RPG hry Divinity: Original Sin a Pillars of Eternity v češtině
Divinity: Original Sin Novinka RPG hry Divinity: Original Sin a Pillars of Eternity v češtině

RPG hry Divinity: Original Sin a Pillars of Eternity v češtině

Michal Burian

Michal Burian

11

V mateřském jazyce si můžete zahrát dva skvělé RPG tituly, včetně Enhanced edice Divinity: Original Sin.

Reklama

Na Zingu vás často informuje o fanouškovských překladech her. Dnes pro vás máme dobrou zprávu týkající se hned dvou skvělých RPG titulů Divinity: Original Sin a Pillars of Eternity. První jmenovaný byl v češtině již dříve, nedávno se ale konečně dostalo i na Enhanced edici, a tak si může každý ve hře zvolit český jazyk a užít si dobrodružství se vším všudy. Čeština je dostupná na Steamu.

V pátek po usilovné práci vydala češtinu do základní hry Pillars of Eternity skupina okolo Rilifaena. Překlad trval dlouhých 13 měsíců. Důvodů bylo několik. Na samotném začátku se rozpadl překladatelský tým. Za pomoci Predátora se poskládal nový, který dále vedl Rilifaen. Právě tahle dvojice dovedla lokalizaci do zdárného konce. Druhým problémem byla piplačka s testováním - mnoho dialogů je závislých na povolání, rase, minulosti postavy a i karmě. Hru tak museli testeři mnohokrát dohrát a práci jim ztížilo i vydání datadisků, které nejen přidaly texty do základní hry, ale rovněž nemalé množství textu upravily.

Bez expanzí má překlad Pillars of Eternity celkem 2390 normostran, s datadisky 3212. Bez lidí jako Martuka, WhiteHorse, Edorem a KKA by překlad nevyšel.

Češtinu pro Pillars of Eternit stáhnete zde.

Čeština Divinity: Original Sin

Čeština Pillars of Eternity

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama