Prodaná kopie The Legend of Zelda zbořila dosavadní rekord
Novinka Prodaná kopie The Legend of Zelda zbořila dosavadní rekord

Prodaná kopie The Legend of Zelda zbořila dosavadní rekord

Ondřej Partl

Ondřej Partl

5
Platformy PlayStation PlayStation 4 Nintendo Switch Switch Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC Nintendo 3DS 3DS Xbox Xbox One PlayStation PlayStation 3 Xbox Xbox 360

Nad částkou budete nevěřícně kroutit hlavou.

Reklama

Možná si pamatujete na článek, v němž jsme vás informovali o tom, že se kopie Super Mario Bros prodala v rámci Heritage Auctions za neskutečných 660 000 USD (14,303 miliónů Kč). Pro připomenutí pak uvedeme, že se jednalo o zapečetěnou kopii, která byla společností Wata ohodnocena 9,6 body z 10, což prakticky znamená perfektně dochovanou kopii.

Nicméně tento dosavadní rekord byl nedávno zbořen v rámci úplně první čistě videoherní aukce. Novým rekordmanem se stala kopie původní The Legend of Zelda pro Nintendo Entertainment System, která se prodala za opravdu už neuvěřitelných 870 000 USD (18,854 miliónů Kč).

Tento zapečetěný kus dostal celkovou známku 9 z 10, kdy se má jedna o jednu ze dvou zapečetěných kopií typu "NES TM", kterou Wata kdy ohodnotila. Jedná se o variantu hry, která byla produkována jen pár měsíců v roce 1987, kdy následně byla vyměněna verzí Rev-A.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama