Přehled novinek z Japonska 21. týdne
Monster Hunter Stories 2: Wings of Ruin Novinka Přehled novinek z Japonska 21. týdne

Přehled novinek z Japonska 21. týdne

Ivan Jeziorek

Ivan Jeziorek

3
Platformy PlayStation PlayStation 4 Nintendo Switch Switch Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC Xbox Xbox One

Dnes se představí nové postavy, dema i nové projekty.

Reklama

Dlouho jsem uvažoval, jakým úvodním slovem oblažím dnešní přehled novinek a nic mne nenapadlo. Pak jsem si ale uvědomil, že mi v průběhu týdne přišlo několik knižních a komiksových balíčků a mezi nimi byl i výtisk prvního dílu mangy Zabiják démonů v češtině. Hrozně jsem se na ni těšil, ale ve finále mi stále leží mezi ostatními knížkami a komiksy/mangami jako je Proti přírodě, Pokémon Red a Blue 4, Zaslíbená Země Nezemě 10, Radiant 2, Jednorožec, Šprti a Frajeři (Legie) a mnoha dalšími. Doufám, že se k Tandžirovi dostanu aspoň příští týden.

Teď už ale dost keců a hurá na novinky, uvedené dvěma kraťasy:

  • Strategická RPG mecha akce Relayer je potvrzena pro PS5 a PS4 a vyjde celosvětově ještě letos.
  • Flyhigh Works vydají 10. června tahové strategické RPG Mercenaries Blaze: Dawn of the Twin Dragons prostřednictvím Steamu pro PC. Aktuálně je hra k dispozici pro PlayStation 4 a Switch.

Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba - Hinokami Keppuutan

Aniplex spolu s vývojáři z CyberConnectu2 opět rozšířili seznam hratelných postav ve hře Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba - Hinokami Keppuutan o Tandžira Kamada (dabing Hinokami Kagura), se kterou půjde hrát v režimu Versus. Časopis Weekly Famitsu pak ještě prozradil, že další hratelnou postavou bude Murata.

Níže se můžete podívat na trailer s Tandžirem, na několik screenshotů a na vizuál postavy pro hru.

 

Pro nás je ale důležitější další zpráva. Společnost Sega totiž v Asii vydá ještě v letošním roce hru Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba - The Hinokami Chronicles ve verzích pro PlayStation 5, Xbox Series, PlayStation 4, Xbox One a prostřednictvím služby Steam pro PC. Důležité por nás je, že tato verze hry bude obsahovat anglický a japonský dabing a titulky v angličtině, japonštině a tradiční a zjednodušené čínštině.

Podívejte se níže na první anglický trailer a video o vývoji hry nebo můžete navštívit oficiální anglické stránky hry Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba - The Hinokami Chronicles.

Traier

Zpráva o vývoji

Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba - The Hinokami Chronicles má v Japonsku a Asii vyjít pro PlayStation 5, Xbox Series, PlayStation 4, Xbox One a přes Steam pro v letošním roce.


The Legend of Heroes: Kuro no Kiseki

Podle posledního čísla časopisu Weekly Famitsu vyjde v Japonsku The Legend of Heroes: Kuro no Kiseki pro PlayStation 4 po prázdninách a to 30. září.

Judith Ranster (dabing Youko Hikasa) je 22 letá špičková herečka, která je něco jako kříženec Lightning z Final Fantasy XIII a Tamanee z ToHeart2. Její zbraň se jmenuje Meteor Whip. Druhou oznámenou postavou je Bergard Zeman (dabér prozatím neznámý) má 69 let a dos svým vzhledem připomíná Snakea z Metal Gear Solid V. Jeho zbraní je Gauntlet & Armor, je mistrem stylu Kunlun, jednoho ze tří hlavních stylů bojového umění.

Falcom ještě prozradil několik dalších podrobností o hře The Legend of Heroes: Kuro no Kiseki. Třeba že v příkazových bitvách můžete za nasbírané CP (Craft Points) aktivovat pro danou postavu specifické dovednosti Crafts. Tyto Crafts jsou schopny zaútočit na několik nepřátel, na omezenou dobu zvýšit statistiky členů skupiny, potlačit účinky nepřátelských Crafts a mají ještě další funkce.

Během live streamu Falcom x Clouded Leopard Entertainment Asia potvrdil Falcom výskyt několika postav, známých z předchozích dílů série Trails. Ve hře The Legend of Heroes: Kuro no Kiseki se tak objeví Jack a Halle z The Legend of Heroes: Trails in the Sky the 3rd, Cao Lee z The Legend of Heroes: Zero no Kiseki a Kilika Rouran z The Legend of Heroes: Trails in the Sky FC.

Níže se ještě můžete podívat na několik nových záběrů, prezentovaných během streamu

  • od 22:03 do 23:30 - bitevní gameplay
  • od 23:57 do 24:08 - městský gameplay

Samurai Warriors 5

Koei Tecmo se studiem Omega Force ohlásili a představili 10 nových hratelných postav ze hry Samurai Warriors 5. Jde o dříve nehratelné charaktery, díky kterým se celkový počet hratelných postav zvýšil na 37.

Tyto postavy sice dostaly osobitý grafický styl, ale protože pouze podporují hlavní obsazení hry a nejsou součástí hlavního příběhu, nemají žádné Power Attacky a další rozšířené funkce, kterými právě disponuje dříve ohlášených 27 postav.

Nově oznámené postavy jsou Nobunagův mladší bratr Nobuyuki Oda (dabing Kousuke Tanabe), ostřílený vojenský veterán Motonobu Okabe (dabing Ryosuke Asano), upřímný mladík Katsuyori Takeda (dabing Hiroshi Okamoto), druhý syn Motonari Moriho Motoharu Kikkawa (dabing Shunsuke Kanie), vnuk Motonari Moriho Terumoto Mori (dabing Masamu Ono), velký daimjó z Mina Dosan Saito (dabing Shuuki Imagawa), syn Dosana Saita Yoshitatsu Saito (dabing Takumu Miyazono), velký daimjó z Echizenu Yoshikage Asakura (dabing Yasunao Sakai), 15 šogůn z šogunátu Muromachi Yoshiaki Ashikaga (dabing Yuudai Mino) a podporovatel mladého Yoshiakiho Fujihide Mitsubuchi (dabing Yusuke Tomioka).

Koei Tecmo také potvrdilo, že Samurai Warriors 5 obdrží hned po vydání spoustu dalšího obsahu ke stažení, včetně nových scénářů, hudby na pozadí a alternativních koní.

Samurai Warriors 5 má v Japonsku vyjít pro PlayStation 4, Xbox One a Switch 24. června a následně 27. července pro PlayStation 4, Xbox One a Switch na západě a prostřednictvím Steamu pro PC celosvětově.


Swords of Legends Online

Gameforge s vývojáři z Wangyuan Shengtang a Aurogon vydali nový trailer k masivně multiplayerovému online akčnímu RPG Swords of Legends Online, ve kterém nám představují systém tvorby bydlení.

Svou herní rezidenci můžete transformovat, vyzdobit a spravovat víceméně podle svých představ. Rozsáhlý systém úprav poskytuje obrovskou škálu kreativních možností a přidává různé každodenní činnosti.

Vlastní dům se vám ale zpřístupní až dosáhnete maximální úrovně, pak dostanete za úkol odemknout si vlastní bydlení. Nachází se na plovoucím ostrově a vy se krok za krokem naučíte, jak svůj domov spravovat. Plněním každodenních úkolů a získáváním nových plánů, materiálů a esencí, vyrobíte nábytek a dekorativní předměty. Ve vlastním Workbench, Forge, Stash a Workshopu si můžete svůj ostrovní dům dále vylepšovat, rozšiřovat a zdobit. Časem si můžete vytvořit i zahradu, nechat hrát hudbu, lovit ryby ve svém vlastním rybníku nebo vytvořit relaxační termální lázně. A pozvat i ostatní hráče na návštěvu.

Swords of Legends Online má pro PC vyjít prostřednictvím Gameforge klienta, Steamu a obchodu Epic Games letos v létě v Severní Americe, Latinské Americe a v Evropě.


Disgaea 6: Defiance of Destiny

Společnost NIS America vydala prostřednictvím eShopu Nintenda demo hry Disgaea 6: Defiance of Destiny pro Switch a to na západě. Demo obsahuje první dvě kapitoly ze hry a uložená data z dema půjde po vydání plné hry přenést.

Digitální předobjednávky hry Disgaea 6: Defiance of Destiny jsou nyní k dispozici prostřednictvím eShopu Nintenda a pokud při předobjednávce vlastníte některý z následujících titulů, získáte slevu 10%:

  • Disgaea 1 Complete
  • Disgaea 4 Complete+
  • Disgaea 5 Complete
  • Labyrinth of Refrain: Coven of Dusk
  • Langrisser I & II
  • The Alliance Alive HD Remastered
  • The Caligula Effect: Overdose
  • The Legend of Heroes: Trails of Cold Steel III
  • The Legend of Heroes: Trails of Cold Steel IV

Disgaea 6: Defiance of Destiny je nyní k dispozici v Japonsku pro PlayStation 4 a Switch a pro Switch bude od 29. června dostupná v Severní Americe a v Evropě.


Monster Hunter Stories 2: Wings of Ruin

Společnost Capcom vydala čtvrtý oficiální trailer a nové screenshoty ze hry Monster Hunter Stories 2: Wings of Ruin.

V tomto nejnovějším traileru ke hře Monster Hunter Stories 2: Wings of Ruin se můžete seznámit s podstatou toho, co najednou začalo po celém světě infikovat příšery. Jde o podivné světlo, způsobující neovladatelný vztek. Trailer také prozradil něco víc o příběhu, o spojení hlavního protagonisty s Razewing Ratha a potvrdil některé vracející se postavy z prvního Monster Hunter Stories.

Prozatím není spojení mezi paprsky světla, globálním zmizením Rathalosu a zrodem Razewing Ratha nejasné, mohou se hráči spolehnout na pomoc Battle Buddy Avinia a její Monstie Frostfang.

Na May Digital Eventu jsme také získali první pohled na to, jak budou Monster Riders budou sbírat a vylepšovat své společníky Monstie. Abyste mohli sbírat nová vajíčk, musíte si nejdřív vytvořit s příšerami, se kterými se setkáte v terénu, vztah. Doupata Monster Dens se nachází v různých oblastech, ve všech tvarech a velikostech a vzácnější doupata obsahují nepolapitelná vejce monster, která mají potenciálně lepší geny.

Po návratu do svých obydlí mohou hráči nechat vejce vylíhnout a zjistit, jaké nové Monstie získali. A pak pomocí funkce Rite of Channeling přenést jedinečné geny z jedné Monstie do druhé. Kombinací genů stejného prvku nebo typu útoku tak můžete vytvořit tým neuvěřitelně specializovaných Monsties nebo smíchat geny z různých příšer a vytvořit tak univerzálnější Monstie

Japonskou verzi traileru najdete zde.

Monster Hunter Stories 2: Wings of Ruin má pro Switch a přes Steam pro PC 9. července.


The King of Fighters XV

Obligátní týdenní představovačka od SNK v podobě trailerů a screenshotů ze hry The King of Fighters XV se tentokrát zaměřuje na hratelnou postavu Blue Mary (dabing Sarah Emi Bridcutt).

 

The King of Fighters XV má vyjít v letošním roce pro dosud neohlášené platformy.


Virtua Fighter 5: Ultimate Showdown

Společnost Sega oznámila vydání bojovky Virtua Fighter 5: Ultimate Showdown pro PlayStation 4. Digitálně vyjde celosvětově 1. června a na japonské arkády se dostane o den později, tady 2. června.

Sega pak ještě vydala sérii trailerů a úvodní film ze hry Virtua Fighter 5: Ultimate Showdown, na které se můžete podívat níže.

HD upgrade

Úvodní film

Virtua Fighter 5: Ultimate Showdown je "přepracovaná pro novou generaci konzolí", ale nabízí stejnou základní hratelnost a boj jako předchozí díly série, ale přepracovanou grafiku využívající Dragon Engine od Ryu Ga Gotoku Studio. Zároveň můžete čekat novou hudbu na pozadí pro každou arénu, nové uživatelské rozhraní, nový úvodní film a nové shadery.

Hráči mohou sledovat online souboje v reálném čase a také vytvářet online turnaje typu "robin-robin". Lokální a public lobby systém podporuje hru až pro 16 hráčů a nabízí nové komunikační nástroje, jako jsou třeba známky.


My Hero One's Justice 2

Akci My Hero One's Justice 2 rozšířily postavy Gentle & La Brava, které lze stáhnout společně s pátým balíčkem kostýmů v podobě Celebration Wear Setu.

Bandai Namco dále oznámilo, že studio Byking pracuje na druhém Season Passu pro My Hero One's Justice 2, který bude od letošního léta přinášet dalších pět nových hratelných postav.

My Hero One’s Justice 2 je nyní k dispozici pro PlayStation 4, Xbox One, Switch a prostřednictvím služby Steam pro PC.


Legend of Mana

Square Enix vydal novou sadu anglických screenshotů z remasterované verze hry Legend of Mana, která má pro PlayStation 4, Switch a přes Steam pro PC vyjít 24. června. Předobjednávky jsou aktuálně dostupné na Nintendo eShopu.


Phantasy Star Online 2: New Genesis

Sega uvolnila nejnovější záznam ze čtvrtého live streamu ze hry Phantasy Star Online 2: New Genesis.

Záznam z live streamu najdete níže:

  • v čase od 10:35 do 13:45 - nový obsah - nové lokality
  • od 21:15 do 23:30 - nový obsah - příchod nových nepřátel
  • od 27:05 do 28:30 - nový obsah - nový příběh a informace o postavách
  • od 33:40 do 37:05 - nový obsah - nové prvky
  • od 44:10 do 47:40 - nový obsah - červnové losy, update
  • od 54:55 do 56:05 - nový obsah - Dash Rappy Pack
  • od 1:22:20 do 1:28:47 - souhrnný trailer

Japonskou verzi najdete zde.

Phantasy Star Online 2: New Genesis má vyjít v Severní Americe v červnu pro Xbox Series, Xbox One a pro PC a v Japonsku pro PlayStation 4, PC a cloud (Switch a PC).


Metal Max Xeno: Reborn

A teď si dáme malý Metal Max blok. PQube totiž vydá hru Metal Max Xeno: Reborn pro PlayStation 4, Switch a přes Steam také na západě a to hned v příštím roce. Přitom tento remake hry Metal Max Xeno vyšel poprvé v Japonsku pro PlayStation 4 a Switch loni v září.

Metal Max Xeno: Reborn je zasazena do zdevastovaného světa nazvaného Dystokio. Žánrově jde o nelineárním JRPG v otevřeném světě s bitvami a boji s vozidly v reálném čase.

Ovládat budete Talise a budete hledat další přeživší, kteří chtějí proti strojům bojovat. Ve hře nejsou žádná omezení kam můžete zajít bez ohledu na vašem postupu ve hře.

Podívejte se níže na nový trailer nebo navštivte oficiální stránky hry.


Metal Max: Wild West

Během live streamu Metal Max k 30. výročí série, oznámili Kadokawa Games a studio 24Frame odklad vydání hry Metal Max: Wild West z neurčitého časového úseku "letos" na rok 2022.

Bylo ale oznámeno několik nových podrobností, jako že jde o pokračování hry Metal Max Xeno: Reborn s novým zdánlivě obyčejným tichým mladým protagonistu.

Ve světě hry se objeví osady s novými druhy příšer, ale také třeba nepřítel Unigun ze hry Metal Max 2. Vzhledem k tomu, že je zasazena do vyschlého jezera Biwa, můžeme očekávat další vodní nepřátele z Metal Maxu 2.


Metal Saga: Hangyaku no Rouka

A ještě jedna zpráva se objevila během live streamu k 30. výročí Metal Maxu. Bounty hunting RPG Metal Saga: Hangyaku no Rouka od 24Frame, dříve známá jako Project Wolf, nakonec vydá společnost Success pro "Switch a další". Uvažuje se prý také o verzi pro PC (přes Steam). Hra bude podporovat "japonštinu a další jazyky". Datum vydání oznámeno nebylo.

Předchozí hry série vyžívaly systém náhody. Týkalo se to hlavně setkání s monstry. Ale vzhledem k tomu, že monstra se zde pohybují v rámci svých vlastních ekosystémů, pohybují se v daných lokalitách a dungeonech, mohou si hráči užít ještě realističtější postapokalyptický svět.

Boj lze popsat jako plynulý přechod mezi tradičními bitvami, založených na udílení příkazů, se systémy vylepšování, odladěné od těch, které nebyly v předchozích hrách dobře přijaty.

Podívejte se níže na nový trailer s oznámením nebo navštivte oficiální stránky hry.


Earth Defense Force: World Brothers

Ve čtvrtek vyšla kostičková verze EDF, tak jestli jste náhodou tento spin-off série opominuli, podívejte se níže na startovní trailer k Earth Defense Force: World Brothers od D3 Publisheru a studia Yuke. Hra je nyní dostupná na západě ve verzi pro PlayStation 4 a Switch a celosvětově přes Steam pro PC.


Dragon Star Varnir

Společnost Idea Factory International vydá letos v létě na západě Switch verzi hry Switch Star Dragon Varnir. Fyzická edice bude k dispozici pouze prostřednictvím online obchodu IFI.

Dragon Star Varnir byl poprvé v Japonsku vydán pro PlayStation 4 v říjnu roku 2018 a poté v červnu roku 2019 na západě. Verze pro PC byla vydána prostřednictvím Steam v říjnu 2019 celosvětově. Verze pro Switch pak v Japonsku vyšla 27. května. Níže se můžete podívat na úvodní film hry.


Sumire

GameTomo vydali launch trailer k narativní adventuře Sumire, která vyšla 27. května pro Switch a přes Steam pro PC. Do 3. června bude tato hra v prodeji s 10% slevou. Stejně tak bude na Steamu k dispozici balíček artbooků a soundtracků se slevou 20%.


Susanoh: Japanese Mythology RPG

Společnost Mebius vydala první upoutávku na hru Susanoh: Japanese Mythology RPG od studia Hachikumasoft.

Susanoh: Japanese Mythology RPG má v Japonsku vyjít pro Switch 22. července.


Family Trainer

Bandai Namco vydá 3. září na západě pro Switch hru od vývojářů ze studia h.a.n.d. Tato atletická simulace vyšla v Japonsku pro Switch v prosinci roku 2020.

Ve hře budete běhat, skákat a hlavně hrát ji celým tělem. Stačí si připevnit Joy-Cony pomocí speciálního příslušenství na nohy a můžete běhat nebo skákat. Čeká na vás 15 miniher jako je jízda kánoí po proudu, skákání z provazu na provaz nebo překážkový běh. Samozřejmostí je režim Play Together s dalším kamarádem nebo členem rodiny.


Mobile Suit Gundam SEED Project Ignited

Bandai Namco Group oznámila obrovský multimediální projekt, zaměřený na Gundam. Jde o Mobile Suit Gundam SEED Project Ignited, který spojuje více různých projektů, rozjetých po celém světě, včetně vývoje nové hry.

První projekt: Produkce filmů

Připravuje se film, který je pokračováním televizního seriálu. Produkuje je režisér Mitsuo Fukuda. Podrobnosti o datumu uvedení budou oznámeny později.

Druhý projekt: Socha Freedom Gundamu v životní velikosti

Socha Freedom Gundamu v životní velikosti byla instalována 28. dubna v nákupním parku Micui LaLaport Šanghaj Džinqiao a je prvním Gundamem v životní velikosti, instalovaním mimo Japonsko. Je vysoký 18,03 metru a na obří obrazovku je promítáno speciální animované video, vytvořené v Japonsku režisérem Mitsuou Fukudou.

Třetí projekt: Gundam Docks v Šanghaji

Od pátku 28. května do 11. července probíhá v Šanghaji první velká událost Gundam v Číně. Jedná se Gundam Docks, zaměřenou na historii a anime Gundam, návštěvníci si mohou vyzkoušet Gunpla a nakoupit exkluzivní merch.

Přehled novinek z Japonska 21. týdne

Čtvrtý projekt: Nová hra

Ve vývoji je nová hra ze série Mobile Suit Gundam SEED. Podrobnosti budou oznámeny později.

Pátý projekt: Komiks Mobile Suit Gundam SEED ECLIPSE

Nová komiksová série Mobile Suit Gundam SEED ECLIPSE začne vycházet v červenci.

Přehled novinek z Japonska 21. týdne

Tento týden vyšlo

Přehled novinek z Japonska 21. týdne

Fyzicky i digitálně

  • Biomutant (PS4) – vychází celosvětově, Severní Amerika (PS4, Xbox One) a Evropa (PS4, Xbox One, PC)
  • Death Stranding Value Selection (PS4)
  • The Last of Us Part II Value Selection (PS4)
  • Maneater (Switch) – vychází celosvětově
  • Liberated (PS4, Switch)
  • Paradigm Paradox (Switch) - také limitované edice
  • Tantei Bokumetsu (PS4, Switch)
  • World's End Club (Switch) – vychází celosvětově

Digitálně

  • The Almost Gone (Switch) – již dostupná celosvětově
  • Animal Fun for Toddlers and Kids (Switch) – již dostupná celosvětově
  • Animal Pairs: Matching & Concentration Game for Toddlers & Kids (Switch) – již dostupná celosvětově
  • Arcade Archives: Task Force Harrier (PS4) – vychází celosvětově
  • Baby Puzzle: First Learning Shapes for Toddlers (Switch) – již dostupná celosvětově
  • Biomutant (Xbox One) – vychází celosvětově
  • Bridge Constructor: The Walking Dead (PS5, PS4, Xbox One, Switch) – již dostupná celosvětově
  • Capcom Arcade Stadium (PS4, Xbox One, PC) – vychází celosvětově
  • Cape’s Escape Game 2.5th Room (Switch) – vychází celosvětově
  • Castle of No Escape (Switch) – již dostupná celosvětově
  • Connect Color Dots: Fun Water Flow Pipe Line Art Puzzle Game (Switch) – vychází celosvětově
  • Crying Suns (Switch) – vychází celosvětově
  • Dragon Star Varnir (Switch)
  • Earth Defense Force: World Brothers (PC [Steam]) – vychází celosvětově, včetně verze pro PlayStation 4 a Switch.
  • Family Mysteries 3: Criminal Mindset (Switch) – vychází celosvětově Gadgeteer (PSVR) – vychází celosvětově
  • G-Mode Archives+: Maou ga Ochiru Hi (Switch)
  • HORGIHUGH with Friends (Switch)
  • Ittle Dew 2+ (Switch) – již dostupná celosvětově
  • Kakurasu World (Switch) – již dostupná celosvětově
  • Kasiori (Switch) – vychází celosvětově
  • Liberated (Xbox One, PC [Steam, DMM Games])
  • LiEat (Switch) – vychází celosvětově
  • Maneater (PC [Steam]) – vychází celosvětově
  • Pathway (Switch) – vychází celosvětově
  • Puzzles for Toddlers & Kids: Animals, Cars, and More (Switch) – již dostupná celosvětově
  • Shin Megami Tensei III: Nocturne HD Remaster (PC [Steam]) – vychází celosvětově, také pro PS4 a Switch
  • Sir Tincan: Adventures in the Castle (Switch) – již dostupná celosvětově
  • Skittles (Switch) – vychází celosvětově
  • Super Bomberman R Online (PS4, Switch, PC [Steam]) – vychází celosvětově
  • Sumire (Switch, PC [Steam]) – vychází celosvětově
  • Tonari ni Kanojo no Iru Shiawase: Winter Guest (Switch)
  • Vivid Knight (PC [Steam]) – vychází celosvětově
  • Wraith: The Oblivion – Afterlife (PC VR [Steam], Oculus Quest 1/2) – vychází celosvětově

Recenze z Famitsu Vol. 1695

  • Biomutant (PS4, Xbox One) – 7/8/8/8 [31/40]
  • DC Super Hero Girls: Teen Power (Switch) – 8/8/8/8 [32/40]
  • Returnal (PS5) – 9/9/8/9 [35/40]
  • Wing of Darkness (PS4, Switch) – 7/7/7/7 [28/40]

Prodeje podle Famitsu

Za období od 17. do 23. května 2021. V závorkách jsou uvedeny celkové prodeje od vydání.

Software

  1. Rune Factory 5 (Switch) – 102 853 ks (novinka)
  2. Miitopia (Switch) – 72 725 ks (novinka)
  3. Monster Hunter Rise (Switch) – 26 253 ks (2 201 869 ks)
  4. Ring Fit Adventure (Switch) – 18 623 ks (2 586 777 ks)
  5. Resident Evil Village (PlayStation 4) – 16 332 ks (162 548 ks)
  6. Angelique Luminarise (Switch) – 12 844 ks (novinka)
  7. Momotaro Dentetsu: Showa, Heisei, Reiwa mo Teiban! (Switch) – 11 401 ks (2 191 728 ks)
  8. Minecraft (Switch) – 10 361 ks (1 960 244 ks)
  9. Super Mario 3D World + Bowser's Fury (Switch) – 10 207 ks (749 349 ks)
  10. New Pokemon Snap (Switch) – 9 767 ks (221 745 ks)

Hardware

  1. Switch – 65 889 ks (16 119 330 ks)
  2. Switch Lite – 33 229 ks (3 827 800 ks)
  3. PlayStation 5 – 12 232 ks (618 999 ks)
  4. PlayStation 5 Digital Edition – 4 032 ks (123 727 ks)
  5. PlayStation 4 – 1 298 ks (7 785 663 ks)
  6. Xbox Series S – 637 ks (11 690 ks)
  7. Xbox Series X – 539 ks (33 266 ks)
  8. New 2DS LL (včetně 2DS) – 376 ks (1 164 458 ks)

Nejkrásnější chrámy - 下 鴨 神社 相 生 社/Ajoj-ša

Ajoj-ša je malá svatyně v Šimogamo Džindža. Posvátné stromy, kterým se říká 連 理 の 木 (Renri-no-ki) byly dlouhou dobu uctívány jako symbol shody, snadného porodu a jednoty rodiny. Ve svatyni jsou dva stromy propletené a při jejich základně roste nový mladý strom. Malým zázrakem je, že pokaždé když současný strom zemře, můžete ve svatyni najít další nový pár propletených stromů. O současných božských stromech se říká, že jsou již 4. generací.

Do svatyně se dostanete městským autobusem, linky č.1, 4 a 205, zastávka Šimogamo Džindža-mae nebo 12 minut dlouhou procházkou z Demači-janagi z linky železnice Keihan.

Stránky svatyně 下 鴨 神社 相 生 社 najdete zde, adresa je 59 Šimogamoizumigawa-čo, Sakjó-ku, Kjóto-ši, Kjóto.

Zdroj: Famitsu, Bandai Namco, Aniplex, PQube, Kadokawa Games, Success, Mebius, Ryokutya2089., NIS America, Capcom, GameTomo, Idea Factory International, SNK, Falcom, Weekly Famitsu, Koei Tecmo, Gameforge, D3 Publisher, Bandai Namco Group

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama