RPG The Surge se bude odehrávat v dystopické budoucnosti Země
The Surge Novinka RPG The Surge se bude odehrávat v dystopické budoucnosti Země

RPG The Surge se bude odehrávat v dystopické budoucnosti Země

Michal Burian

Michal Burian

3

Země se blíží svému konci a lidé jsou na pokraji smrti. Tuhle budoucnost jim rozhodně závidět nebudeme.

Reklama

Německé studio Deck13, které se podílelo na Lords of the Fallen, v současné době připravuje nové RPG nesoucí název The Surge. Víme o něm už delší dobu, ale teprve dnes díky Gamescomu zveřejnili vývojáři tiskovou zprávu odhalující první detaily a koncept prostředí. Více toho zatím nejspíš neuvidíme, už jen z toho důvodu, že titul má vyjít až v roce 2017 ve verzích pro PC, PlayStation 4 a Xbox One.

Zpět ale k novým informacím. V tiskové zprávě se dočteme, že se The Surge bude odehrávat v dystopické budoucnosti naší Země, která se blíží svému konci. Po 60 až 70 letech od současnosti jsou města přelidněna a lidé si pomáhají, aby přežili. Populace rychle stárne a nepřipravené jedince nahrazují chytřejší roboti. Starší lidé postupně přicházejí o práci, což je nutí přestěhovat se na předměstí, kde pracují a bojují s nepřítelem za pomoci exoskeletonů.

„Svět a celé lidstvo se nachází ve velmi chmurné vizi budoucnosti, kde naše činy související s vývojem technologií, společností a vztahy k životnímu prostředí vedly k dekadentnímu stavu lidské civilizace,“ popisují tvůrci příběhové pozadí.

Hra se jinak má pochlubit inovativními bojovými mechaniky a originálním systémem pro progres postavy. Systém vývoje postavy bude založen na modulárních upgradech získaných z těsného, viscerálního boje. Ten bude navíc dost krutý a těžký.

Redaktor magazínu Polygon měl možnost si na Gamescomu popovídat s jedním z tvůrců hry. Ten mu prozradil, že The Surge je jejich nové akční hardcore RPG s hlubokým crafting systémem. Marco Süß z Deck13 přiznal, že se inspirovali Souls hrami od From Software, ale přidávají do hry své nové herní mechaniky, rychlejší souboje a futuristické technologie. Svůj exoskeleton si budete moci upravit podle svého uvážení. Dle toho vám potom přinese různé výhody, ale i nevýhody v boji. Příkladem v tomto případě má být Call of Duty: Advanced Warfare.

Vše se ale ještě může změnit, nad The Surge zaměstnanci v Deck13 stále přemýšlejí a o hře mluví jako o konceptu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama