Představeno off-roadové Spintires aneb další zajímavost z Kickstarteru
Novinka Představeno off-roadové Spintires aneb další zajímavost z Kickstarteru

Představeno off-roadové Spintires aneb další zajímavost z Kickstarteru

Martin Cvrček

Martin Cvrček

37

Na Kickstarteru se objevil další velmi zajímavý počin, off-roadový simulátor Spintires. Pokud si chcete zajezdit s náklaďáky v obtížném terénu, tohle se vám bude líbit.

Reklama

Když se v rámci her řekne off-road, všem se okamžitě vybaví závody. Spintires ale o tomhle není. Je o něčem mnohem jednodušším, a to o řízení náklaďáků v obtížném nebo nepřístupném terénu. Tvůrci z Oovee Game Studios přitom slibují interaktivní prostředí a možnost do velké míry terén ve hře deformovat podle toho, jak moc a čím po něm budete jezdit.

S náklaďáky vás přitom čekají víceméně klasické úkoly, třeba naložit dřevo a odvézt ho na určené místo. To samo o sobě zní pěkně nudně, ale zajímavostí je, že k orientaci v prostředí budete mít k dispozici jen kompas a mapu, stejně tak je třeba si dát pozor na dostatek paliva. Vaše náklaďáky přitom bude možné vylepšovat novým vybavením, které si budete moci koupit díky dokončeným úkolům, nebo je najít po cestě ve speciálních krabicích.

Jedna z věcí, kterou Spintires bezesporu upoutá, je grafika. Hra běží na enginu VeeEngine, který byl vytvořen speciálně pro tento titul, tudíž je určený především pro tento typ her, přičemž mezi přednosti enginu patří využití Havoku pro fyziku a snaha vývojářů o co nejlepší optimalizaci, aby si i hráči se slabším PC mohli užít slušnou grafiku.

Je jasné, že běžným hráčům taková hra moc neřekne, ale pro znalce simulátorů jde určitě o zajímavý projekt. Jenom aby to nedopadlo jako simulátory popelářů, jeřábů a dalších naprosto zbytečných a nudných činností. Ale pokud se Spintires svými možnostmi přiblíží třeba českému Take On Helicopters, nemuselo by to dopadnout vůbec špatně.

Zde si pak můžete stáhnout tech-demo.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama