Proč dostal Batman: Arkham Knight od ESRB hodnocení pro dospělé?
Batman: Arkham Knight Novinka Proč dostal Batman: Arkham Knight od ESRB hodnocení pro dospělé?

Proč dostal Batman: Arkham Knight od ESRB hodnocení pro dospělé?

Jan Kalný

Jan Kalný

17

Pozor na spoilery, které lehce popisují některé scény z děje.

Reklama

Před necelým měsícem jsme vás informovali, že zakončení série Batman: Arkham od Rocksteady dostalo od ESRB hodnocení M - Mature (pro dospělé). Což je novinkou, protože předchozí díly dostávaly pouze hodnocení T - Teen (pro mládež).

Konečně jsme se dozvěděli proč tomu tak je. Předem ale upozorňujeme, že následující popis může obsahovat menší spoilery na některé konkrétní scény nebo události z děje, případně některé funkce nebo možnosti hry.

Jde o akční adventuru, ve které se hráč ujme primárně role Batmana, který bojuje proti několika protivníkům skrze Gotham v chaosu. Hráč navštíví spoustu lokací, zatímco bojuje s rváči, zkoumá místa činů nebo příležitostně zachraňuje rukojmí.

Hráč může bojovat za pomocí úderů pěstí, kopání nebo pomocí gadgetů jako je Batarang nebo explozivní gel. Nepřátelé řvou při úderu bolestí a některé takedowny jsou zvýrazněny krátkým zpomalením s hlasitými zvuky úderů.

Některé části hry dovolují hráči používat auta podobající se tanku s kulometem a raketami, kterými může střílet nepřátele. Kola aut jsou také v jedné scéně používány jako mučící nástroj. Cutscény zobrazují zastřelení postavy (na i mimo kameru) zatímco jsou neozbrojeni. Na místech činů a po rvačkách se objevují velké kaluže krve; jedna místnost dokonce zobrazuje mučení postavy na krvavém operačním stole. Během celé hry může hráč zastřelit neozbrojené postavy nebo rukojmí.

Ve hře se také objevují neonové nápisy se slovy jako "nahé holky" nebo "XXX", stejně tak jako sprostá slova v dialozích.

Podle popisu je vidět, že Arkham Knight bude ještě o něco temnější než jeho předchůdci. Uvidíme, zda-li to bude na škodu. Osobně ale věřím, že ne, i když se mi moc nezdá část o možnosti zastřelit rukojmí nebo neozbrojené lidi.

Jak to celé dopadne se dozvíme až 2. června, kdy hra oficiálně vychází pro PC, PS4 a Xbox One.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama