Práva na Timesplitters a Second Sight vlastní Koch Media, respektive THQ Nordic
Second Sight Novinka Práva na Timesplitters a Second Sight vlastní Koch Media, respektive THQ Nordic

Práva na Timesplitters a Second Sight vlastní Koch Media, respektive THQ Nordic

Michal Burian

Michal Burian

2
Platformy PlayStation PlayStation 4 Windows PC Xbox Xbox One

Majitel Deep Silveru a dalších významných značek rozšiřuje své portfolio.

Reklama

Už si nemusíme lámat hlavu nad tím, kdo vlastní práva na first-person střílečku Timesplitters. Značku studia Free Radical Design získala společnost Koch Media. Na vývoj nových her spojených s touto IP bude dohlížet Deep Silver, který spadá pod Koch Media. Možná bude do procesu zapojeno studio Deep Silver Dambuster, kde pracují původní tvůrci Timesplitters z týmu Free Radical.

V tiskové zprávě se nepíše nic o tom, jak k dohodě došlo, případně kolik Koch Media zaplatili. Timesplitters byla jednou z věcí, kterou Koch Media nezískali, když v roce 2014 koupili Crytek UK (dříve Free Radical, nyní Dambuster) a licenci na Homefront.

„Jsme nesmírně nadšeni, že jsme získali Timesplitters,“ komentoval investici Klemens Kundratitz, generální ředitel společnosti Koch Media. „Původní hry poskytly fanouškům obrovské množství obsahu s čistým a zábavným arkádovým zážitkem. Mezi našimi zaměstnanci je mnoho fanoušků série Timesplitters,“ dodal. Přesně o tom Timesplitters byl. Šlo o humornou akci, jež svůj žánr nebrala vážně, ale zároveň měla hodně zábavný a impozantní multiplayer. První díl se stal hitem éry konzole PlayStation 2 a pracovali na něm bývalí členové týmu Rare - GoldenEye a Perfect Dark.

Společně s Timesplitters získali Koch Media i práva na Second Sight, což je akční fantasy stealth adventura od Free Radical Design, kterou v roce 2004 na GameCube, PlayStation 2 a první Xbox vydal Codemasters. V roce 2005 se rozšířila i na PC.

Otázkou zůstává, co se stalo se střílečkou Haze. Tu také vytvořili ve Free Radical, ovšem tisková zpráva od Koch Media se o ní vůbec nezmiňuje.

Dnešní koupě je spojena i s THQ Nordic. Tahle rakouská firma se začátkem letošního roku stala majitelem Koch Media i Deep Silveru. Šlo o akvizici ve výši 121 milionů eur, která zahrnula všechny značky, včetně sérií od Deep Silver, tedy bláznivé akce Saints Row, zombie vyvražďovačky Dead Island a atmosférického Metro.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama