Předělávka skákačky se SpongeBobem se prodává dobře
Novinka Předělávka skákačky se SpongeBobem se prodává dobře

Předělávka skákačky se SpongeBobem se prodává dobře

Ondřej Partl

Ondřej Partl

6
Platformy PlayStation PlayStation 4 Nintendo Switch Switch Windows PC Xbox Xbox One Apple iOS Android Android

Hry se dočkáme dokonce i na mobilech, chystají se další tituly se známou licencí a Biomutant snad už letos.

Reklama

SpongeBob SquarePants: Battle For Bikini Bottom - Rehydrated je předělávka 3D platformovky z roku 2003 s populární animovanou houbou, jejíž kořeny sahají do bláznivého animáku stanice Nickelodeon.

Tvůrcům z Purple Lamp Studios se s tímto remakem povedlo věrně převést esenci původní hry, kterou zaobalili krásným aktualizovaným vizuálním kabátkem, jenž lahodil oku každému, přičemž si ani nebral žádné velké nároky.

Podrobnější text o samotné hře můžete však nalézt v naší recenzi, kde si hra odnesla opravdu poctivých 8 bodů z 10 se slovy:

"Zlotřilému Planktonovi se opět nepovedl plán, jak ukrást zázračný recept na výrobu burgerů pana Krabse, kdy tentokrát do městečka Zátiší Bikin a jeho okolí vypustil tlupu nebezpečných robotů. Jedinou nadějí se tak stává chrabrý SpongeBob a jeho kamarádi, kteří skrze jednotlivé úrovně musí sbírat zlaté obracečky a ničit přítomné nelítostné plecháče, aby se jim tuto situaci povedlo uklidnit. To všechno v podobě plynulé 3D skákačky, která těží především z výborně aktualizovaného vizuálu, designu úrovní a chytrého dávkování jednotlivých mechanik. Jako remake skvělé, jako samostatná hra rozhodně zábavné, především pokud jste fanoušky seriálu."

Tyto kvality se ovšem také velice pozitivně odrazily v samotných prodejích hry, jelikož ředitel vydavatelství THQ Nordic, Klemens Kreuzer, serveru GameIndustry.biz prozradil, že se hře již podařilo prodat více jak 1 milión kusů, přičemž pevně věří, že titul může dosáhnout až dvou miliónů:

"Byl to pro nás skvělý úspěch, jelikož prodeje přesáhly hranici jednoho miliónu jednotek a nebyl bych vůbec překvapen, kdyby dosáhly na dva milióny. Myslím, že je na trhu na podobné hry místo. A komunita si hru rozhodně užila."

Díky tomuto úspěchu se THQ Nordic také rozhodlo, že vývojáře hry koupí. Ti posléze aktuálně pracují na dvou dalších licencovaných hrách, které prozatím ještě nebyly ohlášeny.

Předělávka skákačky se SpongeBobem se prodává dobře

Kreuzer posléze slíbil, že jejich přístup k těmto licencovaným hrám bude jiný, než jaký jsme mohli vidět v minulosti u podobných kousků, které jen "rýžovaly" peníze ze známé značky.

"Hry se známou licencí od THQ Nordic nepotřebují prodat několik miliónů kusů. Myslím, že v byznysu s hrami se známými značkami byl příliš velký důraz kladen na free-to-play hraní a prémiový model nebyl za posledních pět až deset let tak populární. Ale v THQ Nordic nebudeme usilovat o super AAA věci, kde potřebujeme milióny a milióny, abychom byli úspěšní. Můžeme to udělat s relativně nízkým rozpočtem, takže si myslíme, že v budoucnu můžeme znovu vytvořit úspěch, který jsme měli se SpongeBobem. A na některých těchto hrát i momentálně pracujeme."

Jinými slovy se dá říci, že díky úspěchu tohoto remaku se v budoucnu můžeme těšit na další podobné hry od tohoto vydavatele, což vlastně nemusí být vůbec na škodu.

Předělávka skákačky se SpongeBobem se prodává dobře

Každopádně úspěch SpongeBoba zapříčinil ještě jednu věc. Vývojáři z Purple Lamp Studios totiž aktuálně pracují na portu této předělávky pro mobilní zařízení se systémy iOS a Android.

Tu bude vydávat HandyGames a rozhodně každého potěší, že zážitek ze hry nebudou kazit žádné otravné mikrotransakce. Tato varianta totiž nebude free-to-play, ale bude ji třeba zakoupit zhruba za 200 Kč.

Datum vydání je pak téměř za dveřmi, jelikož to je nastaveno na 21. ledna. Pokud se vývojářům podaří odladit ovládání, tak se fanoušci mohou těšit na zřejmě velice podobnou zábavu, jakou si mohli užít na PC a konzolích.

Tyto větší verze hry si posléze můžete zakoupit v obchodě Xzone.

Ve stejném článku se posléze ale zmiňuje již skoro zapomenutá akce tohoto vydavatelství, jíž není nic jiného, než mlátička Biomutant.

V té se máme ujmout role zmutovaného mývala(?), jenž umí kung-fu, přičemž jeho putování kompletně novým světem mu trochu znepříjemňují další místní obyvatelé, s nimiž je třeba se vypořádat.

O samotném titulu již víme více jak tři roky, avšak stále jsme se nedočkali jeho vydání (já třeba už mám poměrně dlouho předobjednanou sběratelku), kdy se taktéž potýkáme trochu s informačním šumem.

Nicméně podle ředitele vydavatelství bychom se hry měli dočkat konečně letos, nebo spíše ve fiskálním roku 2021, který končí březnem 2022, kdy se má jednat o jeden z nejdůležitějších titulů společnosti pro tento rok.

Držme si tedy pěsti, protože tenhle kousek vypadá stále slibně.

Jestli následně titulu věříte natolik, že si ho chcete předobjednat, tak to opět můžete udělat v obchodě Xzone.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama