První obrázky ze hry Attack on Titan
Novinka První obrázky ze hry Attack on Titan

První obrázky ze hry Attack on Titan

Ivan Jeziorek

Ivan Jeziorek

7

Lidé z Koei Tecmo a Omega Force zveřejnili první obrázky z připravované hry a podělili se o důležité detaily. Prožijeme si původní příběh anime z roku 2013.

Reklama

Že byl, a stále je, Attack on Titan fenomén, ani nemusíme zmiňovat a protože je dobré čerpat tam, kde je dostatek fanoušků, dočkáme se na konzolích PlayStation nového zpracování této manga a anime série. Po prvním oznámení začaly internetem kolovat spekulace, jak moc se bude lišit od 3DS verze a jak hodně se bude držet původního příběhu.

Lidé z Koei Tecmo a Omega Force proto vydali první detaily, a také obrázky ve vysokém rozlišení, týkající se "jejich" hry Attack on Titan vyvíjené pro PlayStation 4, PlayStation 3 a PS Vitu, která má v Japonsku vyjít letos v zimě a v roce 2016 v Severní Americe a Evropě.

Nyní již tedy víme, že hlavní příběhový režim pokryje celý původní příběh anime z roku 2013. Vytváří se také další počet různých scénářů, které kladou důraz na všechny populární postavy. Co také potěší je fakt, že se o dabing postarají stejní dabéři, kteří namluvili anime sérii.

Attack on Titan má být taktickým, akčním lovem titánů. Na krutém bojišti se bude stav bitvy neustále měnit a to v závislosti na strategii hráče. Výsledky budou mít také přímý vliv na posun příběhu. Ve hře máme mít slíbenu velkou taktickou svobodu, vzrušení z akčního lovu a z boje proti obřím bossům. V závislosti na situaci a na zvolené taktice můžete dopředu pokračovat pomalu a opatrně, nebo likvidovat titány bez varování jako Mikasa. Hráčovy kroky tak ovlivní celkový směr bitvy, což je podle slov autorů lov v nové podobě.

Důležitým aspektem je 3D manévr a likvidace jednotlivých částí těla. Hráči mohou plně využít 3D manévru a volně "létat po obloze" a kolem bitvy s titány. Využitím určitého typu akce ale můžete velmi rychle přispěchat pomoci kamarádům v nouzi. Na druhou stranu tím občas přitáhnete nežádanou pozornost nepřátel. Aby bylo možné titána porazit, je třeba (jak asi víte) zaútočit na jeho šíji. Budete tedy muset zaútočit z výšky, a proto je výhodnější nejprve zničit části těla, jako jsou ruce a nohy.

Stejně jako v původním díle má každá postava svůj důvod, proč s titány na obrovském bitevním poli bojuje. I tato skutečnost ovlivní posun příběhu a úhel nahlížení na něj. Vzhledem k charakteru bitev bude prostředí zničitelné. Hráči tak musí počítat s tím, že se ve městě budou hroutit stěny a střechy a plánovat tak budoucí akce. Stav bitvy se neustále mění a pocit napětí je tím pádem dost vysoký. V přípravě je také velké množství dalších scénářů, které kladou důraz na populární postavy a mají tak dále rozvíjet dramatický příběh. To jistě ocení hlavně fanoušci původního díla.

Bude vám nabídnuta možnost prožít si dojemný příběh anime. Při jeho vyprávění se setkáte s Erenem, Mikasou a dalšími, které navíc namluví původní dabéři z anime. Díky funkci Physics Toon Shader nabízí hra celkem zdařilý mix originálního grafického vzhledu amine herního světa. Jeho výsledkem je pocit, jako byste volně ovládali postavy přímo v anime.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama