Pokračování indie plošinovky Fez zrušeno
Fez Novinka Pokračování indie plošinovky Fez zrušeno

Pokračování indie plošinovky Fez zrušeno

Michal Burian

Michal Burian

14

Autor povedené a oblíbené plošinovky Fez, Phil Fish, se rozhodl odejít z herního průmyslu a zrušit vývoj Fez 2.

Reklama

Na konferenci E3 v rámci Horizon Indie Game bylo oznámeno pokračování indie plošinovky Fez, první díl vyšel v květnu loňského roku na PC a v dubnu 2012 na Xbox Live Arcade pro Xbox 360. Po měsíci je vše ale jinak a Phil Fish se rozhodl odejít z herního průmyslu a zrušit vývoj Fez 2.

"S těžkým srdcem oznamujeme, že Fez 2 je zrušen a není již ve vývoji. Omlouváme se za zklamání," objevilo se včera nečekaně na oficiální Twitteru studia Polytron. Tuto zprávu doprovázel ještě tweet z účtu samotného Fishe, kde napsal, že Fez 2 je zrušen a že skončil v tomto průmyslu, který nenavídí. Následně svůj Twitter účet uzamknul pro veřejnost.

Pokud se ptáte, co ho k tomu vedlo, tak z oficiálních stránek se dočteme, že nešlo pouze o jednu věc. Poslední kapkou podle všeho byla ale výměna tweetů z Marcusem Beerom, producentem GameTrailers.com. Ten ho v podcastu Invisible Walls kritizoval za to, že se, stejně jako další indie vývojáři, odmítá vyjádřit k indie programu Microsoftu pro Xbox One. Již dříve ho ale někteří novináři napadali a dá se říci, že i uráželi.

Teaser k oznámené Fez 2

Gameplay trailer z Fez

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama