Rozhovor s vývojářem hry GTFO
Speciály GTFO Novinka Rozhovor s vývojářem hry GTFO

Rozhovor s vývojářem hry GTFO

Smazaný uživatel

Smazaný uživatel

2

Jak si hra od uvedení předběžného přístupu vede?

Reklama

Zing.cz dostal příležitost vyzpovídat jednoho z tvůrců hry GTFO.

Na otázky odpovídal Daniel Kristoffersson, 3D Environment Artist studia 10 Chambers.

Zing: Jak dlouho se na hře pracuje?

Daniel Kristoffersson: “Na hře se pracuje od roku 2015 a jak určitě víte, předběžného přístupu se dočkala v roce 2019. Já osobně jsem se k týmu přidal až minulý rok, jsem takový nováček. Bylo to zrovna v období, kdy 10 Chambers nabíralo na nová místa. Tehdy se do týmu dostalo okolo 30 lidí během jednoho roku.“

Zing: A jak jste se o pracovní nabídce v 10 Chambers dozvěděl?

Daniel Kristoffersson: “Od kamarádů, zrovna jsme seděli u piva (smích). Už nějakou dobu jsem uvažoval o změně a tohle byla skvělá příležitost. Navíc mě jejich hra zaujala, takže jsem si řekl, proč to nezkusit. No, a ono to vyšlo, za co jsem upřímně vděčný.”

Zing: Hra GTFO vypadá vážně zajímavě. Na Steamu má hromadu kladných recenzí. Co se oproti early accesu změnilo?

Daniel Kristoffersson: “Uff..(smích) Je toho vážně spousta. V hlavním případě jsme se snažili udělat hru ještě o něco tajemnější a hororovější. Chtěli jsme, aby se hráči skutečně obávali toho, co bude následovat za dalšími dveřmi. Upravili jsme různé předměty a hlavně zbraně, které byly podle zpětné vazby trochu nezajímavé. Takže byla potřeba je trochu přepracovat.

Dále jsme pracovali na novém režimu The Rundown. V něm musíte čelit příšerám a dostat se za daný časový limit do konkrétního bodu. Z toho důvodu jsme se snažili vytvořit takové prostředí, ve kterém se hráč neztratí, což se při testování stávalo během zběsilé akce často. Bylo ovšem zapotřebí, abychom to hráčům příliš neulehčili a dostáli toho, že se má jednat o hardcore kooperační hru.

Jinak kolegové dále pracovali taky na lokalizacích, příběhu, designu nepřátel, vzhledu postav a jejich úpravy. Já jim někdy vypomáhal, přece jenom jsme pořád malý tým. Přidali jsme taky checkpointy, což byl hodně žádaný prvek, který jsme ze zpětné vazby zachytili. Zpočátku se to nikomu z nás moc nelíbilo, protože to bylo proti původní představě toho, čím by hra měla být. Nakonec jsme ale uznali, že se tím její princip nebude nijak výrazně měnit. I tak jsme ale nedali checkpoint po každých pěti metrech.

V současnosti pracujeme na nových mapách a oblastech, které chceme v průběhu roku 2022 do hry přidat.”

Zing: A na jakých nových mapách pracujete?

Daniel Kristoffersson: “To zatím bohužel nemůžu prozradit. Nicméně naši fanoušci se mají určitě na co těšit.”

Zing: Při hraní jsem měl spíše pocit, že procházím nějakou sci-fi vesmírnou základnou, než vězeňským komplexem. Navíc jsem si v určitých částech připadal, že jsem se objevil ve filmu Vetřelec. Je tu nějaká inspirace?

Daniel Kristoffersson: “Máte pravdu. GTFO má takový specifický styl, kdy v určitých momentech připomíná retro sci-fi, nebo řekněme retro futurismus. Nechtěli jsme vytvořit prostředí nějaké hi-tech základny, protože nám to prostě nevyhovovalo a není to náš styl. Ohledně té podobnosti s filmem Vetřelec, tak souhlasím. Konkrétně teda spíše s filmem Vetřelci. Jistá malá inspirace tam je, koneckonců sami jsme ji myslím promovali jako hru kde ‘Left 4 Dead potká Vetřelce’.”

Zing: Chcete něco sdělit hráčům, kteří ještě GTFO nevyzkoušeli?

Daniel Kristoffersson: “Určitě hru vyzkoušejte. Dali jsme do ní spousty práce a doufáme, že se u ní budete s přáteli bavit. Pokud vaše parta hledá něco, co odpovídá hardcore kooperativní hře, kde se neodpouští žádná chyba, rozhodně do GTFO neváhejte skočit.”

Rozhovor s vývojářem hry GTFO
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama