Posměšky Microsoftu: Xbox One S podporuje 4K Blu-ray, Scorpio bude výkonnější než PS4 Pro
Novinka Posměšky Microsoftu: Xbox One S podporuje 4K Blu-ray, Scorpio bude výkonnější než PS4 Pro

Posměšky Microsoftu: Xbox One S podporuje 4K Blu-ray, Scorpio bude výkonnější než PS4 Pro

Michal Burian

Michal Burian

75

Microsoft nemá obavy z konkurence, Scorpio bude prý mnohem výkonnější.

Reklama

Lidé z vedení společnosti Microsoft sledovali včerejší tiskovou konferenci Sony, aby viděli, co konkurence připravuje. Poté Microsoft využil nedostatky nových konzolí PlayStation 4 - Slim a Pro - ve svůj prospěch. Na sociálních sítích se z oficiálních kanálů Xboxu začaly objevovat zprávy, že Xbox One S podporuje 4K Blu-ray, jako narážka na skutečnost, že PS4 Slim ani PS4 Pro nemá lepší Blu-ray mechaniku pro přehrání filmů ve 4K.

Xbox One S podporuje 4K Blu-ray, ovšem mnoho majitelů má s přehráváním problémy. Moc filmů jim zatím nefunguje a čekají na aktualizaci systému.

V návaznosti na to se Albert Penello pro Polygon rozpovídal o připravované konzoli Xbox One Scorpio. Podle jeho slov bude mít znatelnou výhodu ve výkonu ve srovnání s PlayStation 4 Pro. Microsoft tak ani nevadí, že Scorpio se na pultech obchodů objeví o rok později - PS4 Pro v listopadu 2016, Xbox One Scorpio až na konci roku 2017.

K technologii HDR se nechtěl Penello vyjádřit. Musíme si počkat, až Microsoft bude vědět, jaké Sony má s HDR plány a jak chce podpory dosáhnout u starých modelů PS4, které nemají HDMI 2.0 nebo 2.0a, ale pouze HDMI 1.4. Nevíme tak, zda bude Scorpio, případně původní Xbox One a Xbox One S tuto technologii podporovat. Dle Sony se postará o realističtější grafický kabátek a lepší efekty, a to nejen u PS4 Pro, ale i u PS4 Slim a klasické PS4.

A co cena Xbox One Scorpio? K té Panello uvedl, že cena musí odpovídat výkonu nové konzole a hlavně tomu, co nabídne oproti konkurenci. Lze tak očekávat, že Xbox One Scorpio nebude stát 399 eur jako PS4 Pro letos v listopadu, zároveň by ale cena neměla být přemrštěna.

Připomeňme, že u Xbox One Scorpio se mluví o grafickém čipu s výkonem šesti teraflopů. To by znamenalo, že bude o 43 procent výkonnější než PS4 Pro.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama