Při vydání nového Xboxu budou důležité first party hry
Novinka Při vydání nového Xboxu budou důležité first party hry

Při vydání nového Xboxu budou důležité first party hry

Michal Burian

Michal Burian

23

Šéf divize Xbox si je vědom toho, že pro hladký start prodejů budou důležité tituly od Microsoftu.

Reklama

Letošní rok bude pro Microsoft hodně důležitý, koncem roku plánuje společnost z amerického Redmondu uvést na trh mnohem výkonnější konzoli Xbox, které se přezdívá Project Scorpio.

Když se podíváme na plánované tituly, tak toho Microsoft pro nadcházející měsíce moc oznámeno nemá. S jistotou víme, že letos vyjde survival akce State of Decay 2, akce Crackdown 3 a pirátské dobrodružství Sea of Thieves. Dále můžeme počítat s novou Forzou, s největší pravděpodobností další díl z podsérie Motorsport.

Phil Spencer, šéf divize Xbox, se již dříve nechal slyšet, že pro letošek neplánují žádné nové díly Halo nebo Gears of War. Čím tedy chtějí ohromit hráče při nástupu nového Xboxu?

Spencer si je vědom toho, že pro hladký start projektů nového Xboxu potřebuje Microsoft vlastní tituly, takzvané first party hry. Spencer na Twitteru napsal, že first party hry jsou pro Scorpio rozhodující.

Zůstává tak otázkou, jakými projekty bude chtít Microsoft hráče překvapit. Již dříve bylo potvrzeno, že velká část Xbox One her dostane bezplatnou aktualizaci, která se postará o to, že na výkonnější konzoli budou vypadat hry lépe a pravděpodobně půjdou hrát v rozlišení 4K. Ostatně to samé dělá Sony u PS4 Pro. Chytřejší budeme v červnu na E3 v Los Angeles, kde by se Project Scorpio měl detailně představit. Očekávat máme výkon grafického čipu 6 teraflopů. Jen pro srovnání, původní PS4 má 1,84 teraflopů, Xbox One potom 1,31 teraflopů a 4,2 teraflopů PS4 Pro.

Co myslíte, oživí Microsoft nějakou zapomenutou značku, nebo investuje do vývoje nějaké novinky?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama