Prodejní čísla nových konzolí v Japonsku
Novinka Prodejní čísla nových konzolí v Japonsku

Prodejní čísla nových konzolí v Japonsku

Martin Zavřel

Martin Zavřel

9
Platformy Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5

Konzole se vyprodaly, ale přesto nejsou čísla důvod k oslavě.

Reklama

Japonský herní magazín Famitsu zveřejnil prodejní čísla nových konzolí za uplynulý týden (konkrétně období mezi 12. a 15. listopadem). PlayStation 5 (disková i digitální verze konzole) se v tomto období prodalo 118 085 kusů, s poměrem 88% pro diskovou verzi a 12% pro digitální verzi konzole.

Pro srovnání, horší čísla měla pouze PS3 s 88 000 (dle našeho názoru konzoli tenkrát nejvíce ublížilo, že přišla se zpožděním proti Xboxu) za první týden svého prodeje, zatímco PS4 se prodalo 322 000 kusů. Jedním dechem je ale potřeba dodat, že PS5 lepší čísla ani vygenerovat nemohla, jelikož se v celé zemi beznadějně vyprodala. Nižší alokace konzolí pro Japonsko by tak potvrzovala dřívější zvěsti Bloombergu, že se pozornost Sony stále více upírá na americký a evropský trh, než na japonskou domovinu.

Lepší čísla konzole vygenerovat nemohly, jelikož se beznadějně vyprodaly.

Pokud jde o hry (fyzické prodeje v kamenných obchodech), největším trhákem byl Marvel’s Spider-Man: Miles Morales s 18 640 prodanými kusy, následovaný velmi těsně Demon´s Souls s 18 607 prodanými kusy. Ačkoliv je jistě možné, že se mnoho těchto i dalších her prodalo digitálně, přesto se nezdá, že by tzv. "attach rate" (poměr prodaných her ke konzoli) byla příliš vysoká. Je docela dobře možné, že si plno čerstvých majitelů konzole prostě užívá vylepšené verze PS4 titulů, jako je třeba Ghost of Tsushima.

Prodejní čísla nových konzolí v Japonsku

Na straně Microsoftu se prodalo 20 534 kusů konzolí Xbox Series S a X, ale také zde platí, že se vyprodaly všechny dostupné předobjednávky. Xbox One přitom svého času prodal za první čtyři dny 23 562 kusů v Japonsku a v roce 2005 prodal Xbox 360 přes 60 000 kusů během prvních dvou dnů v Japonsku (stojí za zmínku, že tehdy šlo s citelným - téměř ročním - náskokem o první konzoli dané generace).

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama