky. Jedním z nich je modrovlasá žena jménem Nyx, která je vůbec nejrychlejší postavou ze hry a může se na okamžik zneviditelnit, aby se vzápětí objevila na jiném místě. Druhým nováčkem je Scale Bearer a jeho schopnost Bull Rush mu umožní naběhnout do nepřítele. Představte si něco jako Chargera z Left 4 Dead 2.

Quake Champions samozřejmě nabídne více hrdinů, dosud ale byla řeč jen o těch, které jsme viděli v prvním traileru. Aby bylo jasno, hrdinové sice budou mít různé aktivní (a očividně i pasivní) schopnosti, ale třeba zbraně budou moci sbírat na mapě všichni bez omezení.

Hra však v mnoha hráčích stále vzbuzuje spíše nedůvěru a pocit, že tohle prostě není Quake. Takže doporučuji pročíst předešlé novinky a doufat, že se na letošním QuakeConu dočkáme přesvědčivé ukázky. Zatím jsme přeci jen viděli pouze jeden CGI trailer.

QuakeCon začíná 4. srpna a kromě Quake Champions na něm bude k vidění i Prey a Dishonored 2. Obojí však bude ukázáno jen návštěvníkům akce, nicméně Champions by měl být k vidění veřejně, buď prostřednictvím streamu nebo samostatně vydaného videa.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama