PS4 verze Falloutu 4 a remasteru Skyrimu nakonec nenabídne podporu modů
Fallout 4 Novinka PS4 verze Falloutu 4 a remasteru Skyrimu nakonec nenabídne podporu modů

PS4 verze Falloutu 4 a remasteru Skyrimu nakonec nenabídne podporu modů

Martin Cvrček

Martin Cvrček

43

Podle Bethesdy jsou na vině lidé ze Sony, kteří nechtějí schválit podporu tradiční formy hráči vytvořených modifikací.

Reklama

Po tom několikaměsíčním tichu se to nejspíš dalo čekat, ale přesto tahle špatná zpráva zamrzí. Fallout 4 nakonec nenabídne slibovanou podporu modů vytvořených na PC. Tato novinka měla původně dorazit v červnu, ale záhy vzala za své kvůli technickým potížím.

Na Xboxu One je přitom k dispozici od konce května. Na konzoli od Microsoftu vše funguje poměrně jednoduše. Hráči si mohou přímo z menu Falloutu 4 stáhnout libovolné mody, které vytvořili hráči na PC v Creation Kitu. Vše je podmíněné jen velikostí modifikace, která nesmí přesáhnout 2 GB, a jejím uploadem na web Bethesda.net. Na PC se přitom oficiální podpora modů a samotný Creaton Kit objevily na konci dubna.

Bohužel, majitelé PS4 budou o podporu modů vytvořených na PC ochuzeni nejen v případě Falloutu 4, ale i v případě remasteru Skyrimu, který vyjde 28. října na PC, Xbox One a PS4 pod názvem The Elder Scrolls V: Skyrim Special Edition. I v jeho případě se původně počítalo s podporou obou konzolí.

A jaký že je důvod toho, že se na PS4 nedočkáme nadílky od PC modderů? Bethesda vše v čerstvě vydaném prohlášení prostě a jednoduše svedla na Sony:

„Po měsících diskuzí se Sony musíme s lítostí říct, že i když jsme dlouho připraveni poskytnout podporu modů na PlayStationu 4, Sony nás informovala, že neschválí uživatelské mody v takové podobě, v jaké by měly fungovat: kdy mohou uživatelé udělat cokoliv, co chtějí pro Fallout 4 nebo Skyrim Special Edition.”

I zaměstnance Bethesdy prý celá situace mrzí, už proto, že do celé iniciativy vložili nemalý čas a úsilí a že hráči čekají na podporu modů na PS4 dost dlouho. Bethesda však zároveň doufá, že se podaří najít jiný způsob, jak majitelům PlayStationu nabídnout uživatelské mody. Vše ale záleží na Sony. Dokud Sony nenabídne vývojářům možnost, jak poskytnout řádnou podporu modů na PS4, ve Falloutu 4 ani remasteru Skyrimu nebude tahle možnost k dispozici.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama