Polda Novinka Polda 8 oficiálně představen, vývojáři spustili kampaň na Hithitu

Polda 8 oficiálně představen, vývojáři spustili kampaň na Hithitu

Daniel Jarocký

Daniel Jarocký

9
Platformy Windows PC

Většinu požadované částky se podařilo vybrat během pár hodin.

Reklama

Vývojáři z českého studia Zima Software oznámili nový díl známé adventurní série Polda. Konkrétně se jedná o plnohodnotný osmý díl, na jehož vývoj se autoři po vzoru sedmého dílu i nedávno vydaného remasteru dvojky pokusí vybrat peníze skrze crondfunding. V nově spuštěné kampani na platformě Hithit byla jako hlavní cíl stanovena částka 1 088 888 Kč. V době zveřejnění novinky, kdy od spuštění kampaně uběhlo pouhých několik hodin, se již vybralo téměř 600 tisíc korun.

Autoři zároveň slíbili, že pokud se podaří vybrat ještě o 200 tisíc korun více, než nakolik je nastaven základní cíl, tak se hráči dočkají samostatné dodatečné adventury, která nabídne 5-7 pozadí a zaplní díru v příběhu mezi Poldou 5 a Poldou 6. Pokud jde o samotného Poldu 8, tak ten dle autorů uzavře příběh hlavního protagonisty Pankráce. Kromě této pro sérii ikonické postavy, kterou by měl opět dabovat herec Luděk Sobota, se v novém díle objeví také Monika a úplně nový postava.

Za všechny tři tyto charaktery si budete moci zahrát. Autor série Petr Svoboda ve výše přiloženém videu dále láká na pro značku charakteristickou kreslenou grafiku, přítomnost českých reálií a všudypřítomný humor. Z pohledu příběhu se autoři rozhodli pro klasickou pátračku ve stylu starších dílů, která bude znamenat odklon od světa celebrit. Kampaň na Hithitu poběží až do 26. dubna.

K dispozici je celá řada různých edic a bonusů. Základní digitální verzi hry si můžete v předstihu zakoupit za 449 korun. Pro fanoušky, kteří se rozhodnou přispět vyšší částkou, vývojář připravili například fyzickou edici, tričko, sochu Pankráce nebo možnost nadabovat některou z vedlejších postav. Polda 8 by měl být ve verzi pro PC dokončen koncem roku 2026.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama