Vzniká hororové RPG na motivy filmu Apokalypsa
Apocalypse Now Novinka Vzniká hororové RPG na motivy filmu Apokalypsa

Vzniká hororové RPG na motivy filmu Apokalypsa

Martin Cvrček

Martin Cvrček

10

Mám rád pach Kickstarteru po ránu. Je cítit jako vítězství.

Reklama

Možná vás napadlo, jakou kravinu jsem napsal do perexu. Možná jste ale poznali, že jde o parafrázi známé prupovídky z filmu Apokylypsa od režiséra Francise Forda Coppoly, kterého mimo jiné proslavila trilogie Kmotr.

Nyní na motivy filmu z roku 1979, zasazeného do války ve Vietnamu, vzniká hra. Projekt s prostým názvem Apocalypse Now (originální název filmu), bojuje o přízeň a o finance na Kickstarteru, přičemž ho produkuje sám Coppola prostřednictvím společnosti American Zeotrope, kterou založil spolu s Georgem "hej, já dělal víc věcí než Star Wars" Lucasem.

Pokud se na Kickstarteru podaří vybrat 900 tisíc dolarů, čeká nás hororové RPG, které bude podobně jako filmová předloha pojednávat o kapitánovi Benjaminovi Willardovi, jenž dostal za úkol zavraždit amerického plukovníka Waltera E. Kurtze. Ten zběhl a v džungli založil vlastní stát domorodců, který vede válku jak proti Američanům, tak proti Vietnamcům.

Dá se očekávat, že i hra bude mít za cíl vyobrazit hrůzy války ve Vietnamu. Hráči budou muset šetrně zacházet se zdroji typu vody, jídla, léků, zbraní nebo munice a rozhodně nepůjde o RPG zaměřené na dialogy. Hra bude spíše zaměřená na vaše činy a postoj a boj bude mít blízko k survival hororu, takže na obdobu Call of Duty ve Vietnamu rychle zapomeňte.

Po kreativní stránce doprovází Apocalypse Now poměrně zvučná jména. V čele stojí Montgomery Markland, který se staral o produkci Wasteland 2 nebo Torment: Tides of Numenera a podílel se i na vzniku Neverwinter Nights 2: Storm of Zehir nebo Rocksmithu. O scénář hry se stará Rob Auten, scénárista Gears of War: Judgement a Battlefieldu: Hardline, a do pozice výkonného producenta se dostal Lawrence Liberty, producent Falloutu: New Vegas či prvního Zaklínače. A pak je tu Josh Sawyer z Obsidianu, který tvůrcům pomáhá v oblasti herního designu a crowdfundingu.

Zatím bohužel nejsou k dispozici žádné záběry ze hry, samotná kampaň na Kickstarteru se totiž opírá výhradně o fotografie a záběry z filmu. Jak každopádně bývá zvykem, kampaň slibuje i nějaký ten nadsandard v případě, že se podaří vybrat více peněz.

V základu bude Apocalypse Now k dispozici jen pro PC, ale za dva a půl milionu dolarů dojde k portu na PS4 a Xbox One. Vybrání tří milionů se pak postará o podporu virtuální reality a o něco levnější může být zahrnutí dobové hudby (hra bude v základu využívat soundtrack filmu) nebo lepší dabing. Tak uvidíme, jakou částku se podaří vybrat a co z herní verze Apokalypsy nakonec vyleze.

Mimochodem, ve filmu si kapitána Willarda zahrál herec Martin Sheen, takže se myslím nabízí klíčová otázka: Objeví se ve hře i Charlie Sheen alias Topper Harley, aby se mohl s virtuální verzí svého otce znovu navzájem pochválit?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama