Podrobnosti o hrách pro PS VR
PlayStation VR Worlds Novinka Podrobnosti o hrách pro PS VR

Podrobnosti o hrách pro PS VR

Ivan Jeziorek

Ivan Jeziorek

London Studio představuje multižánrový PlayStation VR Worlds, čeká nás ale také interaktivní film nebo puzzle.

Reklama

Po oznámení ceny a data vydání PlayStation headsetu pro virtuální realitu, se objevily také první tituly. Není jich prozatím hodně, ale hned ten první je vlastně souborem několika dalších, takže není důvod být hned od samého začátku zklamaný.

PlayStation VR Worlds

PlayStation VR Worlds pochází od London Studia a je vlastně kolekcí pěti VR titulů, které byly všechny od základů vytvořeny výhradně pro PS VR. Tvůrci sami o tomto souboru her tvrdí že chtěli vytvořit tu nejlepší kolekci rozmanitých zkušeností, z nichž každá předvede virtuální realitu různými způsoby tak, aby ukázalo, jak neuvěřitelné může být VR médium.

„V PlayStation VR Worlds si budete užívat neuvěřitelných vizuálních vjemů jako je ponoření se pod hladinu, 360° souboje, kdy budete bojovat proti hordám cizáků, roztroušených všude kolem vás, nebo budete stát tváří v tvář nepříčetným a zuřivým gangsterům."

A které z pěti her tuto kolekci vlastně tvoří?

Ve sci-fi dobrodružství Scavenger’s Odyssey budete hledat poklady. Jako příslušník cizí rasy budete překonávat velké vzdálenosti, slézat zdi a třeba bojovat s cizí faunou pomocí dvojice pulzních děl. Díky svému vozidlu si budete moci udělat cestu skrz nebezpečné prostředí plné obřích zpustošených lodí, rozbíjet asteroidy a nalézat starověký, legendární artefakt.

Další hrou je Into The Deep (pracovní název), ve které se ocitnete v roli hlubokomořského průzkumníka podvodní emocionální horské dráhy. Nejen že dostanete možnost se podívat na fantastický mořský život, ale při pomoření se do inkoustově černých hlubin zažijete skutečnou hrůzu, že se něco děje špatně.

The London Heist vás přivede přímo do drsného podsvětí. V tomto thrilleru se stanete gangsterem. PS VR zde velmi přirozeně doplňuje Dual PS Move a stává se tak velmi intuitivními ovládacími prvky. Vašim úkolem bude, jak z názvu vyplývá, provádět loupeže a pak se snažit utéct.

A nakonec je zde VR Luge. Tady se dostanete do ilegálních pouličních závodů. Budete projíždět krásné kalifornské kopce a to pouhých několik centimetrů nad zemí v takové poloze, jakou vám může zprostředkovat pouze VR.

Danger Ball je futuristický sport, ve kterém prostě vyhrajete nebo zemřete. Jde o velmi rychlou hru, kde má každý soupeř jedinečné schopnosti a vy se musíte probojovat šampionátem až na vrchol a stát se mistrem.

Tumble VR

V pořadí druhou hrou pro PS VR je titul od Supermassive Games, známých asi nejvíc díky jejich hororu Until Dawn. Pro virtuální realitu od PS ale připravují krapet odlišnou věc a tou je Tumble VR. Jde o zábavnou, poutavou, pohlcující a lehce pochopitelnou puzzle hru, ve které budete ve virtuální aréně tahat různě velké bloky, navržené speciálně tak, abyste si otestovali fyzickou obratnost a své duševní schopnosti.

Projdete si přes řadu testů, od jednoduchých staveb věží, přes tvorbu mostů, až k vyřešení ďábelsky těžkých problémů.

Tato hra bude postupně nabízet nové úrovně a vzhled, ale připraveny jsou také kooperativní a konkurenční režimy, a to pomocí funkce PlayStation VR Social Screen, která umožňuje vstoupit druhému hráči, aniž by musel používat PlayStation VR headset. Bude mu stačit DualShock 4.

Gary the Gull

Gary the Gull není ani tak typickou hrou, ale spíše interaktivním filmem. Její tvůrce Tom Sanocki pracoval v Pixaru na filmech jako je Hledá se Nemo, Do oblak nebo Auta. S Bungie pak spolupracoval na Destiny, kde dělal na filmových předělech. Teď tedy spojil dvě věci, které má rád a tím jsou filmy a hry do jednoho.

Titul Gary the Gull se proto vypráví jako film, ale je interaktivní jako hra. Ocitnete se na pláži a před sebou budete mít chutné jídlo. Pak před vámi přistane racek a začne mluvit. Je jen na vás, zda jej budete ignorovat nebo se s ním dáte "do řeči" pokývnutím hlavou. Tento racek se vám stále bude plést do cesty a snažit se vás rozptýlit.

Until Dawn: Rush of Blood

Kromě Tumble VR připravuje studio Supermassive Games ještě Until Dawn: Rush of Blood, které se nebude podobat původní hře, kde parta studentů bojovala o život. Tady na vás čeká šílená jízda na horské dráze ve stylu střílečky. „Ve hře hráči nastoupí na horskou dráhu a setkají se se všemi stvořeními a hrůzami, které si dokážou představit. Na konci je čeká tabulka se skóre, kterého dosáhli. Bude to intenzivní zážitek, ale z jiného úhlu, než byl v původním Until Dawn.“

Xing: The Land Beyond

Prozatím poslední detailněji představenou PS VR hrou je Xing: The Land Beyond od White Lotus Interactive. Její žánr je popisován jako "go-at-your-own-pace puzzle-adventura" a podpora virtuální reality do ní bude integrována celou řadou různých možností od způsobu, jakým budou moci hráči komunikovat nebo pohybovat s jednotlivými objekty, jakou budou moci provést interakci, přes samotnou atmosféru každé úrovně, až po celkové vytváření nabídky, uvádí studio.

Xing ale bude společně s PlayStation VR také podporovat ovladač PlayStation Move. Pro interakci s přírodními objekty, házení nebo pro další možnosti pohybů, můžete použít právě tento ovladač.

Mezi dalšími hrami bude RIGS Mechanized Combat League (boj robotů v arénách), Battlezone, Robinson: The Journey od Cryteku, EVE: Valkyrie nebo Headmaster a Superhypercube.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama