Quake 6 již možná vzniká ve studiu MachineGames
Quake Novinka Quake 6 již možná vzniká ve studiu MachineGames

Quake 6 již možná vzniká ve studiu MachineGames

Daniel Jarocký

Daniel Jarocký

6
Platformy Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC

Dostaneme od autorů Wolfensteina a Indiana Jonese nový díl?

Reklama

Vývojáři ze švédského studia MachineGames představili minulý týden na akci Developer Direct očekávanou akci Indiana Jones and the Great Circle. Kromě premiérové ukázky z hraní jsme se dočkali také pohledu do samotného studia. Pozorní diváci si v jednom z krátkých prostřihů všimli tabule, na které je kromě dalších věcí nakresleno také logo série Quake a nápis AKE 6. Fanoušci začali pochopitelně okamžitě mluvit o tom, že by se mohlo jednat o cílený odkaz a lákadlo na plnohodnotný šestý díl této slavné značky.

Ačkoli se v souvislosti s MachineGames v posledních letech kromě Indiana Jonese skloňuje především nový Wolfenstein, který by navázal na díly The New Order a The New Colossus, tak by z pohledu historie studia dával smysl také nový Quake. Část vývojářského týmu se totiž v minulosti věnovala rozšířením pro vylepšené verze prvního a druhého dílu. Konkrétně šlo o epizodu Dimension of the Machine pro první díl a přídavek Call of the Machine pro Quake II.

Vzhledem k pravděpodobně vícero rozpracovaným projektům je možné, že MachineGames na vývoji nového Quaka spolupracuje se studiem iD Software. To jsou však v tuto chvíli pouze odhady a spekulace, na které zřejmě ještě nějaký čas od Bethesdy odpověď nedostaneme. Podobné náznaky ale jen málokdy bývají dílem náhody.

Quake 6 již možná vzniká ve studiu MachineGames
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama