Přehled HW novinek z 2. týdne
Novinka Přehled HW novinek z 2. týdne

Přehled HW novinek z 2. týdne

Jan Urbančík

Jan Urbančík

2
Platformy Windows PC

Intel vydává i9-13900KS, AMD řeší problémy s novými grafikami.

Reklama

Vyšší frekvence, minimální posun – Intel vydává nejvyšší model 13. generace

AMD na CES představilo očekávané procesory s V-Cache, které přinesou velký nárůst výkonu ve hrách. Konkurenční Intel nyní představil a rovnou vydal svou odpověď – Core i9-13900KS, jenž slibuje frekvenci až 6 GHz.

Recenzí zatím tolik není, Intel zřejmě příliš vzorků recenzentům neposlal, možnost procesor otestovat nicméně dostal YT kanál Hardware Unboxed. Zjištění jsou ale poněkud zarážející, nové CPU přináší v multijádrovém výkonu i ve hrách nanejvýš několikaprocentní nárůst výkonu, jestli vůbec nějaký. Speciální model má přitom o víc než 100 dolarů vyšší cenovku než klasická i9-13900K, konkrétně je to 699 amerických dolarů.

AMD řeší problémy s RDNA 3

Společnost AMD vydala v prosinci nové grafické karty, které jsou postavené na architektuře RDNA 3. Přijetí bylo poměrně vlažné, ale největší problémy nebyly ani tak s výkonem, jako spíš s provozními vlastnostmi karet. Uživatelé totiž postupně začali hlásit, že teplota tzv. "hot spotu" se může vyšplhat až ke 110 stupňům Celsia, což rozhodně není v pořádku.

Ukázalo se, že jde o problém s odpařovací komorou, což následně potvrdilo také AMD prostřednictvím Scotta Herkelmana. Ten přiznal, že skutečně problém existuje, ale týká se pouze omezené várky, což nejspíš nebude úplně pravda. Potíže hlásí poměrně velké množství zákazníků, byť problémy s vysokou teplotou se podle všeho dotkly jenom referenčních modelů.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama