Přehled HW novinek ze 14. týdne
Novinka Přehled HW novinek ze 14. týdne

Přehled HW novinek ze 14. týdne

Jan Urbančík

Jan Urbančík

Platformy Windows PC

Nové grafiky s RDNA 2 v květnu, Intel vydal Arc pouze papírově.

Reklama

Nové grafiky s RDNA 2 mají dorazit v květnu

V poslední době se silně spekuluje o vylepšených modelech grafických karet Radeon RX 6000, postavených na architektuře RDNA 2. O možnosti refreshe této generace jsme psali už v únoru, ale tato varianta vypadá čím dál tím pravděpodobněji. Oficiální potvrzení jsme sice stále nedostali, nicméně s novými informacemi před pár dny přišel magazín Videocardz, jenž tvrdí, že už je vydání na dohled.

Konkrétně se máme dočkat karet Radeon RX 6950 XT, 6750 XT, 6650 XT a 6400. "Padesátkové" modely mají oproti původním verzím nabídnout rychlejší paměť, ale další informace zatím Videocardz nemá. Nabízelo by se samozřejmě zvýšení taktů.

Zdroj: Videocardz
Zdroj: Videocardz

Dobrá zpráva je, že už nebudeme muset čekat příliš dlouho, k vydání všech těchto grafik má dojít už 10. května.

Notebooky s GPU od Intelu ve skutečnosti nejsou na trhu

Minulý týden jsme psali o tom, že Intel konečně vydal své grafické karty Arc, ale mělo to několik háčků. Šlo totiž pouze o grafiky pro notebooky a jenom o ty nejnižší modely, tedy A350M a A370M. Jenže nyní nastal další problém, notebooky nejsou k nalezení. Někteří zákazníci si sice zakoupili laptop Samsung Book2 Pro, který měl mít právě GPU Intel Arc, ale když jim dorazil, dostalo se jim nemilého překvapení. Přišla jim totiž pouze verze s integrovanou grafikou Iris Xe.

A jaká je odpověď Intelu? V podstatě vycouval z předchozího oznámení a nyní tvrdí, že notebooky budou k dispozici až na konci druhého čtvrtletí, tedy pravděpodobně v době, kdy vyjdou i další modely a GPU pro desktopy. Vydání Intel Arc je tak další z řady tzv. "paper launchů", kterých jsme často svědky.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama