Přenesení uložených pozic her mezi Xbox konzolemi
Novinka Přenesení uložených pozic her mezi Xbox konzolemi

Přenesení uložených pozic her mezi Xbox konzolemi

Martin Zavřel

Martin Zavřel

7
Platformy Xbox Xbox Series X|S Xbox Xbox One

Užitečná rada, pokud se chystáte upgradovat na novou generaci.

Reklama

Přenášení uložených pozic mezi dvěma konzolemi není něco, co hráči řeší každý den, takže snad nebudu za úplného hlupáka, když přiznám, že jsem se na tom dnes poněkud zasekl. Nejspíš mne v tomto směru ovlivnilo, že jsem zvyklý to častěji řešit u PlayStation 4, kde mám oba způsoby řešení (přes cloud díky předplatnému PS Plus nebo přes USB flash disk) nacvičené, ale na Xboxu jsem přeci jen tento problém tak často neřešil, protože ho prostě nemá doma tolik mých přátel, kterým jsem třeba chtěl ukázat něco v určité hře.

Nové Xbox konzole Series X|S jsou ale velmi slibné a je tedy dobrá šance, že se stanou oblíbenějšími a rozšířenějšími i mezi hráči. Proto se vám možná bude hodit, když připomenu, že tam celý proces funguje trošku jinak. Snad se díky tomu vyhnete mému dnešními půlhodinovému trápení, kdy jsem střídavě googlil návody a zkoušel různé metody, než jsem konečně přišel na tu správnou - a ve skutečnosti nejjednodušší.

Xbox, stejně jako PlayStation, nabízí několik možností, jak přenos uložených pozic řešit:

  1. Můžete k tomu použít speciálně naformátovaný HDD/SSD (musí mít minimálně 128 GB velikost a musí být speciálně naformátovaný jako "Xbox Storage" pomocí nastavení konzole).
  2. Můžete nastavit sdílení dat mezi konzolemi po vaší síti a následně je ručně přenášet přímo z menu obou konzolí.
  3. Můžete si vzpomenout/zjistit, že Xbox synchronizuje vaše uložené pozice z her do cloudu automaticky (žádné předplatné k tomu není potřeba, tato služba je zdarma, ale samozřejmě musíte být online) a proto stačí prostě zapnout hru na druhé konzoli a během jejího spuštění se sama objeví notifikace "synchronizujeme data z cloudu", po které se vaše uložené pozice stáhnou do nové konzole a můžete pokračovat v hraní tam, aniž byste cokoliv museli řešit nebo nastavovat.

 

Xbox synchronizuje vaše uložené pozice z her do cloudu automaticky.

Asi vám došlo, že jsem dnes vesele zkoušel rozchodit možnosti jedna a dvě, abych následně zjistil, že existuje a spolehlivě funguje možnost číslo tři, kde se Microsoft o všechno postará za vás automaticky. Tak snad jsem tím alespoň někomu ušetřil čas, až bude podobnou situaci příští týden řešit.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama