Prezentace Bandai Namco – Soulcalibur VI, Twin Mirror a další
Preview 11-11: Memories Retold Článek Prezentace Bandai Namco – Soulcalibur VI, Twin Mirror a další

Prezentace Bandai Namco – Soulcalibur VI, Twin Mirror a další

Jakub Němec

Jakub Němec

Platformy Windows PC PlayStation PlayStation 4 Xbox Xbox One

Odhalení a vyzkoušení perspektivních titulů japonského vydavatele na Gamescomu 2018.

Reklama

Odpolední hodiny, v nohách několik (desítek) nachozených kilometrů a hlava plná dojmů z prezentace Cyberpunku 2077 od CD Projektu RED. Tak nějak vypadalo rozpoložení, s nímž jsem přicházel na stánek japonského vydavatele Bandai Namco. Moc překvapivých odhalení jsem nečekal, ale musím říct, že mě nakonec několik kousků opravdu zaujalo. Většinu jsem měl příležitost vyzkoušet, i když z časových důvodů na pouhých pár minut.

Soulcalibur VI

První titul jsem si vybral bez jakéhokoliv zaváhání. Proslavená bojovka v 3D arénách Soulcalibur, v němž v závoji jisker kříží své meče a jiná udělátka hrdinové z různých konců světa, na sebe stáhla pozornost díky angažování Geralta z Rivie. Asi neuhádnete, kterou postavu jsem zvolil jako první, co? Dvojice mečů na zádech, Kaer Morhen v pozadí, ikonický hlas Zaklínače v podání Douga Cockla a pohyby naskriptované podobně jako v sérii polského CD Projektu RED. Bez větších pochyb si troufnu tvrdit, že Bílý vlk přitáhne k šestému Soulcaliburu slušný počet nových hráčů. A zaslouženě.

Skvadra dostupných válečníků nabízí široké spektrum bojových stylů, z nichž si vybere snad každý. Najdeme hbité vyznavače východních praktik (Xianghua, Kilik nebo Taki), na druhé straně oplátované bijce s těžkým dvouručákem (Sigfried nebo Nightmare) a řadu dalších zajímavých postav (Ivy nebo Zasalamel). Modely postav se pohybují na pomezí fantasy a reality s příměsí japonského vlivu, což se u mužských bojovníků projevuje zvláštní úpravou vlasů a u žen zvýrazněním některých tělesných partií. S ohledem na grafickou stránku, která je bezesporu povedená, a technických stav, jemuž taky nemám co vytknout, se Soulcalibur pravděpodobně stane králem bojovek v druhém pololetí roku 2018.

Nával adrenalinu, který se vlije do žil během každého souboje, kontrastuje s úlevou po finálním zásahu, jenž vám hra neváhá zopakovat. Mimo základních chvatů a protiúderů se samozřejmě dočkáte i velkého počtu speciálních útoků, které umí spolehlivě ubrat velkou část soupeřova zdraví. Jednotlivé seky na sebe nádherně navazují a ve spojení s možností pohybovat se v prostoru vznikají pohybově náročné, až taneční bojové kreace. 19. října se zkrátka mají fanoušci mlátiček na co těšit, hra vyjde na PC, PS4 a Xbox One.

Twin Mirror

Několik minut se mi poštěstilo ukořistit u temné adventury Twin Mirror. Epizodický thriller z produkce Dontnod Entertainment se rozhodně nedá srovnávat s jejich připravovaným teenagerským výletem dvou bratří v Life is Strange 2. Místo nich dostaneme do rukou novináře Sama, který se ve svém motelovém pokoji probouzí v zakrvácené košili. Nic si nepamatuje a pomocí svého smyšleného ironií nešetřícího přítele (alterega) se rozhodne rozklíčovat, co se odehrálo minulou noc.

Vzhledem ke krátkému času, který jsem u Twin Mirror strávil, nebudu vynášet rozsáhlé soudy o hratelnosti, ale pocitově se bude jednat o docela tísnivý zážitek. Hypnotické sekvence v mysli Sama se budou střídat s realitou amerického maloměsta v Západní Virginii. Jak známe autory, tak se můžeme těšit na mysteriózní ladění, v němž nebude o překvapení nouze. Psychologický rozbor osobnosti hlavního hrdiny s jeho temnými kouty určitě nabídne prostor ke spletitému detektivnímu příběhu, který budeme odhalovat v roce 2019 na PC, PS4 a Xboxu One.

Dark Pictures Anthology

S epizodickým vydáváním vyrukovala ještě jedna novinka ze stáje Bandai Namco – Dark Pictures Anthology. Ve své podstatě se bude jednat o řadu kratších graficky vycizelovaných survival adventur, které chtějí vzdát holt klasickým hororovým vyvražďovačkám. Že vám to nápadně připomíná Until Dawn od Supermassive Games? Nepletete se, protože právě uvedené britské studio stojí za celým projektem. Během každého přibližně pětihodinového příběhu budete čelit pradávnému zlu, které skupina nerozvážných teenagerů probudí z hlubokého spánku.

První díl s názvem Man of Medan s námětem lodi duchů by měl vyjít v průběhu roku 2019 na PC, PS4 a Xbox One a zaměří se na podobný zážitek jako zmiňovaný Until Dawn. Během příběhu narazíte na řadu klíčových voleb, které určí další osudy hrdinů, jež při špatné konstelaci mohou zemřít. Sami tak budete rozhodovat o tom, zda přežijí všichni, jestli zbaběle utečete se svým oblíbencem nebo zda se se zubatou sejde jeden hrdina po druhém. Z krátké ukázky čišela hutná atmosféra, která by mohla fanouškům žánru plně vyhovovat.

11-11: Memories Retold

Na závěr jsem si nechal svého tajného favorita a zároveň adventurního černého koně letošního roku. Britské filmové studio Aardman, stojící například za populární sérií Wallece & Gromit či Ovečka Shaun, se vydalo do vod herního průmyslu, kde spojilo své síly s francouzskými vývojáři z Digixartu a z jejich spolupráce vznikl velmi ambiciózní projekt 11-11: Memrories Retold. Historie znalí čtenáři zřejmě tuší, co se za zkratkou 11-11 skrývá, ostatním napovíme. Kromě toho, že je to mezinárodní den veteránů, tak 11. listopadu 1918 skončila první světová válka.

Právě v jejích kulisách dva roky před podepsáním míru se do popředí děje dostávají dva hlavní charaktery – naivní kanadský dobrovolník Harry a německý inženýr Kurt, hledající svého syna na frontě. Očekávat můžeme hluboký příběh o lidskosti vygradovaný okolními hrůzami válečného sporu. V průběhu hry budeme čelit rozhodnutím, která ovlivní rozpoložení charakterů a závěrečné vyústění příběhu na konci velké války. Díky netradičnímu grafickému zpracování připomínající rozhýbanou malbu se ponoříte do téměř zasněné atmosféry, z níž vás vytrhne krutá realita západní fronty.

Tvůrci mají obrovský trumf také ve hvězdném dabingu postav – Harryho se ujal Elijah Wood (Frodo z Pána prstenů) a za hlasem Kurta můžete objevit německého herce Sebastiana Kocha (Životy těch druhých, Černá kniha). Spolu s velmi povedeným soundtrackem se bude jednat o audiovizuální laskominu, kterou si fanoušci klasických 3D adventur nemůžou nechat ujít.

11-11: Memoirs Retold vychází (překvapivě) na sté výročí konce první světové války, tedy 11. listopadu 2018 na PC, PS4 a Xboxu One.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama