Pokud se vám to nelíbí, nehrajte to, říká Treyarch
Call of Duty Novinka Pokud se vám to nelíbí, nehrajte to, říká Treyarch

Pokud se vám to nelíbí, nehrajte to, říká Treyarch

Michal Maliarov

Michal Maliarov

8

Ještě nedávno jsme slyšeli pře ohledně Medal of Honor a možnosti hry hrát za Talibance. Také série Call of Duty se nespočetkrát postavila obviněním a studio Treyarch se v nedávném rozhovoru věnovalo právě tomuto tématu.

Reklama

„Každá hra může někoho urazit, nikdo ale není nucet hrát to, co se mu nelíbí,“ řekl komunitní manažér Treyarchu, Josh Olin, v rozhovoru na GamesComu. Na otázku, zda má Black Ops šanci někoho urazit Olin odpověděl:

„Příležitost někoho urazit se najde vždycky. Vždy se najde někdo, kdo je naší hrou uražen, ať už se jedná o zabíjení japonských vojáků či umírání těch ruských. Každé válečné období má šanci někoho urazit.“

„My se na to ale nedíváme takhle. Díváme se na to tak, že vyvíjíme hru. Vyrábíme produkt pro zábavu, který má hráče zabavit. Když se vám to nelíbí, tak to nehrajte. Treyarch vždy věřil ve svobodu projevu a nulovou cenzuru, urážení ale nikdy nebylo naším záměrem.“

„Lidé se ptají, zda hry nebanalizují válku. Zda to není urážka pro tvrdě pracující vojáky. My ale dostáváme dopisy od vojáků z Iráku a Afghánistánu, jež hrají Modern Warfare a World at War tak často, jak jen mohou. Je to skvělá úleva od stresu a oni to chápou,“ dodal Olin.

A tak to má být. Black Ops vychází 9.listopadu letošního roku pro PC, PS3 a Xbox360 a my si to pořádně užijeme.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama