Radioaktivní zóna. Akce Chernobylite připomíná Stalkera a Metro
Chernobylite Novinka Radioaktivní zóna. Akce Chernobylite připomíná Stalkera a Metro

Radioaktivní zóna. Akce Chernobylite připomíná Stalkera a Metro

Michal Burian

Michal Burian

5
Platformy PlayStation PlayStation 4 Windows PC Xbox Xbox One

Alternativní realita černobylské katastrofy od autorů Get Even. Tohle je survival horor, dámy a pánové.

Reklama

Survival horor Get Even z léta 2017 měl pěkně zpracovanou grafiku (krom exteriérů), velmi originální příběh, téměř fotorealistické zpracování interiéru, intenzivní a chytlavou hratelnost, zajímavé logické puzzly a hádanky a dynamickou hudební kulisu - naše recenze. Při vývoji této hry se vývojáři z polského studia The Farm 51 hodně naučili a hodlají vše využít u svého nového projektu. Ten je hodně zajímavý.

Nový titul se jmenuje Chernobylite a po teaseru byl dnes oficiálně představen, hezky se vším všudy. Dozvěděli jsme se spoustu informace a můžeme se podívat na sice krátký, ale atmosférický trailer.

Chernobylite je také survival horor. Tvůrci dbají na zpracování silného příběhu založeného na konspiracích, hororu, přežívání, lásce a posedlosti. Vše se odehrává 30 let po katastrofě v Černobylu. Stupeň radiace se neustále zvyšuje a v lokalitě se vyskytují záhadné jevy, jež souvisí se silným zářením.

„23. dubna 1986, 1:23 ukrajinského času. Čas, kdy došlo k jaderné katastrofě v Černobylu a život 350 tisíc lidí se navždy změnil. Byl jsem v té době mladý, vášnivý a stále velmi naivní fyzik pracující v elektrárně. Bohužel, v důsledku výbuchu jste ztratili to, co pro vás bylo nejcennější - vaše milované. 30 let po katastrofě se stále potýkáte s démony minulosti. Chcete se s nimi konečně vypořádat? Pak se musíte vrátit na místo, které se nazývá uzavřenou černobylskou zónou,“ popisuje hru studio The Farm 51.

Hlavní hrdina se tedy vydává do zóny, ignoruje všechna varování, aby našel svou pohřešovanou přítelkyni. V kontaminovaných oblastech na vás čeká nebezpečí v podobě nepřátelských vojáků a nadpřirozené hrozby, nějakých bytostí. Musíte využít sofistikované nástroje, které máme k dispozici, abyste se prokousávali kontaminovaným prostředím, nalezli všechny důkazy a dali si dohromady události z minulosti. Jinými slovy využijete fyzikální a chemické znalosti svého hrdiny, abyste si vyrobili vybavení a spravovali své zásoby. S tím souvisí shromažďování dat pomocí řady sofistikovaných nástrojů pro analýzu prostředí a jednotlivých látek.

Vývojáři zdůrazňují, že budeme čelit našemu vlastnímu strachu a nejdůležitější je tohle všechno přežít. Ve hře bude otevřený svět, jenž budeme moci bez zábran prozkoumávat, nelineární příběh, prý vzrušující výzvy a bitvy, stejně tak unikátní systém craftingu.

Navíc se budeme moci spojit nebo soutěžit s jinými stalkery, kdy naše rozhodnutí určí osud ostatních. Každou chvilkou se mají zmenšovat naše šance na úspěch: soudruzi umírají, zásoby se tenčí či si vás může všimnout hlídka. K tomu ještě ty nadpřirozené bytosti. Tady ještě autoři dodávají jednu věc: nikdy nikomu nemáme věřit, každý agent má své poslání.

Černobylská zóna kolem elektrárny (snad i vnitřek!), má být ve hře detailní díky 3D technologii skenování.

Tak co, zaujala vás alternativní realita této katastrofy? Pokud jste byli v zóně, tak si pamatujte, že v této hře bude úplně jiná. Jde o místo, které nikdo z nás nezná.

Chernobylite vyjde na počítače a nespecifikované konzole, pravděpodobně na PlayStation 4 a Xbox One, již během letošního podzimu. Já osobně se dost těším, ale tak nějak se bojím, aby tenhle zajímavý svět s tíživou, hororovou atmosférou nebyl sdílení s jinými hráči. Já bych si to všechno rád prožil sám, osamocen s nepřáteli a svým strachem.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama