Přehled novinek z Japonska 32. a 33. týdne
Dragon Ball FighterZ Novinka Přehled novinek z Japonska 32. a 33. týdne

Přehled novinek z Japonska 32. a 33. týdne

Ivan Jeziorek

Ivan Jeziorek

5
Platformy PlayStation PlayStation 4 Nintendo Switch Switch Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC Xbox Xbox One Apple iOS Android Android

Méně titulů, ale o to větší porce dvoutýdenních informací.

Reklama

Sobotní přehledy novinek z Japonska se na stránkách Zingu staly jakousi pravidelností, která ale musela být minulý týden přerušena z důvodu absence pisatele. Nicméně si různé okolnosti vynutily přerušení volna a tak zbyl čas i na zkrácení výpadku novinek. Titulů dnešní přehled nenabízí tak velké množství, ale zato níže najdete relativně větší nálož informací a pozornost věnujte i kratším zprávám. Protože jde ale o dvoutýdenní přehled, vynechal jsem v žebříčcích seznam vydaných her.

  • Bandai Namco ukončí v Japonsku 30. března 2023 v 15:00 JST provoz hry The Idolmaster: Cinderella Girls, což je po více než 11 letech. Nové akce budou pokračovat až do prosince, kresby gacha jsou naplánovány do 16. prosince. Všechny prodeje Cinderella Coinů skončí 22. prosince.
  • Dotemu odložili vydání strategického RPG Metal Slug Tactics z původně plánovaného letošního roku na rok 2023. Bude k dispozici pro Switch a přes Steam pro PC.
  • SteamVR verze akční VR adventury The Tale of Onogoro od AMATA K.K. vyjde letos na podzim. Pro Quest vyšla 17. března a připravuje se také verze pro PlayStation VR.
  • PS4 verze Shin chan: Me and the Professor on Summer Vacation – The Endless Seven-Day Journey vyjde přes PlayStation Store 25. srpna. Verze pro Switch vyšla celosvětově 11. srpna a verze pro PC by měla vyjít přes Steamu a Epic Games Store 31. srpna.
  • D3 Publisher a Sandlot oznámili, že se celosvětově vyskladnilo a prodalo (digitální kopie) více než milion kusů hry Earth Defense Force 5. Ta vyšla v Japonsku pro PS4 7. prosince 2017 a 11. prosince 2018 celosvětově. Pro PC vyšla 11. července 2019.
  • Pro Switch vyjde v Japonsku 1. prosince u Konami hra Yu-Gi-Oh! Rush Duel: Dawn of the Battle Royale!! Let’s Go! Go Rush!!. Předobjednávky budou spuštěny 22. srpna a k dispozici bude také speciální edice, která obsahuje sadu tří Secret Rare karet Rush Duel (Greystorm Reverie, Magician’s Valkyria a Heavy Storm).
  • Free-to-play multiplayerová akční survivor hra Deathverse: Let It Die bude k dispozici také pro PC. Spolu s již dříve oznámenými verzemi pro PS5 a PS4.
  • SUNSOFT vydá v roce 2023 svou klasickou akční adventuru z roku 1991 jménem Ufouria: The Saga pro aktuální konzole.

Soul Hackers 2

Hned z úvodu přehledu vás čeká série trailerů ke hře Soul Hackers 2 od Atlusu (naše recenze zde).

Jeden z prvních se zaměřuje na spojence a mise hry Soul Hackers 2, která se odehrává převážně v lidských městech. Ta jsou sice z velké části pohodlnými doupaty, plnými neonových světel, ale také hlavně líhní korupce. Karakucho není jiné. Schovaná za vším tím leskem a násilím, se rychle blíží katastrofa, která ukončí existenci celého světa. Osud lidstva spočívá na bedrech agentů od Aionu, kteří se musí naučit dešifrovat své osudy a zachránit svět před apokalypsou.

Hlavní postavy hry jsou dvě bytosti umělé inteligence, Ringo a Figue, které byly vytvořeny digitální myslí zvanou Aion. K zabránění apokalypsy ale budou potřebovat pomoc. Tou je Arrow (agent ze skupiny Yatagarasu), Milady (tajemná členka Phantom Society) a Saizo (Summoner na volné noze, který si jde svou vlastní cestou).

Ringo postupně oživuje své lidské spojence a bude se jim snažit lépe rozumět. Samotná Ringo je však ovlivněna emočními stavy svých společníků přes Soul Matrix. Jde o obrovský labyrint vytvořený jejich kolektivní myslí. Tím, že se Ringo seznámí se svými společníky a zvýší se jejich Soul Level a lépe s nimi spolupracovat.

Ve hře přijdou chvíle, kdy se Ringo bude moci poflakovat v baru Heidrun a každému zvednout náladu a taky Soul Level. Čím hlouběji se dostane do Soul Matrixu každého člena skupiny, tím větší výhody v boji budete mít.

Aion's Allies & Mission Trailer

Devil Summoners jsou lidé, kteří uzavřeli s démony smlouvy a mohou je tak libovolně vyvolávat díky svému COMP systému. Různí démoni jsou přiřazeni ke každému ze společníků Ringy a ti pak mají v bitvě přístup ke schopnostem tohoto daného démona.

Jak se Ringovo spojení se společníky prohlubuje, získává přístup ke Commander Skillům, tedy schopnostem Aionu. Ty pak může Ringo použít v bitvě, aniž by musela čekat na své kolo. Existují také pasivní velitelské dovednosti, které se v bitvě spouští automaticky. K odemknutí těchto dovedností na COMPu je potřeba mít speciální materiály, ale stojí to pak za to.

Devil Summoning and Combat

Atlus také vydal nový trailer, ve kterém představuje kompletní obsah ke stažení, uvolněný společně se hrou Soul Hackers 2, tedy 25. srpna.

Prvním balíčkem je placený Soul Hackers 2 Downloadable Content All-in-One Set, obsahující několik dílčích doplňků.

All-in-One Additional Costumes and Background Music Set - kde najdete Devil Summoner: Soul Hackers Costumes and Background Music Set, Devil Summoner: Raidou Kuzunoha Costumes and Background Music Set, Persona 5 Costumes and Background Music Set, Persona 4 Costumes and Background Music Set, Shin Megami Tensei IV Costumes and Background Music Set a Original Swimsuits Set (všechny sety půjdou zakoupit samostaně).

All-in-One Additional Demons Set - obsahující balíčky Nemissa and Zaou-Gongen Set, Satan and Tzitzimitl Set, Mara and Armaiti Set a Anahita and Masakado Set (všechny sety půjdou zakoupit samostatně).

Další scénář: Lost Numbers - Další epizoda je zaměřena na novou postavu Nanu. Skládá se z několika úkolů, které se otevřou mezi 10 a 99 levelem postav a které se budou postupně objevovat při postupu hrou v Club Cretaceous. Postupně tak odemknete dungeon Yatagai Training Center, v jehož centru na vás čeká souboj s nejtěžším bossem hry.

Nana (dabing Nao Touyama) je Devil Summoner, která hledá svého pohřešovaného otce. Má vynikající smysl pro boj a spolu s Ringou a ostatními bude zkoumat záhadu Lost Numbers, což je série incidentů způsobených záhadnými monstry.

Posledními placenými přídavky jsou All-in-One Additional Money, Incense, and EXP Set, obsahující DLC Cash Payoffs (pro vydělání více peněz), Incense Payoffs (pro navýšení statistik Devil Summonerů) a Unlimited EXP Data (pro jednodušší levelování).

Nakonec budou uvolněny dva přídavky zdarma - Useful Items Set a Extra Difficulty: Very Hard.

Na závěr bloku o Soul Hackers 2 se můžete podívat na úvodní filmeček hry.

Anglickou verzi traileru najdete zde.

Soul Hackers 2 má v Japonsku vyjít pro PlayStation 5, Xbox Series, PlayStation 4, Xbox One a prostřednictvím Steamu a Microsoft Store pro PC 25. srpna a ve zbytku světa pak 26. srpna.


The Legend of Heroes: Kuro no Kiseki II Crimson SiN

Falcom uveřejnil nový dlouhý trailer k RPG The Legend of Heroes: Kuro no Kiseki II Crimson SiN.

The Legend of Heroes: Kuro no Kiseki II Crimson SiN má v Japonsku pro PlayStation 5 a PlayStation 4 vyjít 29. září a ještě v roce 2022 v Asii s tradičními čínskými a korejskými titulky.


Star Ocean: The Divine Force

Square Enix vydal novou dvojici upoutávek na postavy ze hry Star Ocean: The Divine Force od studia tri-Ace, ve kterých představuje Albairda Bergholma a Elenu.

Albaird Bergholm

Japonskou verzi traileru najdete zde.

Elena

Japonskou verzi traileru najdete zde.

Star Ocean: The Divine Force vyjde celosvětově pro PlayStation 5, Xbox Series, PlayStation 4, Xbox One a prostřednictvím služby Steam pro PC 27. října.


JoJo’s Bizarre Adventure: All Star Battle R

Bandai Namco představuje novým trailerem ke hře JoJo’s Bizarre Adventure: All Star Battle R veškeré herní systémy této bojovky.

Japonskou verzi traileru najdete zde.

JoJo’s Bizarre Adventure: All Star Battle R má pro PlayStation 5, Xbox Series, PlayStation 4, Xbox One a Switch vyjít v Japonsku 1. září, kdy bude k dostání také celosvětově přes Steam pro PC. Pro konzole pak bude v prodeji celosvětově 2. září.


Neptunia: Sisters VS Sisters

Idea Factory International vydá na západě začátkem příštího roku hru Neptunia: Sisters VS Sisters ve verzi pro PlayStation 5, PlayStation 4 a přes Steam pro PC. V Japonsku vyšla jako Hyperdimension Neptunia: Sisters VS Sisters pro PlayStation 5 a PlayStation 4 21. dubna.

Verze hry pro PlayStation 5 a PlayStation 4 budou brzy k dispozici formou předobjednávky na IFI Online Store.


The DioField Chronicle

Square Enix vypustil šestiminutový trailer Game Explanation a sedmiminutový trailer World Explanation ke strategickému RPG The DioField Chronicle od Lancarse.

Game Explanation

World Explanation

The DioField Chronicle vyjde celosvětově pro PlayStation 5, Xbox Series, PlayStation 4, Xbox One, Switch a přes Steam pro PC 22. září. Demo je dostupné od 10. srpna.


Earth Defense Force 6

D3 Publisher teď se studiem Sandlot připravují šestý díl série Earth Defense Force a tak se níže můžete podívat na šestý oficiální trailer.

Earth Defense Force 6 má v Japonsku vyjít pro PlayStation 5 a PlayStation 4 25. srpna.


Guilty Gear: Strive

Arc System Works rozšířili pomocí Season Passu 2 hru Guilty Gear: Strive o další postavu jménem Bridget. V rámci Season Pass 2 jsou plánovány další tři postavy, přičemž jedna další má vyjít ještě v letošním a další dvě v příštím roce společně se dvěma novými bitevními lokacemi.

Vývojáři také oznámil, že se celkové celosvětové dodávky a digitální prodeje hry Guilty Gear: Strive přehouply přes jeden milion kusů.

Japonskou verzi traileru najdete zde.

Hudební video: Find Your One Way

Guilty Gear: Strive je nyní k dispozici pro PlayStation 5, PlayStation 4 a prostřednictvím služby Steam pro PC.


Melty Blood: Type Lumina

Project Lumina uveřejnili novou video zprávu od Kamone Serizawy, vývojové režisérky hry Melty Blood: Type Lumina, týkající se právě obsahu hlavní aktualizace. Ta byla vypuštěna 19. srpna a obsahuje úpravy bojového systému a vylepšení herního režimu.

Přibudou také dvě nové postavy. Neco-Arc se spoustou vtipných útoků, vyžadující hodně tréningu pro naučení se ji ovládat. A Mash Kyrielight, což je standardní bojovník se spoustou naprosto přímočarých pohybů, používající při mnoha útocích svůj masivní štít. Je to dobrá volba pro začátečníky.

Aktualizace dále obsahuje obecné úpravy pro zvýšení úrovně svobody boje a větší personalizaci zážitku z hraní, různá vylepšení ovládání, úpravy pro zvýraznění rozdílů mezi postavami, přidává u postav nové pohyby a při zachování stávajících komb použitelných, upravuje aktualizace kombo systém tak, aby bylo možné vytvářet i úplně nová komba.

Kompletní změny najdete ve dvou tweetech níže.

Součástí výše zmíněné bezplatné aktualizace jsou Mash Kyrielight a Neco-Arc. Společně s nimi do hry přibyly dvě stage, jedna věnovaná Neco-Arc (Great Cat’s Village R) a jedna Mash Kyrielight (Fateful Crossroads), pět dalších barevných variací a barevných palet pro všechny postavy (barvy navýšeny o tři sloty), nové scénáře pro Arcueid a Ciel, byl implementován Boss Rush 2 (obsahuje scénář, který se točí kolem Noela a úpravy bojového systému.

Mash Kyrielight v bitvě

Japonskou verzi traileru najdete zde.

Neco-Arc v bitvě

Japonskou verzi traileru najdete zde.

Mash Kyrielight vs. Saber - gameplay video č.1

Japonskou verzi traileru najdete zde.

Mash Kyrielight vs. Saber - gameplay video č.2

Neco-Arc vs. Miyako Arima - gameplay video č.1

Japonskou verzi traileru najdete zde.

Neco-Arc vs. Miyako Arima - gameplay video č.2

Japonskou verzi traileru najdete zde.

Melty Blood: Type Lumina je nyní k dispozici pro PlayStation 4, Xbox One, Switch a prostřednictvím služby Steam pro PC.


Dragon Ball FighterZ

Bandai Namco oznámilo vydání hry Dragon Ball FighterZ od Arc System Works pro konzole PlayStation 5 a Xbox Series. Tato verze již bude mít implementovaný rollback netcode, ale ještě nevíme, kdy přesně vyjde.

Rollback netcode doputuje také do PC verze Dragon Ball FighterZ a majitelé verzí hry pro PlayStation 4 nebo Xbox One, ji budou moci zdarma upgradovat na verzi pro PlayStation 5 nebo Xbox Series.

Producent hry Dragon Ball FighterZ Tomoko Hiroki pak ale také potvrdil, že toto bude poslední aktualizace hry a do budoucna se již neplánují žádné další přídavky postav nebo nové vybalancování hry.

Dragon Ball FighterZ je nyní k dispozici pro PlayStation 4, Xbox One, Switch a prostřednictvím služby Steam pro PC.


The King of Fighters XV

SNK připravuje pro The King of Fighters XV nový obsah ke stažení, jedná se o tyto postavy: Haohmaru, Nakoruru a Darli Dagger ze Samurai Shodown a na podzim se do hry dostanou jako Team Samurai.

V all-out brawl v The King of Fighters XV se pak ještě setkají Terry Bogard ze série Fatal Fury, Kyo Kusanagi ze série The King of Fighters, Ryo Sakazaki ze série Art of Fighting a Haohmaru ze série Samurai Shodown.

SNK také oznámila druhou sezónu The King of Fighters XV, která odstartuje v příštím roce. Mezi prvními dvěma potvrzenými postavami jsou oblíbenci SNK Shingo Yabuki a Kim Kaphwan. Počítá se s podporou multiplatformního hraní.

The King of Fighters XV je nyní k dispozici pro PlayStation 5, Xbox Series, PlayStation 4 a prostřednictvím Steamu, Epic Games Store a Microsoft Store pro PC.


Fatal Fury

SNK ještě oznámili zajímavou zprávu, týkající se série Fatal Fury. Nový díl série Fatal Fury/Garou dostal zelenou a po více než 20 let se chystá nová hra.

Další podrobnosti, včetně oficiálního názvu, platforem a data vydání, ještě nebyly oznámeny.

Přehled novinek z Japonska 32. a 33. týdne

ONE.

Nový trailer na projekt ke 30. výročí ONE. se zaměří na hrdinku Akane Satomuru.

NEXTON vydá v Japonsku novou hru od studia novamicus v roce 2023.


Made in Abyss: Binary Star Falling into Darkness

Spike Chunsoft a Chime Corporation představili hru Made in Abyss: Binary Star Falling into Darkness v novém traileru, poskytujícím kompletní přehled o hře, včetně základů průzkumu a způsobu boje.

Japonskou verzi traileru najdete zde.

Made in Abyss: Binary Star Falling into Darkness má v Japonsku vyjít pro PlayStation 4, Switch a přes Steam pro PC 1. září a 2. září pak v Severní Americe a v Evropě.


Labyrinth of Zangetsu

PQube vydá dungeon RPG Labyrinth of Zangetsu od studia KaeruPanda na západě pro PlayStation 4, Switch a přes Steam pro PC v prvním kvartálu příštího roku. V Japonsku vydá Labyrinth of Zangetsu společnost Acquire a na PlayStation 4 a Switch dorazí 29. září. PC verze má přes Steam vyjít někdy později.

Labyrinth of Zangetsu se odehrává v období Ido, ale díky katastrofě Ink of Ruin celý svět zčernal. Hluboko do ruin Labyrintu povedete tým zkušených válečníků a budete se pokoušet zničit Ink nákazu, sužující zemi. Pokud se vrátíte bez zranění, osvobodíte zemi, ale uvnitř na vás čekají nebezpeční yokaiové.

Vzhled hry byl vytvořen ručně kreslenými tahy štětcem tak, aby připomínal tradiční japonskou kaligrafii.

Hra nabídne šest hratelných předprogramovaných hrdinů, ale je zde také možnost vytvořit/sestavit si vlastního hrdinu s individuálními statistikami a schopnostmi. Proti nim se pak postaví nepřátele, vytvořeni podle tradičního japonského folklóru a yokaiů (duchové, ghúlové a démoni).


Alice Gear Aegis CS: Concerto of Simulatrix

Netradiční formát dnešního přehledu, klenoucí se přes dva poslední týdne, přináčí také více videí od Mages. a jejich chystané 3D bitevní akční hře Alice Gear Aegis CS: Concerto of Simulatrix.

Nejprve se můžete podívat na představení příběhových částí s Annou Usamoto a Meikou Yorozubou.

Dále tady máme příběhové segmenty s Mari Jinguuji, Serinou Niiyou a Raiyaou Kaeruzakavou.

A také se dostane k přizpůsobení postav Marie Jinguuji, Seriny Niiyai a Raiyai Kaeruzaky.

Alice Gear Aegis CS: Concerto of Simulatrix má v Japonsku vyjít pro PlayStation 5, PlayStation 4 a Switch 8. září.


Doraemon Story of Seasons: Friends of the Great Kingdom

Bandai Namco připravuje na 2. listopadu vydání hry Doraemon Story of Seasons: Friends of the Great Kingdom od studia Marvelous. V Japonsku bude v prodeji pro PlayStation 5, Switch a přes Steam pro PC.

Hra měla podle původního oznámení vyjít celosvětové v letošním roce, takže pravděpodobně vyjde ve stejný den i na západě, ale ostatní pobočky společnosti Bandai Namco ještě oficiální oznámení neučinily.

Předobjednávky standardní fyzická a digitální edice nabídnou další obsah ke stažení v podobě přídavku Summer Wear Setu a Home Furniture Set. Season Pass pak nabízí přístup k dalším 3 balíčkům obsahu ke stažení, které budou vždy obsahovat oblečení, nábytek a mini scénář.

Pokud budete mít na konzoli uložená data ze hry Doraemon Story of Seasons, získáte bonusový obsah ke stažení v podobě Natura Garb Setu.


Witch on the Holy Night

Společnost TYPE-MOON představila v novém traileru postavu Aoko Aozaki z PlayStation 4 a Switch verze hry Witch on the Holy Night a také odhalila vzhled japonské krabicové standardní edice s Aoko od Hirokazy Koyamy.

Witch on the Holy Night má vyjít celosvětově pro PlayStation 4 a Switch 8. prosince.


Hatsune Miku: Project DIVA Mega Mix

24. srpna vydá SEGA sedm nových balíčků písní pro hru Hatsune Miku: Project DIVA Mega Mix a celkem přidají 72 hratelných skladeb. Balíčky budou k dispozici jednotlivě za 660 jenů (asi 120 Kč) nebo všechny dohromady prostřednictvím DLC Bundle 3 za 3 500 jenů (asi 626 Kč). Západní vydání přídavků již bylo potvrzeno, ale neznáme ceny.

Song Pack 12

  • Out of Eden (hudba Kouhei, text orange)
  • Innocence (hudba a text KazuP)
  • slump (hudba Shibainu, text Ayatori)
  • Absolunote (hudba a text Lemm)
  • Meiteki Cybernetics (hudba a text otetsu)
  • Disruptive Diva (hudba a text Machigerita)
  • ZIGG-ZAGG (hudba a text Junky)
  • Sayonara Goodbye (hudba a text Noboru↑)
  • Equation+** (hudba a text Powapowa-P)
  • Karakasa-san ga Tooru (hudba a text Iyaiya-P)

Přehled novinek z Japonska 32. a 33. týdne

Song Pack 13

  • To the End of Infinity (hudba a text Tsurishi-P)
  • Requiem for the Phantasma [25,Dec] (hudba a text Deadball-P)
  • Oha-Yo-del!! (hudba a text Bakudan Poppy)
  • Sono Ichibyou Slow Motion (hudba a text ryo)
  • Gothic and Loneliness ~I’m the very DIVA~ (hudba a text narushima takashi)
  • How’d It Get To Be Like This? (hudba a text Udongerge)
  • Nightmare☆Party Night (hudba a text Kuchibashi)
  • One-Sided Love Samba (hudba a text Owata-P)
  • Iya Iya Seijin (hudba a text Iyaiya-P)
  • The Star Maker (hudba a text Mazo-P)

Přehled novinek z Japonska 32. a 33. týdne

Song Pack 14

  • Far Away (hudba a text kz)
  • Inochi no Uta (hudba a text Toraboruta)
  • moon (hudba iroha (sasaki) a texty Hakka + iroha (sasaki))
  • Francisca (hudba a text Dyu@Merazoma-P)
  • Butterfly on Your Right Shoulder -39’s Giving Day Edition- (hudbay Nori-P a text Yura Mizuno)
  • Ookami Girl (hudba a text Kura-P)
  • break;down (hudba hmtk a text Kumaa@Taken)
  • Hanamai Tsukuyomi Tan (hudba Hoskey a text Yukie Dong)
  • Mellow Yellow (hudba Melissa-P a text Aien-P)
  • Love List Koushinchuu? (hudba a text Hata Aki)

Přehled novinek z Japonska 32. a 33. týdne

Song Pack 15

  • Hinekuremono (hudba a text ryo)
  • Dear cocoa girls (hudba Kosaki Satoru a text Hata Aki)
  • Transparent Watercolors (hudba a text Yasuo)
  • Time Limit (hudba a text North-T)
  • Solitude’s End (hudba a text Hikarisyuyo)
  • Saa, Docchi? (hudba a text Hinata Haruhana)
  • Master of Puppets (hudba a text Death Ohagi)
  • SYNPHONIC DIVE – DIVA FT edit - (hudba a text Re:nG)
  • Jugemu Sequencer (hudba a text Vocaliod-P(noa))
  • Step Forward (hudba Chesa a text Ena-Yuzuru)
  • So much loving you★ -DIVA Edit- (hudba kofunP a text longan)

Přehled novinek z Japonska 32. a 33. týdne

Song Pack 16

  • Dreaming Leaf -Yume Miru Kotonoha- (hudba a text OSTER project)
  • Yuukyuu-Song of Eternity-DIVAMIX- (hudba a text tiara)
  • Holy Star -2010 DIVA mix- (hudba a text Kouhei (K’s Sound Project))
  • Ame Nochi Sweet*Drops (hudba a text OSTER project)
  • Pane dhiria (hudba a text Shinjou-P)
  • Maigo Life (hudba a text TOKOTOKO (Nishizawasan-P))
  • Soiyassaa!! (hudba a text Shuujin-P)
  • Miku Miku-kin ni Gochuui♪ (hudba a text Hayaya-P)
  • Perico Space Shipper (hudba a text Onecup-P)
  • Amata no Mai -Dance of many- (hudba a text koushirou (Hikutsu-P))

Přehled novinek z Japonska 32. a 33. týdne

Song Pack 17

  • melody… (hudba a text mikuru396)
  • Futari de. (hudba a text Nekobolo)
  • Pink Moon (hudba a text Mojo-P)
  • Magical Sound Shower (hudba HIRO a text Kusemono/SWANTONE)
  • Liar Betty (hudba PolyphonicBranch a text Hana Usagi)
  • Idol Radio (Game edit) (hudba Daisuke Ohnuma (Daifuku-P) a text 紫川札喰)
  • Starlite★Lydian (hudba a text Masaki)
  • Koi Notes//// (hudba Jevanni-P a Hattori-P a text Mr.DDR)
  • Gizmo (hudba a text uguis08)
  • Kagamine HachiHachi Flower Fight (hudba Moja-P a text niregiru)

Přehled novinek z Japonska 32. a 33. týdne

Song Pack 18

  • Thousand Cherry Blossoms (hudba a text lyrics by Kurousa-P (WhiteFlame))
  • Knight of Light (hudba a text Iieru-P@TinySymphony)
  • High School Days – DIVA EDIT (hudba U-ji (Reichourui-P) a text USUKE)
  • Kimi ni (hudba a text teaeye)
  • Black Note ni Obore Sasete (hudba a text Shun13)
  • I Understand the Truth (hudba a text Funakoshi-P)
  • Lucid Dreaming (hudba Kue (Naive-P) a text Touka Hako)
  • Kouya to Mori to Mahou no Uta (hudba a text Toraboruta)
  • Biroudo Arabesque (hudba a text Hata Aki)
  • Tsuki Mukou Made no Travel (hudba a text vilP)
  • Iroha Uta (hudba a text Ginsaku)
Přehled novinek z Japonska 32. a 33. týdne

Hatsune Miku: Project DIVA Mega Mix je nyní k dispozici pro Switch.


Aniplex a DeskWorks!

Vydavatelská společnost Aniplex a tvůrci RPG Time! The Legend of Wright studio DeskWorks!, spustili teaser stránky novéo RPG projektu pro iOS a Android. Zároveň byl také sprovozněn Twitter účet @W2W_pr.

Stránku najdete na adrese worl2.world a můžete na ní vidět následující tři artworky:

Více informací bude oznámeno až na Tokyo Game Show 2022, která proběhne od 15. do 18. září na Makuhari Messe v japonské Chibě.


Ace Angler: Fishing Spirits

Bandai Namco vydá na západě prostřednictvím Nintendo eShopu 28. října arkádovou rybářskou hru Ace Angler: Fishing Spirits ve verzi pro Switch.

V Japonsku a Asii má Ace Angler: Fishing Spirits vyjít fyzicky i digitálně 27. října. Oba regiony se dočkají vydání balíčku včetně speciálního nástavce na ovládání rybářského prutu. Asijské verze hry bude také obsahovat anglické titulky.

Ace Angler: Fishing Spirits je pokračování úspěšného titulu z roku 2019. Nabídne příběhový režim, při kterém plníte úkoly související s čištěním světových oceánů, a hry pro více hráčů Gator Panic a Goldfish Scooping v režimu Party Mode, a poprvé i online bitvy.


I-Chu

Vizuální otome román kombinovaný s hudební hrou I-Chu vyjde v Japonsku pro Switch 10. listopadu pod hlavičkou vývojářského studia D3 OperaHouse.


Alice’s Warped Wonderland: REcollection

Nightmare STUDIO připravuje nové vydání hry Alice’s Warped Wonderland pro Switch a PC. Vyjde jako Alice’s Warped Wonderland: REcollection s podporou angličtiny, japonštiny a tradiční čínštiny.

Alice’s Warped Wonderland je textová hororová adventura původně vydaná v Japonsku pro klasické telefony, přepracovaná pro nové platformy. Přestože nedošlo k žádným zásadním změnám, REcollection se může pochlubit podporou širokoúhlého zobrazení (z původního vertikálního), podporu dotykové obrazovky (u Switch verze), titulky z původního scénáře, hudba na pozadí (vycházející z původních melodií), funkci přeskakování textu a automatického přehrávání a galerii obrázků a cutscén.


Ikki Unite

Společnost SUNSOFT vydá v letošním roce hru Ikki Unite. Má jít o oživení akční hry z roku 1995, která vyšla pro arkády a Famicom a následně pro PC (přes Steam).

Na rozdíl od původního Ikki, podporuje Ikki Unite online zápasy pro až 16 hráčů.


Hakoniwa Bokujou Hitsuji Mura

Společnost SUCCESS Corporation plánuje pro Switch vydat v Japonsku 10. listopadu farmařinu Hakoniwa Bokujou Hitsuji Mura. Jde o poslední díl jejich dlouhodobé série simulací života na farmě jménem Hitsuji Mura, která má již osm dílů, a i když bude při spuštění podporovat pouze japonštinu, bude angličtina přidána prostřednictvím aktualizace uvolněné hned po vydání.

Hakoniwa Bokujou Hitsuji Mura je remaster hry Youkoso Hitsuji Mura Portable, převedený do vysokého rozlišení a s novými přidanými prvky jako je režim zobrazení farmy Farm Zoom-Out, více slotů pro předměty, kurzor, který umožňuje volný výběr předmětů, podpůrná funkce Target Marker, která vám dovolí zkontrolovat, kam bude umístěn vybraný předmět.


Legend of Mana: The Teardrop Crystal

Nakonec tady máme jednu zprávu z televizních obrazovek. Od 7. října se začne vysílat anime Legend of Mana: The Teardrop Crystal, vycházející z videohry Legend of Mana. Za produkcí stojí Square Enix a Warner Bros. Japan.

V Japonsku se bude anime vysílat během programového bloku Super Animeism na MBS a TBS. A od pátku 19. srpna můžete na obrazovkách vidět novou reklamu na Legend of Mana: The Teardrop Crystal. Samozřejmě japonských obrazovkách, nebo taky u nás níže.


Recenze z Famitsu Vol. 1758 a 1759

Vol. 1758

  • Digimon Survive (PS4, Switch) – 8/8/9/7 [32/40]
  • GrimGrimoire OnceMore (PS4, Switch) – 9/8/8/8 [33/40]

Vol. 1759

  • Disco Elysium: The Final Cut (PS5, PS4, Switch) – 8/9/7/8 [32/40]
  • Earth Defense Force 6 (PS5, PS4) – 8/8/8/10 [34/40]
  • Idol Manager (PS5, PS4, Switch) – 8/7/7/7 [29/40]
  • Soul Hackers 2 (PS5, Xbox Series, PS4, Xbox One) – 9/9/10/10 [38/40]
  • Sword and Fairy: Together Forever (PS5, PS4) – 8/8/7/7 [30/40]
  • Teenage Mutant Ninja Turtles: Shredder’s Revenge (PS4, Switch) – 8/8/8/7 [31/40]

Prodeje podle Famitsu

Za období od 1. do 8. srpna 2022. V závorkách jsou uvedeny nejprve uvedeny verze hry a pak celkové prodeje této verze pro danou konzoli od vydání hry.

Software

  1. Nintendo Switch Sports (Switch) – 53 900 ks (677 393 ks)
  2. Xenoblade Chronicles 3 (Switch) – 39 529 ks (152 257 ks)
  3. Mario Kart 8 Deluxe (Switch) – 29 276 ks (4 774 885 ks)
  4. Kirby and the Forgotten Land (Switch) – 27 957 ks (851 866 ks)
  5. Monster Hunter Rise + Sunbreak Set (Switch) – 24 180 ks (241 652 ks)
  6. Minecraft (Switch) – 21 173 ks (2 749 039 ks)
  7. LIVE A LIVE (Switch) – 20 999 ks (106 234 ks)
  8. Ring Fit Adventure (Switch) – 19 012 ks (3 247 019 ks)
  9. Gran Turismo 7 (PlayStation 5) – 17 153 ks (157 041 ks)
  10. Momotaro Dentetsu: Showa, Heisei, Reiwa mo Teiban! (Switch) – 12 780 ks (2 698 202 ks)

Celý seznam 30 nejprodávanějších titulů najdete zde.

Hardware

  1. Switch OLED Model – 94 827 ks (2 192 546 ks)
  2. PlayStation 5 – 44 126 ks (1 592 796 ks)
  3. Switch – 35 071 ks (18 582 498 ks)
  4. Switch Lite – 23 924 ks (4 850 499 ks)
  5. Xbox Series X – 4 802 ks (139 695 ks)
  6. Xbox Series S – 3 901 ks (152 033 ks)
  7. PlayStation 5 Digital Edition – 2 474 ks (257 785 ks)
  8. New 2DS LL (včetně 2DS) – 307 ks (1 188 268 ks)
  9. PlayStation 4 – 28 ks (7 819 811 ks)

16. Prefektura Tojama: Alpská cesta a přehrada Kurobe

I dnes budeme pokračovat v dlouhé sérii, zaměřené vždy na jedno z nejzajímavějších míst každé prefektury Japonska.

Pokud si chcete užít severní japonské Alpy, musíte v prefektuře Toyama navštívit alpskou cestu Tateyama Kurobe. Tato vysokohorská trasa vede přes hory a spojuje město Toyama s městem Omachi v prefektuře Nagano a je sjízdná pouze od dubna do listopadu.

Krajina je v těchto místech rozlehlá a i když je velká část trasy přístupná lanovkami a trolejbusy, některé úseky tohoto výjimečného „sněhového koridoru“ jdou v Murodo projít pěšky. Letními atrakcemi jsou alpské květiny, barvy lisí na podzim a přehrada Kurobe.

Oficiální stránky najdete zde.

Zdroje: Famitsu, Ryokutya2089, Twitter, YouTube, Atlus, Mages., Spike Chunsoft, Bandai Namco, Project Lumina, SNK, TYPE-MOON, Arc System Works, Square Enix, D3 Publisher, Idea Factory International, D3 OperaHouse, Nexton, Falcom, PQube, SEGA, Sunsoft, Aniplex

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama