PSN má 70 milionu aktivních hráčů, Sony chce zatraktivnit PS Plus
Novinka PSN má 70 milionu aktivních hráčů, Sony chce zatraktivnit PS Plus

PSN má 70 milionu aktivních hráčů, Sony chce zatraktivnit PS Plus

Michal Burian

Michal Burian

21

Plány společnosti na fiskální rok 2017 jsou jasné, chce ještě více posílit svou službu a nalákat hráče na prémiové PS Plus.

Reklama

Společnost Sony při představování své strategie pro fiskální rok 2017 prozradila, že služba PlayStation Network má 70 milionu aktivních uživatelů měsíčně. Kolik z toho tvoří hráči s konzolí PS4 jsme se nedozvěděli, místo toho víme, že PS4 hráči za týden společně nahrají 600 milionů hodin.

V aktuálním fiskálním roce chce Sony posílit PlayStation Plus. Prémiová služba má být podle představ firmy atraktivnější pro hráče, aby rostl jejich počet. Můžeme zatím pouze odhadovat, zda to znamená lákavější hry zdarma pro PS4, slevu na předplatném nebo jiné výhody. Loni si PS Plus předplatilo 26,4 milionu lidí, o rok dříve to bylo 20,8 milionu.

Připomeňme dubnovou zprávu, kdy se Sony pochlubila, že do obchodů po celém světě poslala 60 milionu kusů PS4. Zajímavé je, že Sony očekává meziroční pokles zájmu o PS4, do konce fiskálního roku 2017 má počet PS4 vzrůst na 78 milionu. Není divu, že se vyrojily spekulace o možném uvedení nové konzole, která by byla ještě výkonnější než PS4 Pro.

Pro srovnání, Microsoft v dubnu oznámil, že Xbox Live na Xboxu One a Windows 10 má 52 milionu hráčů.

Tsuyoshi Kodera, zástupce prezidenta Sony Interactive Entertainment, se v Tokiu ještě rozpovídal o konkurenci a virtuální realitě. Nejprve konstatoval, že trh s přítomností konzolí Nintendo Switch a Projectu Scorpio (pracovní název nového Xboxu od Microsoftu, který bude na trh uveden koncem roku 2017) bude „aktivován“. Dle jeho slov budou v Sony pozorně sledovat konkurenci a zajistí, aby PlayStation byl stále hlavní platformou na konzolovém trhu.

Ohledně PlayStation VR jsme byli ujištěni, že Sony naslouchá zpětné vazbě od hráčů a snaží se svou virtuální realitu zdokonalit po stránce hardwaru i softwaru. Pokud se zvýší objem zásilek, vytvoří se více prostoru pro snížení ceny za headset. Jakmile dojde k posunu, bude Sony schopna ovlivnit cenu. U PS VR chce Sony dosáhnout dobré rovnováhy, aby bylo PS VR v budoucnu atraktivní. Přesto je PS VR nedostatkovým zbožím, stejně tak PlayStation 4 Pro. V Sony na posílení výroby pracují a chtějí uspokojit všechny zákazníky.

V plánu pro fiskální rok 2017 jsou uvedeny hlavně hry Uncharted: The Lost Legacy a Gran Turismo Sport.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama