PSVR 2 nebude podporovat hry z první generace headsetu od Sony
Novinka PSVR 2 nebude podporovat hry z první generace headsetu od Sony

PSVR 2 nebude podporovat hry z první generace headsetu od Sony

Jan Urbančík

Jan Urbančík

7
Platformy PlayStation PlayStation 5

Společnost se odvolává na next-gen prvky nového zařízení.

Reklama

Ačkoli stále neznáme datum vydání, je jasné, že headset pro virtuální realitu PSVR 2 se blíží. Sony už se pochlubila pěknou řádkou titulů, které VR verzi dostanou, jako například Resident Evil Village, ale také úplně novými hrami, přičemž hlavním tahákem bude určitě exkluzivita Horizon Call of the Mountain. Jenže spousta hráčů se těšila také na to, že si zahraje tituly původně vytvořené pro první generaci tohoto VR headsetu. Potvrzení zpětné kompatibility se zdálo být spíše formalitou, ale nakonec je to úplně jinak. Zástupce Sony totiž v oficiálním PlayStation podcastu potvrdil, že PSVR 2 nebude podporovat hry z původního PSVR.

"PSVR 2 má mnohem pokročilejší funkce, jako úplně nové ovladače s haptickou odezvou a adaptivními triggery," říká Hideaki Nišino. Podle něj je vývoj her na PSVR 2 odlišný, ale právě díky tomu mohou vývojáři využít všechny next-gen funkce.

Je to každopádně trochu zvláštní vysvětlení a fanoušci z rozhodnutí nadšení nejsou. Uvidíme, zda Sony ještě situaci přehodnotí, nebo případná podpora zůstane na vývojářích, kteří by mohli udělat port pro nové zařízení.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama