Poker Night 2 - větší a šílenější
Recenze Poker Night 2 - větší a šílenější

Poker Night 2 - větší a šílenější

Martin Cvrček

Martin Cvrček

26

Telltale Games nám zprostředkovalo další šílený turnaj v pokeru proti ještě šílenějším hrdinům. A my se zúčastnili s velkou radostí.

Reklama

Recenze z hraní PC verze

Hříčka Poker Night at the Inventory, vydaná na Steamu v listopadu roku 2010, možná nepatří mezi nejproslulejší počiny studia Telltale Games, ale i tak si hra našla početné publikum. Koho by koneckonců nelákala možnost zahrát si v baru Inventory poker proti Heavymu z Team Fortress 2, Tychovi z Penny Arcade, Maxovi ze série Sam & Max a Strong Badovi z Homestar Runner s možností vyhrát kosmetické předměty do Team Fortress 2. Není proto divu, že Telltale ukuchtilo druhý díl, který je větší, rozsáhlejší a mimo jiné je k dostání i na konzolích. Protože mě první díl zatraceně bavil, neodolal jsem možnosti se do baru Inventory vrátit a zkusit Poker proti novým hrdinům.

Tenhle bar nezavírá

Poker Night 2 jde v základu přesně ve šlépějích prvního dílu. Stále je proto jediným cílem hraní pokeru v útrobách baru Inventory. Samozřejmě je k dispozici verze Texas Hold'em, ale pokud vás omrzí, můžete tentokrát sáhnout i po méně známé variaci Omaha Hold'em. Ať už si ale vyberete cokoliv, připravte se na plnohodnotné hraní se všemi pravidly, které obě verze pokeru nabízejí. Dobrá zpráva je, že pokud náhodou poker neumíte, v úvodu vás čeká stručné shrnutí pravidel, navíc máte kdykoliv možnost se na liště, ze které celou hru ovládáte, podívat do přehledu všech možných karetních kombinací. Pokud tedy netušíte, co je vlastně ten Fullhouse, stačí se podívat. Poker Night 2 je tak více přístupné nováčkům než první díl, takže pokud hledáte nenáročnou cestu, jak se poker naučit, tahle hra vám určitě vystačí.

Tentokrát si už ale nezahrajete proti výše zmíněným hrdinům. Čeká vás zcela nová parta, konkrétně Maxův psí parťák Sam, užvaněný robot Claptrap z Borderlands, Ash Williams z Army of Darkness a Brock Samson z Venture Bros, přičemž nad každou hrou dohlíží GLaDOS z Portalu a Samovi sem tam asistuje Max. Díky takovému složení musí být každému okamžitě jasné, že i tentokrát Telltale vsadilo především na skvělé hlášky. Myslel jsem si, že Strong Badovy narážky na Čechy nic nepřekoná, ale mýlil jsem se. Při poslouchání hlášek všech zúčastněných se opravdu zasmějete, obzvlášť pokud jde o Claptrapa a GLaDOS, kteří přesně podle očekávání perlí nejvíc. Z obyčejného hraní pokeru se tak stává vynikající komedie. Jenom se připravte na to, že po několika hodinách se hlášky začnou opakovat, ale těžko něco takového autorům zazlívat.

Při poslouchání hlášek všech zúčastněných se opravdu zasmějete, nejvíc samozřejmě perlí Claptrap a GLaDOS.

Výzdoba je důležitá

Oproti prvnímu dílu nastaly i další změny. Pokud při turnajích neskončíte vždy jako poslední, získáte určitý počet speciálních žetonů, s nimiž můžete dělat dvě věci. Buď za ně koupíte drink nějakému protihráči, což zhorší jeho výkon, nebo si za ně můžete koupit úpravy žetonů, karet a stolu, které předělají jejich vzhled na motiv jednotlivých protivníků. Pokud tedy chcete mít stůl s logem výrobce DAHL z Borderlands, žetony v barvách Portalu a karty s motivem Sam & Max, stačí trochu hrát a můžete si vše odemknout. Pokud navíc ve hře aktivujete žetony, karty a stůl pro jednu konkrétní značku, dojde i ke změně prostředí Inventory baru, což s sebou nese i zajímavé situace. Stačí zařídit vše po vzoru Borderlands, a jakmile nějaký váš protihráč odejde od stolu s nepořízenou, ze stropu baru seskočí bandita Steve, zařve ikonické "Hey-ooo" a vystřelí na poraženého raketometem. Možná se to nezdá, ale takové chvíle dokážou taktéž skvěle pobavit a oživit hraní.

Zadarmo ani Heavy nehrabe

Ani v případě Poker Nigt 2 nesmí chybět možnost vyhrát nějaké ty předměty do jiných her. Zatímco vlastníci PlayStationu 3 mohou získat témata pro PlayStation Network a hráči s Xboxem 360 předměty pro svého avatara, PC hráči mají opět možnost vyhrát předměty do Team Fortress 2, přičemž nezávisle na platformě lze získat ještě kosmetické doplňky do Borderlands 2. Zatímco v prvním díle jste prostě hráli do té doby, než někdo z protihráčů hodil na stůl svůj předmět, tentokrát je systém mnohem komplexnější.

Systém vyhrávání předmětů je tentokrát mnohem komplexnější.

Pro možnost hrát o předměty musíte nejdřív splnit tři náhodně vygenerované úkoly, aby následně někdo z hrdinů v dalším turnaji dal na stůl svůj vzácný předmět. Pokud tento turnaj vyhrajete, předmět je váš a vždy vám zajistí jednu věc do Borderlands 2 a jednu věc do Team Fortress 2 v závislosti na tom, čí předmět to byl. Pokud tak Claptrap dá do hry svoji cenu z VGA 2012 za nejlepší postavu (což s sebou přináší další vtipné okamžiky), stačí vyhrát a hned máte v Team Fortress 2 masku Handsome Jacka a v Borderlands 2 pokerový štítek na hlavu Siren. Já osobně získal všechny dostupné předměty za 5 hodin hraní, takže pokud si chcete Poker Night 2 koupit jen kvůli věcem do vaší oblíbené hry, připravte se na to, že je nezískáte hned. Ale výsledek za to stojí.

Pár problémů

Je tu ale pár věcí, které mi trochu vadí. První z nich je kamera. Ta se po celou dobu přepíná podle sebe, většinou podle toho, kdo zrovna mluví, což většinou nevadí, ale občas to může způsobit menší nepřehlednost. Já osobně vždycky rád vidím na všechny protivníky, na jejich reakce i činy, což je ale těžké, když se kamera z ničeho nic přepne do úhlu, kdy je např. vidět jen rozhovor Claptrapa s Brockem. Není to sice kdovíjak závažný problém, ale leckoho to může otrávit.

Mnohem víc mi vadí absence multiplayeru. Já chápu, že by se tím vytratil jeden z klíčových herních prvků, tedy poslouchání hlášek postav, stejně tak chápu, že Telltale asi s multiplayerem nemá moc zkušeností, ale i tak si myslím, že titulu zaměřený na poker by hra více hráčů slušela a prodloužila herní dobu, koneckonců není nad pořádnou partičku s živými protihráči. Takhle jen získáte všechny předměty a nemáte co dělat. Navíc si dovedu představit možnost vsadit při hraní vaše vlastní předměty z TF2 nebo z Borderlands 2. I když je tedy Poker Night 2 skvělá zábava i bez multiplayeru, s ním by to určitě bylo lepší a hra by tak do puntíku využila svůj potenciál. Zároveň je podle mě trochu škoda, že se Telltale vyhnulo jakékoliv tématice The Walking Dead, ale ani to se nedá považovat za zápor, jen za mé nesplněné přání.

Výhra je jasná

Výše zmíněné problémy naštěstí nejsou žádná katastrofa, už díky faktu, že Poker Night 2 stojí jen 5 euro. Navíc si nelze stěžovat ani na komiksovou grafiku a skvělé ozvučení v čele s originálním dabingem všech zúčastněných. Za pár euro tak dostanete zábavnou pokerovou hru, která se pyšní vynikajícími hláškami, šikovnou možností zkrášlit vše důležité v baru Inventory a možností vyhrát předměty do Team Fortress 2 a Borderlands 2. Škoda jen té absence multiplayeru a dost svérázné kamery, ale pokud hledáte originální pokerový zážitek nebo jen levnou příležitost, jak se skvěle pobavit, nevidím jediný důvod, proč byste neměli sáhnout právě po Poker Night 2.

Poker Night 2 - větší a šílenější

Verdikt

Vzhledem k ceně a minimu nedostatků mi nezbývá než Telltale pochválit za skvělou práci. Zábavná a hlavně levná hříčka, v níž navíc můžete získat kosmetické předměty do dvou skvělých her a která vás zaručeně pobaví hláškami Claptrapa, GLaDOS a dalších zúčastněných. Jen je třeba zvážit, jak moc velkou překážkou je absence multiplayeru. I bez něj jsem se však královsky bavil.

Hodnocení

Co se nám líbí a nelíbí?

protivníci a jejich hlášky
možnost úpravy prostředí
možnost vyhrát předměty do Borderlands 2 a Team Fortress 2
klasická pokerová hratelnost
cena
kamera, která si dělá, co chce
absence multiplayeru
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama