Pokračování God of War letos nevyjde
Forbidden West Novinka Pokračování God of War letos nevyjde

Pokračování God of War letos nevyjde

Jan Urbančík

Jan Urbančík

57
Platformy PlayStation PlayStation 4 PlayStation PlayStation 5

Hermen Hulst v rozhovoru potvrdil odklad na příští rok.

Reklama

Nový díl série God of War byl sice loni představen prostřednictvím teaseru, na jehož konci byl nápis "2021", ale v poslední době se zdál být termín čím dál méně pravděpodobný. Teď už je to však oficiální, God of War: Ragnarok (jak se dílu přezdívá, ačkoli oficiální název stále oznámen nebyl) vyjde až příští rok, potvrdil to šéf PlayStation Studios Hermen Hulst v rozhovoru na oficiálním PlayStation blogu. O zprávu se následně na Twitteru podělilo i samotné studio Santa Monica.

Rozhovor se však zdaleka netýkal jen God of War. Padla v něm spousta dalších zajímavých informací. Hulst například potvrdil zájem o nové IP, s čímž se pojí i další zpráva. Bend Studio totiž pracuje na zcela nové open world hře. Skutečně nepůjde o Days Gone 2, jak by si někteří fanoušci přáli, ale systém otevřeného světa prý z jejich předchozí hry vychází.

Dalším důležitým tématem bylo datum vydání hry Horizon Forbidden West, která je hlavním tahákem pro letošní rok. Hulst tvrdí, že by měla vyjít ještě letos okolo Vánoc (doslova použil termín "Holiday season", který je hodně obecný a často může znamenat i podzim). Zatím prý nic není jisté, ale datum nám potvrdí, jakmile to bude možné.

Mluvilo se také o verzích pro starou generaci konzolí. Hulst naznačil, že na PS4 nemusí vyjít jenom Horizon Forbidden West, ale i nové God of War a Gran Turismo 7.

"Kde má smysl vyvíjet hru pro PS4 i PS5 (Horizon Forbidden West, další God of War, GT7), budeme nad tím dál uvažovat," říká šéf PlayStation Studios.

Aktuální je také téma PC verzí původních PS exkluzivit. Podle Hulsta je vše stále v poměrně rané fázi. Horizon Zero Dawn byl ale na PC hodně úspěšný, což podle něj dokazuje, že o PS hry je zájem i mimo tuto platformu. Případné vydání PC verzí starších her však nemá narušit "budování vzrušujícího lineupu konzolových her." Hulst konzolové hráče utvrzuje, že PlayStation má nadále zůstat nejlepším místem na hraní titulů od PlayStation Studios.

Nakonec se ještě řešilo Japonsko. Před několika měsíci totiž Sony ukončila aktivity jejich nejstaršího 1st party studia, které sídlilo právě v zemi vycházejícího slunce. Konec Japan Studia však podle Hulsta neznamená, že by japonské hry pro PlayStation Studios nebyly důležité, právě naopak. Při této příležitosti dodal, že Team Asobi (pozůstatek Japan Studios a zároveň autoři Astro's Playroom) se postupně rozvíjí ve větší studio a buduje silnou značku se světovým dosahem.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama