První oficiální detaily o multiplayeru The Last of Us
The Last of Us Novinka První oficiální detaily o multiplayeru The Last of Us

První oficiální detaily o multiplayeru The Last of Us

Martin Cvrček

Martin Cvrček

15

Po úniku kvanta informací o multiplayerové části The Last of Us tu máme oficiální info, které předešlý únik v podstatě potvrzuje <strong>+ první obrázky z mp</strong>.

Reklama

Základem v multiplayeru The Last of Us s názvem Factions mód je vaše skupina přeživších. Ať se rozhodnete přidat k frakci Hunters nebo Fireflies, základem je snaha v nehostinném světě udržet skupinu naživu po dobu dvanácti týdnů a pokud možno i zajistit její růst, a to díky získávání zásob. Ty si přitom musíte vybojovat v boji proti druhé frakci, který vás čeká v jednotlivých herních módech. Aktuálně víme o módech nazvaných Supply Raid a Survivors, přičemž je pokaždé na obou stranách maximálně 8 hráčů.

V obou módech získáváte zásoby na základě toho, jak moc se vám daří v jednotlivých zápasech, které vždy symbolizují jeden herní den. Každá akce, každé zabití, každá asistence, oživení parťáka nebo tvorba předmětů a materiálů se na konci zápasu přemění v určitý počet zásob, stejně tak lze získat zásoby i z padlých nepřátel v průběhu boje.

Jestli uspějete a těch dvanáct týdnů přežijete, čeká vás odměna v podobě předmětů pro úpravu postav ve skupině. Míra odměny je přitom závislá na tom, jak velká vaše skupina je.

Pokud jde o náplň jednotlivých módů, v Supply Raid je hlavním úkolem po boku ostatních z vaší frakce eliminovat hráče z nepřátelského týmu a hledat zásoby v konkrétní oblasti. Každý tým, tedy Hunters i Fireflies, má přitom dvacet životů, a pokud je vyčerpá, přejde do režimu Sudden Death (náhlá smrt), což znamená, že se jednotliví hráči nemohou po smrti nadále respawnovat.

Výhodou v Supply Raid módu je fakt, že všechny vyrobené předměty či materiály zůstávají i po smrti, což umožňuje plánování nejlepšího využití všeho co vyrobíte, což může být pro úspěch vašeho týmu velmi důležité.

Základem druhého módu, Survivals, je série sedmi zápasů bez jakýchkoliv respawnů, které jsou rozdělené na sedm kol. Tým, který v prvním zápase vyhraje čtyři kola, se stává vítězem jednoho zápasu, načež se boj přesouvá do dalších zápasů až do doby, než se na základě výher jednotlivých frakcí určí absolutní vítěz. V závislosti na výkonech týmů tak může výhra trvat všech sedm zápasů, klidně ale může být vystaráno mnohem dřív. Ale pozor, vyrobené předměty do dalších zápasů neputují, takže pokud vás někdo oddělá dřív, než pracně vyrobený předmět využijete, máte prostě smůlu.

Oba módy zní rozhodně lákavě, ale nezapomínejme, že je pořád hlavní cíl udržet naživu skupinu přeživších, nejlépe tím, že si dokonale osvojíte všechny herní prvky včetně stealth postupu, zmíněné tvorby předmětů a samozřejmě také schopnosti pracovat v týmu. Bez toho budete nejspíš namydlení. Teď jsme každopádně namydlení my, protože toho o multiplayeru The Last of Us zatím víc nevíme. Nicméně se dá očekávat, že se dřív nebo později potvrdí dříve uniklé informace. I kdyby se ale nepotvrdily, stejně působí multiplayer zatraceně lákavě.

Pro úplnost připomínáme, že The Last of Us vychází 14. června exkluzivně pro PlayStation 3 s českými titulky. Naší recenzi singleplayeru si budete moci přečíst již tuto středu v 16:00.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama