PUBG vylepšuje ochranu proti podvodníkům
Novinka PUBG vylepšuje ochranu proti podvodníkům

PUBG vylepšuje ochranu proti podvodníkům

Michal Burian

Michal Burian

Jen za leden padl jeden milion banů.

Reklama

Survival onlinovka PlayerUnknown's Battlegrounds je u hráčů hodně populární. S popularitou jdou ruku v ruce i podvody. Jen za leden letošního roku padl jeden milion banů. Se statistikami se pochlubil twitterový účet BattlEye, který odhaluje přesně 1,044,000 banů. To je opravdu hodně.

Není to ale jen leden. V listopadu bylo za jeden jediný víkend zabanováno téměř 100 tisíc hráčů. Nikdo se tak nemůže divit, že vývojáři zavádějí do PUBG nové anti-cheatovací opatření, které má více zabezpečit hru proti podvodníkům, kteří narušují a kazí zážitek z hraní poctivcům.

Nový systém proti cheaterům měl být podle původního plánu spuštěn dnes ve tři hodiny ráno. Při testování kompatibility nové ochrany ale došlo k neočekávaným problémům a tvůrci museli přehodnotit plány.

Anti-cheatovací systém byl vytvořen v interním týmu. Autoři si od systému slibují, že automaticky zamezí ve využívání různých programů a přepisování souborů.

Anti-cheatovací opatření by nemělo žádným způsobem narušit hraní poctivým hráčům. Zároveň ale může dojít k zablokování jiných programů, například NVIDIA Shadow Play a dalších programů pro nahrávání videa/zvuku. Vývojáři budou systém vylepšovat a pokud vám nějaký neškodný program kvůli tomu nepůjde, máte nahlásit problém, aby byl opraven.

Zdroj: IGN.com

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama