Psychonauts 2 jsou téměř dokončeni
Psychonauts 2 Novinka Psychonauts 2 jsou téměř dokončeni

Psychonauts 2 jsou téměř dokončeni

Ondřej Partl

Ondřej Partl

1
Platformy Linux Linux PlayStation PlayStation 4 Xbox Xbox Series X|S Windows PC Xbox Xbox One Apple Mac

Vypadá to, že rok 2021 by konečně mohl vyjít.

Reklama

Psychonauts 2 jsou jedním z těch prokletých pokračování, jenž se téměř neustále někam odkládají, přičemž jasné datum vydání je takové malé věštění z křišťálové koule.

Původně byl titul studiem Double Fine (vedené Timem Schaferem) ohlášen již v roce 2015, kdy pak v rámci let bylo oznámeno, že se ho dočkáme v roce 2020.

Tomu se však nestalo, protože studio nestíhalo, a tedy ohlásilo, že se titul opozdí a dorazí až v roce 2021.

Tento rok posléze již nastal, přičemž právě Tim Schafer ve vánočním updatu, jenž byl vydán ještě 23. prosince, prozradil pro všechny fanoušky dobrou zprávu.

Podle jeho slov je totiž hra téměř dokončená, kdy všechny úrovně jsou již úspěšně ve hře, přičemž po vánoční dovolené se vývojáři zaměří na dokončování a vylepšování, aby v letošním roce mohli dodat ten nejlepší zážitek.

Ve videu je taktéž řečeno, že studio je odhodláno k tomu, aby se dokončení samotného projektu obešlo bez tzv. crunche, což je období, kdy jednotliví vývojáři musí podstoupit mnoho přesčasů a pracovat ještě usilovněji.

Toto odhodlání vyplývá ze zkušeností z první hry, u níž podle Schafera došlo k největšímu crunchi v historii studia.

Každopádně dokončení hry bez této nepříjemné fáze chce být dosáhnuto i za aktuálně zhoršených podmínek, kdy zaměstnanci musí pracovat z domova, což jim komplikuje různé procesy, avšak vypadá to, že Double Fine se podařilo tento problém vyřešit poměrně s grácií, kdy Schafer se pro ostatní kolegy stal takovým testovacím streamerem, kdy ostatní posléze jeho hraní komentují a zapisují různé problémy.

Vydání v roce 2021 tedy prozatím platí, stejně jako oznámené platformy, jimiž je PC, PlayStation 4, Xbox One a Xbox Series X/S.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama