První záběry z herní adaptace filmu Apokalypsa
Apocalypse Now Novinka První záběry z herní adaptace filmu Apokalypsa

První záběry z herní adaptace filmu Apokalypsa

Martin Cvrček

Martin Cvrček

4

Spolu s trailerem vyvstává otázka, zda se hry vůbec dočkáme. Kampaň na Kickstarteru zatím není příliš úspěšná.

Reklama

Nedávno jsme vás informovali o vzniku hororového RPG na motivy vynikajícího filmu Apokalypsa z roku 1979. Na tomto projektu se podílí sám režisér filmu Francis Ford Coppola spolu s lidmi, kteří měli prsty ve vývoji Falloutu: New Vegas, Wasteland 2, Battlefieldu Hardline nebo Torment: Tides of Numenera.

Tvůrci chtějí získat potřebné finanční prostředky prostřednictvím kampaně na Kickstarteru, která se chlubila zejména záběry z původního filmu. Dosud tedy nebylo jasné, jak bude Apocalypse Now vlastně vypadat. Nedávno jsme se však dočkali traileru, o jehož vydání se postarala společnost Framestore Ventures, která má spolupracovat s Coppolou a jeho produkční společností American Zeotrope.

Jestli jsou v traileru skutečně použity pouze gameplay záběry, tak je třeba uznat, že v některých případech je hra prakticky k nerozeznání od filmové předlohy. V jiných záběrech však hra nevypadá příliš lákavě a graficky pokročile. Nemůžu se zbavit dojmu, že se Apocalypse Now po vizuální stránce místy podobá neslavné herní adaptaci Ramba.

Jde však o první ochutnávku, takže kdo ví, co tvůrci ukážou časem. Určitě by se měli snažit, protože kampaň na Kickstarteru je nyní spíše průšvih. Jejím cílem je vybrat 900 tisíc dolarů a v době psaní této novinky bylo vybráno něco málo přes 170 tisíc dolarů, přičemž zbývá 15 dnů do konce. Autoři by asi měli vytáhnout nějaká lákavá esa z rukávu, jestli chtějí za tak krátkou dobu vybrat tak vysokou částku. Po konci kampaně na Kickstarteru mají v plánu vybírat další peníze na oficiálním webu, přičemž se hovoří o snaze vybrat až 5 milionů amerických dolarů, ale i tak se s ohledem na současný neúspěch nabízí otázka, jak to s Apocalypse Now vlastně dopadne.

Jestli se hry přeci jen dočkáme, máme očekávat něco jako Fallout: New Vegas na drogách a uprostřed války ve Vietnamu. Jen bez otevřeného světa. Události ve hře ovlivňuje vaše rozhodování, stejně jako schopnosti vás jako hráčů i vaší postavy.

Boj je obvykle až poslední možnost, takže vás často čeká plížení džunglí a samozřejmě šetrné zacházení s různými zdroji. Starat se musíte také o vztahy s ostatními postavami a tvůrci zdůrazňují, že díky možnostem voleb nemusí být vámi ovládaný kapitán Willard nutně ten samý člověk, jaký vystupuje ve filmu. Schopnosti vaší postavy přitom ovlivní dialogy, interakci s dalšími postavami i navigaci napříč džunglí. Celkově jde o hru zaměřenou na přežití, hrůzy války a plížení a během hraní je třeba brát ohledy i na různé detaily. To nezní špatně, ale faktem zůstává, že aktuální prezentace hry a dosavadní aktivita tvůrců není příliš přesvědčivá a důvěryhodná.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama