Quantum Break využije nejmodernější technologie pro destrukce a zachycení obličejů herců
Quantum Break Novinka Quantum Break využije nejmodernější technologie pro destrukce a zachycení obličejů herců

Quantum Break využije nejmodernější technologie pro destrukce a zachycení obličejů herců

Michal Burian

Michal Burian

20

Materiály se budou reálně ohýbat, lámat, praskat a celkově ničit.

Reklama

Netypická akce Quantum Break od finského studia Remedy (autoři Max Payne nebo Alan Wake) pro Xbox One chce být skutečným next-gen titulem. Aby se to mohlo podařit, musí do herního světa přinést něco nového a třeba i nečekané. Remedy tak uzavřelo spolupráci se společností Pixelux Entertainment, která jim dodá technologii Digital Molecular Matter (DMM) Playback System. Ta umožní v Quantum Break vysoce kvalitní a pokud možno realistickou deformaci všelijakých materiálů.

Díky DMM budou moci vývojáři umožnit hráčům ničit a deformovat všechny možné materiály ke kterým se navíc bude vztahovat fyzikální simulace. Systém dokáže simulovat přes 14 různých fyzikálních materiálů (sklo, dřevo, gumu nebo ocel), u kterých mohou autoři nastavit parametry, aby se materiál reálně ohýbal, promačkával, lámal, praskat, celkově se ničil apod.

DMM Playback využívá GPU, aby se minimalizovalo zatížení procesoru. Samotná technologie byla použita ve více než 20 celovečerních filmech, reklamách a dokonce i v televizních seriálech.

"Technologie DMM hrála klíčovou roli při vytváření naší next-gen vize pro Quantum Break. Díky ní můžeme simulovat složité scénáře v rozsahu, který nebyl dříve možný, a pak je v reálném čase přinést hráčům," nechal se slyšet Mikko Uromo.

Kromě toho se v Quantum Break můžeme těšit i na reálnější obličeje herců díky technologii zvané DI4D od skotské firmy Dimensional Imaging. DI4D skenuje herce ve třech dimenzích, a to i při samotném pohybu. Celkem bude herce zachycovat devět kamer při 60 snímcích za sekundu. Díky tomu bude Remedy schopno zachytit skutečné detaily.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama