Quake Champions bude k dispozici na Steamu
Quake Champions Novinka Quake Champions bude k dispozici na Steamu

Quake Champions bude k dispozici na Steamu

Martin Cvrček

Martin Cvrček

7

Pro hraní bude vždy vyžadován účet Bethesdy, ale klient Bethesda.net nakonec nebude potřeba.

Reklama

Uzavřená beta multiplayerové střílečky Quake Champions je dosud k dispozici jen prostřednictvím nepříliš oblíbeného a kvalitního launcheru Bethesda.net. Naštěstí tomu tak nebude napořád. Jak bylo oznámeno v rámci odpovědí tvůrců na otázky fanoušků, Quake Champions si nakonec najde cestu i na Steam.

Ve výsledku tak budou mít hráči na výběr, jestli chtějí hru hrát přes Steam nebo přes Bethesda.net launcher. Je třeba podotknout, že i Steam verze bude vyžadovat vytvoření nebo používání účtu Bethesdy, ale klient jako takový potřeba nebude, což se jistě hodí těm, kteří mají ve svém počítači neradi větší množství klientů.

I když se objevovaly obavy, že Quake Champions zůstane exkluzivně na Bethesda.net launcheru, jeho vydání na Steamu dává v mnoha ohledech smysl. Na platformě od Valve se objevil již Fallout Shelter a The Elder Scrolls: Legends, které původně také spoléhaly jen na Bethesda.net launcher, a kdyby tvůrci Quake Champions zůstali jen u něj, mohli by nepochybně zapomenout na vidinu masové popularity jejich nového počinu. Té mohou dosáhnout jen na několika služnách a Steam je nepochybně největší záruka zájmu a úspěchu.

Beta Quake Champions je mezitím nadále aktualizována a vylepšována. V současné době se vývojáři z id Software a Saber Interactive zaměřují na zlepšení výkonu, síťového kódu a stability hry a na vyvážení hratelnosti. To zahrnuje úpravy nedávno přidaného BJ Blazkowicze, který byl někdy až příliš silný, a posílení robotického, doposud nepříliš používaného šampiona Clutch.

Tvůrci připravují také výcvikové mapy, tutoriály nebo zlepšení uživatelského rozhraní. Naopak další herní módy nejsou pro tuto chvíli prioritou, i když různé režimy, třeba ty, které mohou znát veteráni série Quake, mohou jednoho dne dorazit. Jiné zase mohou být k dispozici jen jako součást časově omezených akcí.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama