Respawn připravuje battle royale ze světa Titanfallu
Apex Legends Novinka Respawn připravuje battle royale ze světa Titanfallu

Respawn připravuje battle royale ze světa Titanfallu

Martin Cvrček

Martin Cvrček

12
Platformy Windows PC PlayStation PlayStation 4 Xbox Xbox One

Aktualizace: K oznámení dojde dnes večer, potvrdilo studio Respawn.

Reklama

Aktualizace: Na konci minulého týdne se začaly množit nepotvrzené informace o projektu Apex Legends, který má připravovat studio Respawn Entertainment. Ve všech případech se hovořilo o free-to-play battle royale hře zasazené do světa Titanfallu, v níž bude bojovat až 60 hráčů na jednom serveru v roli postav a tříd se speciálními schopnostmi, ale bez robotických titánů. Hra má přitom využívat modifikovaný Source engine a vyjít na PC, PS4 a Xbox One.

Rovněž jsme se dozvěděli, že k oficiálnímu odhalení a také vydání Apex Legends dojde už dnes. Těžko říct, jestli dojde na to vydání, ale odhalené je jisté. Titul s názvem Apex Legends je skutečností a bude naplno představen ve 21:00 našeho času.

Formálnímu představení projektu bude předcházet stream, jenž začíná v 17:00 na Twitchi, kde je již pro Apex Legends vyhrazen vlastní kanál. Podle všeho před devátou hodinou večerní nelze čekat nic výrazného, půjde pouze o stream s cílem trochu hráče nalákat. Vince Zampella z Respawnu nabádá všechny, kteří mají rádi studio a jeho hry, aby se odhalení Apex Legends zúčastnili. Fanoušky světa Titanfallu, kterým se myšlenka na battle royale úplně nepříčí, by se tak měli připravit na nabitý večer.

Původní zpráva: Už nějakou dobu víme, že studio Respawn Entertainment, které stojí za sérií Titanfall, připravuje celkem tři tituly. Jedním je Star Wars Jedi: Fallen Order, druhým válečná VR hra pro Oculus Rift a třetím je další hra ze světa Titanfallu. Nikdy nebylo řečeno, že má jít o plnohodnotný Titanfall 3, což samozřejmě leckomu nezabránilo třetí díl očekávat (včetně našeho pána, spasitele a šéfredaktora). Podle všeho se ale skutečně dočkáme něčeho poněkud odlišného.

Rod Breslau, novinář se zaměřením na scénu e-sportu, se na svém Twitteru podělil o informace, jež obdržel od více zdrojů. Podle nich Respawn připravuje projekt s názvem Apex Legends, přičemž by mělo jít o free-to-play battle royale pro PC, PS4 a Xbox One. Alespoň se tedy nebavíme o mobilním počinu (byť pokusy s Titanfallem na mobilních platformách existují díky spolupráci Respawnu se společností Nexon). Hra má být každopádně oznámena a zároveň vydána už zítra, tedy 4. února.

O tom, že jsou informace pravdivé, svědčí skutečnost, že je později potvrdil Jason Schreier z Kotaku, případně nedávná tvrzení představenstva EA, že si letos od Respawnu zahrajeme i něco jiného než Star Wars. V takovém případě tedy můžeme očekávat hraní za hrdiny či třídy se speciálními schopnostmi. Jelikož ale nejde o tradiční Titanfall, máme zapomenout na přítomnost robotických titánů. Na jednom serveru se potká až 60 hráčů, mezi nimiž se mohou vyskytovat týmy o maximálně třech hráčích. Vše přitom pohání modifikovaná verze Source enginu od Valve, kterou v Respawnu využili už při vývoji Titanfallu a Titanfallu 2. Později byla vypátrána také doména PlayApex.com, byť aktuálně směruje na hlavní stránku EA.

Jestli vám tohle všechno nezní jako něco, z čeho skákat do vzduchu radostí, pak věřte, že máme počítat i s horšími věcmi. Konkrétně s mikrotransakcemi a loot boxy, v nichž najdeme kosmetické předměty a herní obsah. Přístup k loot boxům v Apex Legends má být prý podobný Overwatch, v němž nelze získat nic, co by mělo dopad na hratelnost, ale přeci jen by něco takového bylo v rozporu s dosavadní politikou Respawnu v oblasti mikrotransakcí. Studio po vydání Titanfallu 2 razilo přesvědčení, že když už mikrotransakce, měl by mít každý hráč možnost koupit si nejen čistě kosmetický, ale hlavně konkrétní obsah bez jakéhokoliv prvku náhody, typického právě pro loot boxy. Ve druhém Titanfallu tak bylo vše pojaté tak, abyste vždy přesně věděli, jakou kosmetickou věc za své peníze dostáváte.

Má Apex Legends problém ještě před svým oznámením?

Zprávy o Apex Legends aktuálně nejsou přijímány moc dobře, přičemž jsou zpravidla brány jako hotová věc, a dá se očekávat, že pokud dojde k oficiálnímu odhalení, situace se příliš nezlepší. Pouhá zmínka o loot boxech působí na mnohé hráče jako červený hadr na býka. Na subžánr battle royale, do něhož se snaží s ohledem na jeho popularitu (zpravidla marně) proniknout téměř každá větší herní společnost, je už také kdekdo alergický. Zaručeně také dojde na nejedno vyjádření zklamání, že na Titanfall 3 bychom v případě existence Apex Legends mohli alespoň prozatím zapomenout, protože by něj studio jednoduše nemělo kapacity.

Za samozřejmost se jistě dají brát i dohady o tom, že se začíná projevovat špatný vliv EA na Respawn, který byl odkoupen Electronic Arts v roce 2017. EA navíc hodlá v průběhu února vyslat na trh Anthem, další výrazný primárně multiplayerový titul, takže bychom možná mohli hovořit o opakování historie. Vedení EA koneckonců záměrně sabotovalo vydání Titanfallu 2 tím, že hru uvedlo pouhý týden po Battlefieldu 1 a týden před Call of Duty: Infinite Warfare od Activisionu, což se promítlo na horších prodejích. A teď by novinka Respawnu měla přijít přímo v éře panování dalšího velikána od EA. Zkrátka se zdá, že projekt Apex Legends to má už teď poměrně zavařené a těžké. A to ještě nebyl oficiálně oznámen.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama