Quantum Break přeci jen vyjde na Steamu, k dispozici bude i krabicová sběratelka
Quantum Break Novinka Quantum Break přeci jen vyjde na Steamu, k dispozici bude i krabicová sběratelka

Quantum Break přeci jen vyjde na Steamu, k dispozici bude i krabicová sběratelka

Martin Cvrček

Martin Cvrček

54

K vydání dojde 14. září a Steam verze se neomezí jen na Windows 10.

Reklama

Konečně došlo k tomu, v co řada hráčů dlouhou dobu věřila či doufala. Quantum Break, nejnovější hra od Remedy, zamíří na Steam. Stane se tak 14. září, přičemž podle slov Microsoftu bude spolu s tímto krokem Quantum Break k dostání více hráčům na více operačních systémech.

To znamená, že se Steam verze neomezí jen na Windows 10 a budete si ji moci zahrát i s Windows 7, 8 a 8.1. Sami tvůrci z Remedy prostřednictvím Twitteru potvrdili, že ke hraní potřebujete 64-bitový Windows 7 nebo novější systém.

A teď něco pro sběratele. Remedy a Microsoft spojují síly s Nordic Games, díky čemuž 14. září vyjde i krabicová sběratelská edice hry. Ta kromě Steam kódu a instalačních souborů hry na pěti discích zahrne Blu-ray disk a knihu mapující vývoj hry, CD se soundtrackem, dva plakáty a příručku pro nováčky, to všechno ve speciálním balení.

Jak digitální Steam verze, tak krabicová verze s názvem Timeless Collector’s Edition bude stát 39,99 eur.

Nutno podotknout, že Steam v tuto chvíli nepodporuje Universal Windows Apps, takže se dá očekávat, že Quantum Break na Steamu bude tradiční, Win32 aplikací. Díky tomu se SNAD vyhne trestuhodným porodním bolestem, které provázely a dodnes provází zmršenou verzi dostupnou na Windows Store. Forza 6 Apex sice dokazuje, že i UWP/UWA titul dokáže být slušně optimalizovaný, ale Quantum Break vážně není ten případ.

Je velmi pravděpodobné, že k tomuhle všemu vedly právě mizerné prodeje v neméně mizerném obchodě Microsoftu. Když už je řeč o Windows Store, počínaje dneškem na něm hru také koupíte za 39,99 eur/1100 Kč (doteď byla k dostání za nekřesťanských 1799 Kč). Ale osobně si myslím, že s výhledem na Steam verzi by nyní na Windows Store hru mohl koupit jen naprostý hlupák, velký příznivec Xbox Live nebo někdo, kdo ze srdce nenávidí Steam.

Věřte mi ale, že Windows Store verze za to trápení, které vás i po několika patchích nejspíš stále čeká, nestojí. Proto i já jako člověk, co tuto verzi zdárně absolvoval a dohrál na 100% (což nebylo nijak těžké ani zdlouhavé), mlsně pokukuji po té krabicové verzi. A doufám, že Steam verze bude o poznání stabilnější a odladěnější a lépe optimalizovaná. Raději v to doufejte také.

A i když to není příliš pravděpodobné, doufejme také v to, že Quantum Break bude jen první vlaštovkou a že i v případě dalších významných her od Microsoftu budou mít hráči na výběr mezi Windows Store a Steamem.

Už nyní se každopádně můžete podívat na stránku obchodu hry na Steamu, kde však už nyní najdete ty samé HW požadavky, které se vztahovaly na verzi na Windows Store. Stránka navíc potvrzuje podporu Steam ovladače a oznamuje, že tvůrci doporučují ke hraní gamepad. Windows Store verze však byla bez větších potíží hratelná i s myší a klávesnicí a Steam verze na tom snad nebude jinak.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama