Prodeje Shadow of the Tomb Raider a Just Cause 4 pod očekáváním vydavatele
Just Cause 4 Novinka Prodeje Shadow of the Tomb Raider a Just Cause 4 pod očekáváním vydavatele

Prodeje Shadow of the Tomb Raider a Just Cause 4 pod očekáváním vydavatele

Michal Burian

Michal Burian

31
Platformy PlayStation PlayStation 4 Windows PC Xbox Xbox One

Square Enix doufají v další zájem ze strany hráčů.

Reklama

Japonské společnosti Square Enix se nedaří dlouhodobě plnit cíle, které si u prodeje svých her stanovila. Doufá v další zájem ze strany hráčů, tedy, že se její hry budou nadále prodávat. Jak jsou na tom nejnovější dva tituly?

Shadow of the Tomb Raider mělo slabý start. Od září do 31. prosince loňského roku eviduje Square Enix 4,12 milionu prodaných kusů, jak digitální verze, tak ty fyzické. Hodně pomohlo vánoční období, kdy zájem o nové dobrodružství archeoložky Lary Croft vzrostl.

U Just Cause 4 už tak optimistické Square Enix není. Poslední hra s hlavním hrdinou Ricem Rodriguezem je hodně pod stanovenými cíli a moc se nezdá, že by se situace měla výrazně zlepšit. Náklady na vývoj a vydání samotné se u Just Cause 4 ještě nezaplatily, ovšem hra vyšla až v prosinci 2018.

I kvůli tomu jsou čisté tržby meziročně horší o 4,8 procenta a zisky meziročně klesly o 60,1 procenta.

„Shadow of the Tomb Raider potěší všechny fanoušky restartu dobrodružství Lary Croft, ale také ničím výjimečným nepřekvapí. V kulisách peruánské džungle dostanete očekávanou zábavu okořeněnou kvalitními prostorovými hádankami, jež občas zbrzdí sporadické bugy. Třetí Tomb Raider tak nabízí slušnou zábavu, avšak na špičku žánru nedosahuje,“ napsali jsme do verdiktu recenze - 8/10.

U verdiktu Just Cause 4 jsme byli přísnější z důvodu technických problémů: „Nový Just Cause sice na pohled pěkně vypadá, ale při bližším ohledání se ukáže, jak mizerná práce byla při jeho tvorbě odvedena. Navzdory tomu nelze nepodlehnout velice chytlavé a zábavné hratelnosti, která má stále své kouzlo, jež však vyprchá rychleji, než jsme zvyklí. Pokud si nový díl chcete opravdu koupit, rozhodně tak nečiňte na konzole a raději si jej pořiďte na PC“ - 5/10.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama