Pohnuly se ledy? Sony vnímá přání hráčů a hledá řešení pro hraní napříč platformami
Novinka Pohnuly se ledy? Sony vnímá přání hráčů a hledá řešení pro hraní napříč platformami

Pohnuly se ledy? Sony vnímá přání hráčů a hledá řešení pro hraní napříč platformami

Michal Burian

Michal Burian

4
Platformy PlayStation PlayStation 4 Nintendo Switch Switch Windows PC Xbox Xbox One

K situaci se vyjádřil sám prezident a generální ředitel Sony Interactive Entertainment America.

Reklama

Microsoft několik let usiluje o hraní napříč platformami, zatímco konkurenční Sony se až do dnešního dne k tomuto tématu stavěla negativně a z vyhýbavých odpovědí jsme se dozvěděli akorát to, že společnost chrání své hráče a svá zařízení. Přitom ale nabídla podporu mezi PS4 a PC verzemi některých her, ale u Xboxu One k ničemu takovému nedošlo. Microsoft aspoň našel spojence u Nintenda a u několika her ve spolupráci s vývojáři, kteří o tom měli zájem, přinesli cross-platformové hraní mezi Xboxem One a Nintendem Switch, ke spolupráci došlo například u stále populárního kostičkového Minecraftu.

Před několika dny se k situaci vyjádřil bývalý šéf divize Sony Online Entertainment. John Smedley si na Twitteru nebral servítky a napsal, že mnohokrát o cross-platformovém hraní jednal s lidmi ze Sony, ovšem nikdy to nedopadlo dobře. Důvodem jsou podle Johna peníze.

„Když jsem byl v Sony, tak interním důvodem, proč to nejde, byly peníze,“ napráskal Smedley svého bývalého zaměstnavatele. Podle jeho slov se Sony nelíbí představa, že si někdo koupí něco na konkurenčním Xboxu a využije to na PlayStationu. „Jednoduché. Hloupý důvod, ale je to tak,“ dodal.

Možná právě tohle nelichotivé vyjádření přimělo prezidenta a generálního ředitele Sony Interactive Entertainment America a předsedu SIE Worldwide Studios k reakci. Stalo se tak dnes na konferenci Gamelab ve Španělsku. Shawn Layden reagoval na otázku redaktora britského Eurogameru. Potvrdil, že v Sony vnímají přání hráčů, naslouchají komunitě a v současné době hledají správné řešení.

„Slyšíme vás a analyzujeme mnoho možností. Umíte si jistě představit, že okolnosti kolem toho nemají vliv pouze na jednu hru. Jsem si jist, že najdeme řešení, které bude pochopitelné, přijato naší herní komunitou a současně bude podporovat náš byznys.“

Pohnuly se ledy? Vypadá to tak. Soudě dle vyjádření si Sony začala uvědomovat, že by svým odmítavým postojem mohla sebe sama poškodit. Možná se jednoho dne dočkáme her, kde si proti sobě nebo spolu zahrají hráči z PC, PlayStationu 4, Xboxu One a Nintenda Switch. Cross-platformové hraní je rozhodně k užitku a minimálně vyřeší problém s nedostatkem hráčů v některých hrách.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama