Project Cars 3 bude duchovním nástupce Need for Speed: Shift
Project CARS 3 Novinka Project Cars 3 bude duchovním nástupce Need for Speed: Shift

Project Cars 3 bude duchovním nástupce Need for Speed: Shift

Michal Burian

Michal Burian

Platformy PlayStation PlayStation 4 Windows PC Xbox Xbox One

Ve Slightly Mad Studios cílí na zábavné závody.

Reklama

Jsou to teprve tři týdny, co Ian Bell potvrdil vývoj třetího dílu Project Cars. Ten se bude od svých předchůdců malinko lišit. Horší prodeje dvojky zapříčinily, že Slightly Mad Studios už nechtějí uvést na trh příliš přísný simulátor. Místo toho cílí na zábavné závody. Sám Bell nově prozradil, že Project Cars 3 bude duchovním nástupce série Need for Speed: Shift.

Fanoušci Project Cars se nemusejí bát, alespoň ne zatím. Dle Bella bude třetí díl nabízet skvělou simulaci, ale zároveň má přitáhnout příznivce NFS: Shift a Shift 2: Unleashed. Tyto dvě hry vytvořili Slightly Mad Studios pro společnost Electronic Arts. Klasické arkádové závody s ilegálními závodníky a policajty transformovaly na přístupný „simulátor“. Přesně touhle cestou teď chtějí autoři jet, ale přesto prý nezapomenou na to, čím Project Cars ve skutečnosti je. Jinými slovy bych očekával něco mezi čistým simulátorem a mírnější arkádou.

Podle Iana Bella, což je šéf Slightly Mad Studios, učinili při návrhu Project Cars 2 několik chybných rozhodnutí. Soustředili se až moc na realistické pojetí závodů automobilů a při tom zapomněli na zábavu, která je u her velmi důležitá. Ponaučení tedy mají, tak nezbývá než si počkat, jak využijí obsah Project Cars tentokrát. Výchozí bod mají: dostatek automobilů (na seznamu předchozího dílu je téměř 200 vozů), rozsáhlý seznam tratí (k dnešnímu dni je to 60 lokalit a 140 různých variant) a hlavně hodně povedený LiveTrack 3.0, jenž se stal výjimečnou funkcí v Project Cars 2.

Další detaily se dozvíme později. Project Cars 3 čeká ještě dlouhá cesta.

Slightly Mad Studios kromě Project Cars 3 mají ve vývoji ještě jednu hru. Už dva roky kutí hru s hollywoodskou licencí. Pokud někoho napadla série Rychle a zběsile, tak je doma. Tvůrci simulátoru Project Cars nám naservírují závodní arkádu, pravděpodobně s příběhem a v otevřeném světě. O tomto titulu ale také nic nevíme. Možná se na něm podílí Paul Rustchynsky (tvůrce série Motorstorm, DriveClub a Onrush), který na konci srpna 2018 přestoupil z Codemasters právě do SMS. Možná i on má prsty v Project Cars 3.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama