Poslední sezóna The Walking Dead možná bude dokončena
The Walking Dead: The Final Season Novinka Poslední sezóna The Walking Dead možná bude dokončena

Poslední sezóna The Walking Dead možná bude dokončena

Martin Cvrček

Martin Cvrček

8
Platformy PlayStation PlayStation 4 Nintendo Switch Switch Windows PC Xbox Xbox One

Telltale Games nechtějí nic slibovat, ale pracují na řešení, které umožní dokončit zbylé dvě epizody.

Reklama

V pátek večer zasáhla herní svět zpráva o chystaném uzavření studia Telltale Games, propuštění zhruba 250 zaměstnanců a zrušení vývoje aktuálně rozjetých a plánovaných herních projektů. Jedním z těch projektů je čtvrtá a poslední sezóna The Walking Dead, která v srpnu odstartovala vydáním první epizody a dnes večer má pokračovat druhou částí. Během předešlých dnů se nikdo oficiálně ke zrušení zbytku The Walking Dead: The Final Season nevyjádřil, ale bývalí zaměstnanci dávali dost jasně najevo, že na zbylé dvě epizody prostě nedojde. Totéž tvrdí i Melissa Hutchinson, dabérka hlavní hrdinky Clementine.

Nakonec jsme se oficiálního vyjádření dočkali. V něm se dočteme, že více potenciálních partnerů vyjádřilo zájem o pomoc s dokončením The Final Season. Tvůrci nechtějí nic slibovat, ale aktivně pracují na řešení, které umožní třetí a čtvrtou epizodu v nějaké formě vydat. Druhá epizoda přitom vyjde dnes večer podle plánu.

Poslední sezóna The Walking Dead tedy není definitivně zrušena a je šance, že se zbývajících částí příběhu v nějaké formě dočkáme. Zároveň je ale možné, že k žádné dohodě nebo k řešení nakonec nedojde a projekt zůstane nedokončen. Pro tuto chvíli nicméně platí, že se můžeme rozloučit jak s The Wolf Among Us 2, tak se Stranger Things. Netflix však poskytl serveru Polygon vyjádření, v němž stojí, že společnost hledá způsob, jak hru na motivy populárního seriálu vytvořit bez účasti Telltale Games.

Studio aktuálně tvoří základní tým čítající 25 zaměstnanců, jehož cílem je v první řadě dokončit televizní adaptaci Minecraft: Story Modu pro Netflix. Dá se tedy předpokládat, že jestli na dokončení The Walking Dead přeci jen dojde, budou ho mít na svědomí jiní lidé. Napříč celým herním průmyslem se však sborově šíří přesvědčení, že důležitější je v tuto chvíli obří množství náhle propuštěných zaměstnanců, kterým nebylo vyplaceno žádné odstupné. Vedení Telltale Games je aktuálně mnohými považováno za monstra i kvůli zprávám, že noví zaměstnanci byli přijímáni i ve chvíli, kdy už bylo jasné, že studio zbankrotuje. A já mám takový pocit, že tím příval špatných zpráv na téma Telltale neskončí.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama