PUBG obohatí nové mapy, vozidla a zbraně
Novinka PUBG obohatí nové mapy, vozidla a zbraně

PUBG obohatí nové mapy, vozidla a zbraně

Michal Burian

Michal Burian

47

Vývojáři odhalili své plány. Co mají čekat hráči online survivalu PlayerUnknown’s Battlegrounds?

Reklama

Jihokorejské studio Bluehole muselo koncem loňského roku přehodnotit své plány a místo rozšiřování svého online survival fenoménu PlayerUnknown’s Battlegrounds se věnovalo vývoji externích programů pro cheatování. S nepoctivými hráči mělo PUBG velké problémy, vždyť jen za jeden víkend v listopadu 2017 bylo zabanováno téměř 100 tisíc hráčů a za celý leden to byl jeden milion lidí. Zdá se, že s ochranou proti cheatování jsou v Bluehole spokojeni a mohou se soustředit na obohacování hry.

Odhalena byla roadmapa, která přibližuje plány na rozšiřování PUBG v letošním roce. Kromě postupného vylepšování hry a s ním související eliminaci bugů se hráči mohou těšit na nové mapy, vozidla a zbraně. Všechen obsah bude nejprve testován na experimentálním testovacím serveru, jenž bude pro PC verzi již brzy spuštěn.

Pojďme se na nový obsah podívat podrobněji:

Nová mapa ostrova o velikosti 4x4 kilometrů. Během dubna se na testovacím serveru objeví malá mapa. Tvůrci si od ní slibují, že přinese intenzivní a rychlé bitvy v Battle Royale stylu, kde nebude takový problém narazit na další hráče. Jak ukazuje koncept, mapu tvoří menší ostrov z džunglí a minimem budov.

Malou mapu doplní větší oblast. Ta bude mít 8x8 kilometrů a postupně se do hry dostanou další menší mapy. Na podrobnosti si ale musíme počkat.

Jako další se o slovo přihlásí systém emotů. V dohledné době se začne testovat na speciálním serveru. V zásobě mají autoři ale i nové herní módy, které mají být zajímavé, ale jsou teprve na začátku vývoje. V pokročilejší fázi vývoje jsou nová vozidla. Dočkáte se jich v první polovině letošního roku, stejně tak nových zbrojních setů a nových zbraní.

K testování jsou připraveny achievementy, seznam přátel ve hře a hlasový chat. To vše bude obsaženo v hlavním menu. V budoucnu se dostane i na detailnější přizpůsobení postav, případně na nové padáky a další skiny zbraní. V nadcházejících měsících se mají zlepšit animace, boje nebo zvuky aut. Poslední jmenovaná věc je slibována na první polovinu roku 2018.

Vzdálenější se zdají povrhy, které by odrážely různé povětrnostní podmínky. Dále aby ve vozidle byl lépe slyšet déšť.

Další změny PUBG se týkají nástrojů pro esport, rozšiřování vlastního herního systému nebo oficiální portál pro informace z vývoje hry.

Později se tyto a další novinky dostanou i do Xbox One verze.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama