Příběh Halo 5: Guardians bude vyprávěn ze dvou úhlů
Novinka Příběh Halo 5: Guardians bude vyprávěn ze dvou úhlů

Příběh Halo 5: Guardians bude vyprávěn ze dvou úhlů

Michal Burian

Michal Burian

5

Nejprve v pohledu Master Chiefa a jeho modrého týmu, poté z očí nováčka Lockea a týmu Fireteam Osiris, který pátrá po hrdinovi série Halo. <strong>Co vše bude hra obsahovat? Všechny dodatečné mapy budou zdarma.</strong>

Reklama

Singleplayerová a kooperační stránka Halo 5: Guardians bude rozdělena na dvě části, které budou vyprávět příběh Master Chiefa ze dvou úhlů. První příběh se bude soustředit na Master Chiefa, hrdinu série Halo, zatímco druhý na Jamesona Lockea.

Ohledně příběhu bylo v poslední době spousta nezodpovězených otázek. Dnes díky Game Informeru již víme, jak to celé bude. Microsoft a 343 Industries prozradili, že skutečně mají dvě strany příběhu.

Master Chief se se svým modrým týmem (Blue Team) složený ze Spartan vojáků vydává na nové dobrodružství (8 měsíců po skončení Halo 4, vlastně by se dalo říct, že je na útěku. V jeho týmu je Linda-058 (Linda), Frederic-104 (Fred), and Kelly-087 (Kelly), všichni budou hratelní v kooperativním módu hry, každá postava má specifickou výzbroj.

Při posledním dobrodružství Master Chief udělá nějakou „chybu“ a rada bezpečnosti UNSC po něm vyhlásí pátrání. V tomto bodě se na příběh podíváme z očí Jamesona Lockea (Spartan Locke - seznámit jste se s ním mohli v Halo: Nightfall), který dostal za úkol najít a přivést Master Chiefa zpět. Za tímto účelem rekrutoval vlastní červený tým nazvaný Fireteam Osiris. Tím pádem Halo 5 přináší dvě verze, v nichž se střetne červený a modrý tým.

Dále jsme se dozvěděli, že hra bude obsahovat více než 20 multiplayerových map. Do června 2016 má navíc vyjít dalších 15 dodatečných map, které budou ke stažení zcela zdarma.

343 Industries slibují zcela nový, epický multiplayerový zážitek, který má zahrnout všechny aspekty sandboxu Halo, což bude vůbec poprvé. Jinak redaktor Game Informeru si mohl chvilku Halo 5 zahrát a informuje nás, že pomocí d-padu na gamepadu Xbox One budeme rozdávat rozkazy svému týmu, měnit zbraně nebo používat věžičky.

Pro kooperaci nebude vyžadováno předplatné Xbox Live Gold.

Konkrétně si Game Informer zahrál druhou misi, kde hrál za Master Chiefa a jeho četu. Hrdinové museli prozkoumat opuštěné výzkumné plavidlo ONI. Redaktor si všiml, že tým mezi sebou žertoval a existovalo několik cest, jak level splnit.

Více informací o Halo 5: Guardians očekávejte příští pondělí k večeru, kdy Microsoft má svou tiskovou konferenci na E3.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama