První detaily o Total War: Arena
Total War: Arena Novinka První detaily o Total War: Arena

První detaily o Total War: Arena

Michal Burian

Michal Burian

8

Multiplayerové bitvy budou 10 na 10. Každý hráč bude moci ovládat pouze tři jednotky.

Reklama

Studio Creative Assembly sice pracuje na Total War: Rome 2, určitá část týmu (ta menší) se však zaměřila na odbočku v podobě free-to-play MOBA titulu nazvaném Total War: Arena.

O hře jsme se dozvěděli minulý pátek díky GDC v San Francisku a dnes pro vás máme první detaily. Žánr MOBA je v posledních letech stále více populární, především díky League of Legends a DotA 2. Právě z těchto dvou her bude Total War: Arena tak trochu vycházet, i když Gabor Beressy, multiplayerový designér z Creative Assembly, v rozhovoru s EG.net důrazně řekl, že nejde o klon Doty 2.

Total War: Arena se zaměří na multiplayerové bitvy, kde se bude moci utkat dohromady 20 hráčů, 10 proti 10. Přičemž každý hráč bude moci ovládat jenom tři jednotky. Ty budou tvořit generálové z historických bitev. Očekávat tak můžete i scénáře vycházející z historických bitev.

Podobně jako jiné hry v tomto žánru, i TW: Arena umožní hráčům za určitý finanční obnos získat rychleji upgrady jednotek a přístup k sadě odměn. Odměny získané v zápasech budete moci využít i v dalších bitvách.

A proč se rozhodli právě pro Total War: Arena? Vývojáři již dlouho dobu chtěli pracovat právě na free-to-play titulu, který bude vycházet ze slavné a oblíbené série Total War. Z toho lze jednoduše vyvodit, že se můžete těšit na masivní armády a velké epické bitvy s taktickými aspekty.

"Chceme vytvořit hru, která bude realistická tak aby se hráči cítili, že jsou na bitevním poli se svými vojáky. Všechno co dělá Total War tak skvělou hrou bude i v Total War: Arena," řekl Beressy a dodal, že plánují zahrnout do hry jednotky z různých časových období, což by nakonec podle něj vytvořilo skvělý mix středověkých kultur.

Total War: Arena stále nemá stanovené datum vydání. Jisté je, že hra bude dostupná až po vydání Rome 2, které je naplánované na podzim letošního roku (u nás vyjde s českými titulky od Comgadu). Pokud si Rome 2 koupíte (u nás za 998 Kč), získáte privilegium pro přístup do Total War: Arena. Pravděpodobně do nějaké testovací verze.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama