Potvrzeno: Nintendo letošní E3 vynechá
Novinka Potvrzeno: Nintendo letošní E3 vynechá

Potvrzeno: Nintendo letošní E3 vynechá

Jan Urbančík

Jan Urbančík

Platformy Nintendo Switch Switch

Japonské společnosti účast „nezapadala do plánů“.

Reklama

Před pár týdny jsme psali o tom, že letošní veletrh E3, který se po několikaleté pauze opět uskuteční fyzicky, zřejmě vynechá "velká trojka" v podobě Sony, Microsoftu a Nintenda. Zatímco u prvních dvou stále oficiální potvrzení nemáme, zástupce Nintenda se k situaci vyjádřil pro magazín IGN.

"K účasti na akcích přistupujeme případ od případu a vždy zvažujeme různé cesty, jak se spojit s fanoušky. Protože letošní E3 show nezapadala do našich plánů, rozhodli jsme se nezúčastnit," říká Nintendo.

Japonská společnost byla pravidelným účastníkem tohoto veletrhu, takže to rozhodně není dobrá zpráva nejenom pro fanoušky, ale také organizátory celé akce. Na druhou stranu absence Nintenda dává smysl. Poslední opravdu velkou hrou pro letošní rok (a zřejmě také pro celou generaci) bude nejspíš The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom. Že akce nezapadá do plánů Nintenda, si jde vysvětlit tak, že zkrátka nemá co ukázat. A to pravděpodobně z toho důvodu, že se pomalu, ale jistě blíží konzole nové generace.

Bude odhalena ještě letos? To se budeme muset nechat překvapit. Zatím ale vše nasvědčuje tomu, že se životnost Switche, jenž je po hardwarové stránce už opravdu slabý, chýlí ke konci.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama