S Naughty Dog se loučí zkušený Bruce Straley
Novinka S Naughty Dog se loučí zkušený Bruce Straley

S Naughty Dog se loučí zkušený Bruce Straley

Michal Burian

Michal Burian

4

Spolu-vedoucí The Last of Us a Uncharted 4: A Thief’s End. V Naughty Dog byl 18 let.

Reklama

Americké studio Naughty Dog utrpělo další ztrátu. Na začátku letošního roku se s týmem po 15 letech rozloučil Christophe Balestra, který v Naughty Dog zastával pozici jednoho ze dvou šéfů celého studia. Dnes se k němu přidal další zkušený veterán. Bruce Straley se rozhodl změnit svůj život a opustit Naughty Dog, kde pracoval dlouhých 18 let.

Bruce Straley má za sebou významnou kariéru, která začala s hrou Crash Team Racing a pokračovala sérií Jak and Daxter přes Uncharted: Drake’s Fortune, Uncharted 2: Among Thieves k The Last of Us a skončila u Uncharted 4: A Thief’s End. Straley byl dokonce spolu-vedoucím několika významných projektů včetně survival thriileru The Last of Us a jeho rozšíření Left Behind. Nedávno se ale stáhl do ústraní a po práci na třech velkých titulech si chtěl odpočinout, což byl důvod jeho nepodílení se na The Last of Us Part 2.

V blogovém příspěvku na stránkách Naughty Dog vývojář vysvětlit, že to bylo jeho nejtěžší rozhodnutí v kariéře, a to z důvodu toho, že tým v Naughty Dog považuje za svou rodinu. Po vývoji třech mimořádně náročných projektů si vzal volno a mimo kancelář si uvědomil, že by chtěl začít dělat něco jiného. Bohužel v současné době nevíme, co bude v budoucnu dělat, zůstane ale u her. Tak uvidíme, zda začne vyvíjet na vlastní pěst nebo se spojí s nějakým jiným studiem.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama