Pořádný nášup informací o hře Vampyr
Vampyr Novinka Pořádný nášup informací o hře Vampyr

Pořádný nášup informací o hře Vampyr

LakilukCZ

LakilukCZ

14

O postavách, herním prostředí a dalších věcech.

Reklama

Vampyr je nová hra od francouzských Dontnod. Vžijete se do role doktora, který je pokousán svým pacientem a pomalu se mění v upíra, takže kulisy Londýna 20. století jsou pro hru naprosto ideální. Vampyr má být hra s napůl otevřeným světem. V praxi to znamená, že se jako hráč můžete volně procházet po Londýně, avšak některé části budou z příběhových důvodů uzavřeny. Nečekejte však rozlohu Skyrimu nebo GTA. Vampyr bude menší. Jak moc, to zatím nevíme.

Stephane Beauvergerová, vedoucí vyprávění, se nyní o hře více rozpovídala v rozhovorech pro God is a Geek a WCCF Tech.

„Upír je chytré stvoření, uvědomuje si, kde a kým je. Je to stvoření plné klamů. Chtěli jsme, aby hráč cítil podstatu upíra. Takže jsme si položili otázku, co je protikladem upíra? No přece doktor, který byl zvyklý životy zachraňovat, ale teď je nucen je lidem brát."

Jako upír si můžete své oběti vybírat. Mějte však na paměti, že se ve hře nenachází žádná bezejmenná postava. Všechny budou mít svůj příběh, svoje přátele i nepřátele. Každé zabití civilisty nějakým způsobem ovlivní postup hrou.

„V rámci příběhu vás postavíme před několik důležitých NPC. Budete je moci zabít, ušetřit nebo změnit na upíry. Vše výrazně ovlivní příběh. Nečekejte žádné vrácení času jako v Life is Strange. Jakmile někdo zemře, hra se uloží a nebude cesty zpět," řekla vývojářka.

Přílišným vraždícím mašinám se tak snadno může stát, že jednotlivé čtvrti padnou a zůstanou v nich pouze monstra a upíři. Nebudou tak žádné postavy, které by vám daly vedlejší úkol nebo něco prodaly. Bez úkolů nebudou zkušenostní body, takže pozor na to.

„Rozhodnete-li se zabít příliš mnoho lidí, může se stát, že vám ve městě nezbude na konci hry nikdo živý. Není to špatný konec, je to jen způsob, jakým jste hru hráli. Ve hře nemáme dobrý nebo špatný konec, pouze logický konec, který reflektuje váš způsob hraní," dodala.

Můžete se stát upírem, který se bude schovávat ve stínech a snažit se své oběti zmanipulovat, nebo upírem, který bude velmi agresivní. Unikátní tak nebude jen vaše město, ale i vaše postavy. Podle Stephane Beauvergerové potkáme ve hře minimálně dva druhy upírů. Jedním je nižší druh, který se schovává, protože je ostatní upíři chtějí zabít. Je to totiž takové nechtěné dítě, nejsou moc chytří a raději se schovávají. Druhý zmíněný druh bude naopak z vyšších kruhů. Jsou to služebníci koruny, velmi cílevědomí a aristokraticky založení. Nechtějí ve svém kruhu žádné ženy a Beauvergerová je popisuje jako nesmrtelné sráče.

Vampyr by měl vyjít někdy ve čtvrtém kvartálu roku 2017 na PS4, Xbox One a PC. Hra vypadá velmi dobře a my se na ní docela těšíme.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama